Header Ads

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ


ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ


ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ   S – 400


Που εξοπλίζεται η Τουρκία, αλλά ο «Μπάρμπα Σαμ» διαβεβαιώνει πως θα εξασφαλίσει την Άμυνα της Ελλάδας. Τα τρία πακέτα κυρώσεων κατά της Τουρκίας με πρώτη ενέργεια την ακύρωση όλων των συμφωνιών για τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 και την απέλαση των πιλότων, που εκπαιδεύονταν στις ΗΠΑ στον χειρισμό τους…



ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ

 

Ποια είναι τα τρία πακέτα κυρώσεων κατά της Τουρκίας που έχουν έτοιμα οι ΗΠΑ
17.07.2019 :Newsroom
Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου για το OPEN TV
Το γεωπολιτικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο παίρνει «φωτιά», καθώς η Τουρκία επιμένει στις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ την ίδια ώρα η κρίση ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτονκορυφώνεται λόγω των πυραύλων S-400. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Μάικ Πομπέο και του έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων. 
Tο άνοιγμα Τραμπ και Πενς στον Μητσοτάκη και η νέα πολιτική μετά την παραλαβή των S-400
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Οpen TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου η κρίση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία είναι τεράστια. Ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, εξασφάλισε δύο σοβαρά πράγματα, τα οποία έχουν ως εξής: 
·         Στην περίπτωση σοβαρής κρίσης να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον κ. Πομπέο. Δηλαδή να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.
·         Εξασφάλισε την παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη νέα στρατηγική συνάντηση Ελλάδας - ΗΠΑ που θα γίνει στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι συνέχεια της πρώτης, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον  και παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  και μάλιστα τότε είχε μεγάλη επιτυχία.
Όπως ανέφερε ακόμη ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ  συζήτησε την κατάσταση στο Αιγαίο  και την Ανατολική Μεσόγειο  όπου η Τουρκία προκαλεί καθημερινά και λόγω αυτών των προκλήσεων υπάρχει πιθανότητα να γίνει θερμό επεισόδιο. Ακόμη ενημέρωσε με ακρίβεια γι' αυτή την άνευ προηγουμένου προκλητικότητα και είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί την ψυχραιμία της.

Οι S-400 στην Τουρκία: Τον λόγο έχουν Στέιτ Ντιπάρτµεντ και Πεντάγωνο

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αμερικανική πλευρά ξεκαθάρισε ότι είναι κατά των συγκεκριμένων προκλήσεων , ενώ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από τη συνάντηση τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ  στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. και κάλεσε εκ νέου την Άγκυρα να σταματήσει την επιθετικότητα εναντίον της Κύπρου.
Παράλληλα ο κ. Δένδιας   ζήτησε από τις ΗΠΑ  να έχουν μια ξεκάθαρη θέση και μια καθαρή στήριξη της Ελλάδας όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV  ο  Μάικ Πομπέο του απάντησε ότι θα είναι σε διαρκή επαφή με τον Νίκο Δένδια. 

F-35 και S-400

Όσον αφορά το ζήτημα των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει. Ο Μάικ Πομπέο είπε ότι οι αμερικανικοί νόμοι απαιτούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των S-400.  «Ο νόμος απαιτεί κυρώσεις και είμαι βέβαιος ότι θα συμμορφωθούν με τον νόμο. Και ο πρόεδρος Τραμπ θα συμμορφωθεί», είπε με νόημα.
    ΚΟΣΜΟΣ 06.07.2019 10:55
Τι θα ακολουθήσει μόλις ο Ερντογάν παραλάβει τους S-400
Τρία πακέτα κυρώσεων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, υπάρχει μία διαφορά απόψεων ανάμεσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έλαβε τις εισηγήσεις τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και του Πενταγώνου και με τη σειρά του ετοίμασε τρία πακέτα κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας. Το πρώτο πακέτο περιλαμβάνει «καταστρεπτικές» κυρώσεις. Το δεύτερο σχετίζεται με σκληρές κυρώσεις και το τρίτο πακέτο είναι «ελαφριές» κυρώσεις. 

Μετά δυσκολίας ο Τραμπ αποδέχθηκε την ακύρωση όλων των συμφωνιών για τα F-35

ΚΟΣΜΟΣ 02.07.2019 07:47
Μιχάλης Ιγνατίου: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν «έπιασε» το μήνυμα Τράμπ: Κυρώσεις σε Ερντογάν για τα F-35
Πάντως ο Ντόναλντ Τραμπαποδέχθηκε μετά δυσκολίας την ακύρωση όλων των συμφωνιών που αφορούν τα F-35, αλλά ήταν δεμένος από το Κογκρέσο. Για το θέμα των κυρώσεων ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορεί εάν θέλει και αν αυτό αφορά τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας του να αναβάλλει ή να αναστείλει για ένα εξάμηνο τις κυρώσεις.
Όμως σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερουσία, οι Γερουσιαστές έχουν τις ψήφους για να αντιμετωπίσουν ότι θα κάνει ο πρόεδρος. Όπως ανέφεραν εάν ο πρόεδρος προχωρήσει σε βέτο τότε έχουν τους ψήφους για να ακυρώσουν το βέτο. Παράλληλα στη Γερουσία είναι αποφασισμένοι να επιβληθούν σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία και ζητούν από τον Τραμπ να σεβαστεί τους νόμους για τις κυρώσεις, όπως σεβάστηκε αυτούς που αφορούσαν τα F-35.
Από ποιους ξεκίνησε η υπόθεση των F-35

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως από μία ομάδα ακτιβιστών στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν αυτή την ιστορία και σύνδεσαν την παράδοση των F-35 με τους S-400. Όταν ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία τους κορόιδευαν και τους ειρωνεύονταν. Οι ίδιοι άνθρωποι από χθες το βράδυ είναι ήρωες.ευκός Οίκος: «Τέλος τα F-35 για Τουρκία

 Τέλος τα F-35 για την Τουρκία και επίσημα πλέον σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, που αν και εμφανίστηκε διστακτικός στο έρθει σε πλήρη σύγκρουση με την Τουρκία, τώρα η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση τον τερματισμό της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα του μαχητικού 5ης γενιάς, εκτός βέβαια και αν (γιατί πάντα υπάρχει το εάν) ο Τούρκος πρόεδρος "μετανοήσει" και δεχθεί τους αμερικανικούς όρους...
Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 κατέστησε αδύνατο να κρατηθεί η Άγκυρα στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35, δήλωσε πριν λίγο ο Λευκός Οίκος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Το F-35 δεν μπορεί να συνυπάρχει με μια ρωσική πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να μάθει για τις προηγμένες δυνατότητές του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονταν ενεργά με την Τουρκία για την παροχή λύσεων εναέριας άμυνας για να καλύψουν τις νόμιμες ανάγκες της αεροπορικής άμυνας και αυτή η κυβερνηση έχει κάνει πολλές προσφορές για να μετακινήσει την Τουρκία στο μπροστινό μέρος της γραμμής για να λάβει το σύστημα αεράμυνας PATRIOT.
Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ για πάνω από 65 χρόνια, αλλά η αποδοχή του S-400 υπονομεύει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να απομακρυνθούν από τα ρωσικά συστήματα. Αυτό θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην τουρκική διαλειτουργικότητα με τη Συμμαχία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εκτιμούν τις στρατηγικές μας σχέσεις με την Τουρκία.
Ως συμμάχους του ΝΑΤΟ, η σχέση μας είναι πολυεπίπεδη και δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στα F-35. Η στρατιωτική σχέση μας είναι ισχυρή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εκτενώς με την Τουρκία, έχοντας επίγνωση των περιορισμών που οφείλονται στην παρουσία του συστήματος S-400 στην Τουρκία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια