Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ 1657



Ο ΝΕΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΕΤΡΑΔΗΣ 
ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ



Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. 
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, αφού συνεχάρησαν τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή από καρδιάς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και ο Βοηθός Επίσκοπος για την επάξια προαγωγή του, μέσα σε πολύ θερμό κλίμα ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Τοπικής Κοινωνίας της Κορινθίας καθώς και η διαχρονικά υποδειγματική συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ι. Μητρόπολή μας και την Εκκλησία γενικότερα.
Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή για την ευγενική επίσκεψή του δίδοντας του ως συμβολικό αναμνηστικό δώρο την εικόνα του Αποστόλου Παύλου για να τον συνοδεύει και να τον προστατεύει στο ομολογουμένως δύσκολο έργο, που κλήθηκε να επιτελέσει.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναός Αγίας Παρασκευής Βραχατίου. Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ομίλησε για την εορτάζουσα Άγια Παρασκευή αναφέροντας τα βασικά στοιχεία που απορρέουν από την σεπτή βιωτή της, όπως η παρθενία και η αγάπη της προς τον Σωτήρα Χριστό. Πριν την απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσης της Ι. Εικόνος στους δρόμους της πόλεως του Βραχατίου.  
Σήμερα, ανήμερα της Εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Στον λόγο του προς τους πιστούς ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο και τα μαρτύρια της Αγίας Παρασκευής τονίζοντας ότι, ούτε ζωή ούτε θάνατος μπόρεσαν να εμποδίσουν την αγάπη της προς τον Χριστό. Επομένως και οι φιλέορτοι πιστοί οφείλουν να μιμηθούν την Αγία τόσο στην πίστη της όσο και στην ιεραποστολική της δράση, ώστε ο καθένας να κηρύττει με Ιεραποστολικό ζήλο και με την παρουσία του «Ιησούν Χριστόν και τούτον εσταυρωμένον» (Α’ Κορ. β’ 2). Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε, όπως ακριβώς η Αγία θεραπεύει τους οφθαλμούς του σώματος έτσι να θεραπεύσει τους οφθαλμούς της ψυχής και να χαρίσει το φως του Χριστού!    
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
ΣΤΗΝ  Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου λειτούργησε χθες Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με αφορμή τα ονομαστήρια της Ηγουμένης Γερόντισσας Ευπραξίας.
Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα της Ι. Μονής και στους ευλαβείς πιστούς αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τονίζοντας την βαθειά και ακέραιη πίστη τους στον Θεό και την προσπάθεια που κατέβαλαν να βιώνουν το «καλό» και να παραμείνουν άτρεπτοι από το «κακό», ώστε μέσα από τους πνευματικούς αγώνες τους να υπερνικήσουν τους φυσικούς νόμους και σε μεγάλη ηλικία να γεννήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην εορτάζουσα Οσία Ευπραξία και στον βίο της, εκφράζοντας παράλληλα εγκάρδιες ευχές προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής για την οποία προσευχήθηκε στον Θεό να της χαρίσει πολλά και καλά έτη, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την διακονία της.
Την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον  εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Θεόδωρο Κεραμίδα, π. Αναστάσιο Ριζόγιαννη  και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.
Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην πίστη της Αγίας Άννης, η οποία εναπόθεσε όλες τις ελπίδες της στον Θεό και ο Θεός την ελέησε και δεν την απογοήτευσε. Κατά αυτό το παράδειγμα της Αγίας Άννας οι πιστοί οφείλουν να αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία με πίστη και ελπίδα προς τον Σωτήρα Κύριο μας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ευχές ώστε η Αγία Άννα να μεσιτεύει προς τον δωρεοδότη Κύριο, να προστατεύει και να σκεπάζει πάντας!        
        ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια