Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Αθλιότητα Τσίπρα:
Οι 102 νεκροί στο Μάτι ήταν… ατυχής στιγμή – Μια στραβή στη βάρδια του
*Χωρίς ίχνος μεταμέλειας για τα τραγικά λάθη που έγιναν ο κ. Τσίπρας ένα χρόνο μετά εμφανίζεται αμετανόητος. Δε ζητά συγγνώμη και λέει ότι έγιναν λάθη από... αμηχανία
in.gr  29 Ιουνίου 2019
Οταν ο Τσίπρας επισκεπτόταν χαράματα το Μάτι  Σε μια ακόμη πολιτική αθλιότητα, μια ακόμη δήλωση που θα συζητηθεί, προέβη ο Αλέξης Τσίπρας: Χαρακτήρισε «ατυχή στιγμή»  την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια φυσική καταστροφή ανάλογη του παρελθόντος και υποστηρίζοντας ότι λάθη έγιναν αλλά οφείλονταν στην αγωνία και στη στεναχώρια από το μέγεθος της. Σε συνέντευξή του στο «popaganda» ο κ. Τσίπρας σχεδόν ένα χρόνο μετά τη συμπλήρωση της εθνικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας  χαρακτήρισε ως «ατυχή στιγμή» της κυβέρνησής του τη φονική τραγωδία, θυμίζοντας εν μέρει τι έλεγε η τότε Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που είχε κάνει λόγο «για στραβή, που έτυχε στη βάρδια μας».
*      Μέτρα για πιο δίκαιη φορολογία και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγορίν στην Ζαγορά του Πηλίου.  Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μεικτού συστήματος φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη και τοπικές ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών και τον περιορισμό του κόστους παραγωγής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 7 Ιουλίου θα δοθεί ένα μήνυμα απέναντι στα ψέματα, το διχασμό και την πόλωση
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε Μακεδονία και Θράκη, βρέθηκε σήμερα (29/06) στις Σέρρες για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.
 «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, για ακόμη μια φορά, στις Σέρρες. Αυτή τη φορά για να συμμετάσχω στις εορτές για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Αυτές τις σημαντικές ημέρες η μνήμη μας γυρνάει πίσω, στα χρόνια εκείνα όπου κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορέσει η Μακεδονία να είναι ελληνική. Και, βέβαια, η ανάγνωση της Ιστορίας μας, μας θυμίζει ότι στο διάβα των δεκαετιών, η Ελλάδα κατάφερε και μεγαλούργησε πάντα όταν ήταν ενωμένη. Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας: «Και τώρα η υποχρέωση για την ενότητα του Έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο. Καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εύχομαι και ελπίζω, την επόμενη των εκλογών, η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κεντρικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση. Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά».
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Εμμανουήλ Παππά στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθως παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για το Κιλκίς.
Μήνυμα ενότητας έστειλε από το Κιλκίς ο Κυριάκος Μητσοτάκηςεπισημαίνοντας πως η πολιτική απάντηση στις 7 Ιουλίου θα είναι ένα μήνυμα απέναντι στα ψέματα, το διχασμό και την πόλωση που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. «Γνωρίζουμε από την ιστορία μας, ότι το Έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και η πολιτική απάντηση που θα δώσετε στις 7 Ιουλίου δεν θα είναι μόνο μια επιβράβευση του προγράμματός μας. Θα είναι και ένα μήνυμα απέναντι στο διχασμό, την πόλωση, τα ψέματα, τον λαϊκισμό, σε όλα όσα βιώσαμε αυτά τα τελευταία 4 χρόνια», είπε μιλώντας στους κατοίκους, που τον υποδέχθηκαν θερμά.
Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα κλείσει με μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκηυπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει στην στήριξη της Μακεδονίας. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού που πλήγωσε όλους τους Έλληνες» και επανέλαβε τη δέσμευση του για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας».

 

Φώφη Γεννηματά: Ραγίζει καρδιές με βίντεο 

από την τελευταία ομιλία του πατέρα της!

30.06.2019   NEWSIT NEWSROOM

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Φώφη Γεννηματά στα Social Media, με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. «30 Ιουνίου 2019, 80 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. Ταξιδεύοντας για την Κρήτη φέρνω στη μνήμη μου τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε στις εκλογές του 1993, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο». Με τα λόγια αυτά ξεκινά η ανάρτηση που έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στα Social Media, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά.

Και συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά γράφοντας: «Η πλατεία ήταν κατάμεστη, με δυσκολία ανοίξαμε τις πόρτες του αυτοκινήτου και μόλις άρχισε να μιλάει, σείστηκε το Ηράκλειο. ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Έμελλε να είναι η τελευταία του ανοιχτή ομιλία. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε στις εκλογέςτη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που παρέδιδε τότε μια Ελλάδα σε κρίση.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γεννηματάς, ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, πέτυχε να βάλει τις βάσεις για την οικονομική πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην ένταξη στην ΟΝΕ εξασφαλίζοντας παράλληλα εργασιακή ειρήνη.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ για να είναι 
δυνατός και ο ελληνικός λαός

in.gr  30 Ιουνίου 2019   Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα χωριά Ελλοπία, Ξηρονομή και Αλυκή και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.  «Την επόμενη Κυριακή ο ελληνικός λαός θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς και δύο φασίστες ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Να δώσει τη δύναμη λοιπόν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να ‘ναι δυνατό την επόμενη μέρα, για να είναι έτσι δυνατός και ο ελληνικός λαός» δήλωσε από την Αλυκή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος το απόγευμα θα συνεχίσει την περιοδεία του στα χωριά Δομβραίνα, Πρόδρομο και Σαράντι.


Βασίλης Λεβέντης: Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση εφόσον δεχθεί τις προτάσεις μας.  Αναμένει πρωτιά ΝΔ αλλά όχι αυτοδυναμία



30/06/2019 Ευνοϊκή συγκυρία για την΄Ένωση Κεντρώων «βλέπει» ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λεβέντης σημειώνει ότι η ζημιά στις ευρωεκλογές για το κόμμα του προκλήθηκε από το γεγονός ότι κατέβηκαν πολλά κόμματα τα οποία «διεκδίκησαν ψήφους από τον επονομαζόμενο και πατριωτικό χώρο». Πάρα ταύτα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτιμά ότι «η αποχή θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών», εξηγώντας ότι αφενός ο πολύς κόσμος δύσκολα θα πάει να ψηφίσει γιατί είναι καλοκαίρι και αφετέρου γιατί ένας αριθμός πολιτών εργάζονται στον τουριστικό τομέα.
Ο κ. Λεβέντης θεωρεί βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση αλλά όχι και την αυτοδυναμία και προσθέτει: «Αναγκαστικά, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει συμμαχίες στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο που είναι το ΠΑΣΟΚ. Διαθέτουν άλλωστε και τη σχετική εμπειρία. Εμείς θα στηρίξουμε με ψήφο εμπιστοσύνης την οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει εφόσον δεχθεί να εφαρμόσει τις προτάσεις μας».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις με τα κόμματα με τα οποία κατεβαίνει συνεργαζόμενη η Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Συνεργαζόμενα κόμματα αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές τάσεις και ανησυχίες μέσα στην Ένωση Κεντρώων. ... Όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα βρήκαν το σπίτι τους στην Ένωση Κεντρώων».
Τέλος, σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης εκτιμά: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται παροχές άμεσα. Άρα θα πρέπει να φορολογήσει επιβάλλοντας νέα σκληρά μέτρα. Και αυτό θα το κάνει για να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και να μειώσει τη φορολογία. Δεν θα καταφέρει τίποτα παραπάνω από ό,τι έχει καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ».
Θέλουμετην Πατρίδα μας πίσω!
   Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019:   Οι ευρωεκλογές-περιφερειακές-δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου που πέρασαν και οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου που έρχονται σίγουρα κατέγραψαν και θα σφραγίσουν την συντριπτική αποδοκιμασία του εθνομηδενιστικού συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το πρόβλημα της Χώρας δεν εξαντλείται εδώ, καθώς η εναλλαγή συστημικών κομμάτων στην κυβέρνηση δεν αποτελεί διέξοδο. Όλα τους κοροϊδεύουν ασύστολα, αποφεύγοντας επιμελώς να θίξουν, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, τον πυρήνα της κακοδαιμονίας, που είναι η υποταγή στα ξένα κέντρα αποφάσεων και τους διεθνείς τοκογλύφους.
     4,5 χρόνια απάτης, ψευδολογίας, θράσους, εξουσιομανίας και επίδειξης πολιτικού νεοπλουτισμού έφτασε στο τέλος της, καθώς ο Ελληνικός Λαός τιμωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τον εθνομηδενισμό όσο και για την φορομπηχτική πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, έστειλε σαφές μήνυμα στην ΝΔ ότι δεν υπογράφει «λευκή υποταγή» για το πρόγραμμα και τις επιλογές της. Στην εποχή αποδρομής του ΣΥΡΙΖΑ, χρεοκοπίας των πολιτικών του επιλογών και γενικευμένης οργής για τον ηθικό ξεπεσμό και το ξετσίπωτο όργιο προσλήψεων και ευνοϊκών μετατάξεων, όχι μόνο από επιφανή στελέχη του, αλλά και από το ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο στο Μαξίμου, η επικράτηση της ΝΔ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ρεύμα στήριξης και θριαμβευτικής επικράτησής της.

 Ο χρήστης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έκανε Retweet
   Βελόπουλος Κυριάκος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ‏ 

21 Ιουνίου 2019

Επειδή με τα Ελληνοτουρκικά ξέχασαν κάποιοι την λαθροεισβολή λέμε μόνο η @ellinikilisi λέει:οι λαθροεισβολεις έξω από Ελλάδα! Θέλουμε μια Ελλάδα ανεκτική μεν Χριστιανική δε! ΤΕΙΧΟΣ στον Έβρο, ναρκοπέδια ! Θανατικη ποινή σε δουλεμπορους! Με @ellinikilisi ΤΕΛΟΣ Η λαθροεισβολή…

Ο ρόλος του ΜέΡΑ25

Βαρουφάκης: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένου ψήφου


TANEA Team  30 Ιουνίου 2019:  Ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στην Βουλή  «Ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια -πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018», τονίζει  ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ, υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στην Βουλή και προσθέτει: «τι θα λένε στους υπουργούς του κυρίου Μητσοτάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; ‘Δώστε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τραίνα, τα αεροδρόμια, τα πλεονάσματα;’ ‘Μα εσείς τα πήρατε’, θα τους απαντούν εύλογα».

Ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου και δηλώνει: «Η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει τη στυγνή ολιγαρχία. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου. Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια