Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ


ΛΑ’ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ 

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

    Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, η 31η  Ιερατική Σύναξη, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019». Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι όλοι οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας. Ομιλητής στην Σύναξη ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου με θέμα: «Το μυστήριο της Εκκλησίας σύμφωνα με την εμπειρία και την διδασκαλία του Απ. Παύλου».
     Ο Ιεροκήρυξ με λόγο Αγιογραφικό και μεστό θεολογικών νοημάτων κατέδειξε, το τι είναι Εκκλησία σύμφωνα με τον Απόστολο μας Άγιο Παύλο. Η Εκκλησία νοείται ως Σώμα με κεφαλή τον Σωτήρα Χριστό όπου όλα τα μέλη Του αλληλοεξαρτώνται και   αποτελούν ένα ενιαίο αδιάσπαστο σύνολο. Τα κύρια γνωρίσματα που κρατούν την Εκκλησία σε ενότητα αντικατοπτρίζονται στην ρήση του Απ. Παύλου «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα» (Εφ. Δ΄, 4). Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι, η Εκκλησία είναι όντως Θεία Δωρεά, η οποία για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί απαιτεί θυσιαστική ανθρώπινη συγκατάθεση και άοκνο αγώνα από όλα τα μέλη Της, κυρίως όμως από τους Κληρικούς, οι οποίοι οφείλουν να βιώνουν και να διακηρύττουν ανόθευτες και αδιάφθορες τις αλήθειες της Πίστεώς μας.      
    Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο  Ιεροκήρυκα για την εισήγησή του, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής Κορίνθου. Ειδικότερα εφέτος αναμένεται λαμπρότερος ο εορτασμός, εξ αιτίας της εξαίρετης ευλογίας της υποδοχής και φιλοξενίας της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε και τον καλύτερο τρόπο διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. Επίσης, έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά σοβαρά θέματα, ευχόμενος όπως ο Χριστός, ως Κεφαλή της Εκκλησίας, να είναι το κέντρο, η ζωή και η ενότης όλων των μελών του Σώματός Του, ώστε να μη διαιρούνται αλλ᾿ ούτε και να σκορπίζονται, ζώντας με αλληλεγγύη και αμοιβαιότητα προς δόξαν Θεού και ψυχική τους σωτηρία!


ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑ & ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΓΑΡΑ
ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
    
    Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, διαδοχικώς ο νυν αλλά και υποψήφιος Βουλευτής κ. Χρήστος Δήμας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Νικόλαος Ταγαράς στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο προκειμένου να λάβουν την ευχή και την ευλογία του για τις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές οι μεν και για την επικείμενη θητεία του, ως πρώτος πολίτης του Δήμου μας, ο δε.
    Κατά την διάρκεια της επισκέψεως τους, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, οι κύριοι Πολιτευτές και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην τρέχουσα επικαιρότητα και στις ανάγκες της Κορινθίας μας. «Κοινός τόπος» των συζητήσεων η αγωνία όλων για την επαναφορά της Κορινθίας μας στην «πρώτη γραμμή» πανεθνικά και η σχετική παρότρυνση του Μητροπολίτου μας για κορύφωση του ενδιαφέροντος και της δράσης τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 
Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμά και τους τρεις για την ευγενική επίσκεψή τους, τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον αγώνα τους και δεσμεύθηκε να προσεύχεται ώστε να καταφέρουν να εξυπηρετούν τον Λαό μας με χρηστότητα και ζήλο προς δόξαν Θεού, και πρόοδο της Πατρίδας μας!
    
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ»
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
«ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ…» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

    Με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και με πολύ κόσμο, δυστυχώς, να μην καταφέρνει να την παρακολουθήσει, λόγω του «αδιαχώρητου», που δημιουργήθηκε από νωρίς το απόγευμαστο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική Παράσταση «στου χρόνου τα γυρίσματα…».
   Την Εκδήλωση αυτή διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουτρακιώτη χοροδιδασκάλου, κ. Δημητρίου Μπάκου και συμμετείχαντα Χορευτικά Συγκροτήματα των «Καλογεροπουλείου» Ιδρύματος Κορίνθου, Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μελιού Μεγάρων, Συνδέσμου Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», Χορευτικού Ομίλου «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής, Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων και Λυκείου Ελληνίδων Κιάτου. Κατά την διάρκεια της Παράστασης παρουσιάστηκαν αφηγηματικά μέρη, χορευτικά δρώμενα, ήθη και έθιμα της Πατρίδας μας απ’ όλες τις εποχές του χρόνου,τα οποία ταξίδεψαν τους θεατές απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα αλλά και στις αλησμόνητες Πατρίδες της Μ. Ασίας.
  Τον επίλογο της υπέροχης αυτής βραδιάς έκανε αρχικά ο «εμπνευστής» της παραστάσεως κ. Μπάκος ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιογια την αμέριστη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της Εκδηλώσεως και ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές της παραστάσεωςκαι τόνισε ότι, ως Κορίνθιοι, οφείλουμε να τηρούμε τον λόγο του Απ. Παύλου «στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰςπαραδόσεις» (Θεσ. β΄,15)και να μιμούμαστε τους Προγόνους μας στον τρόπο ζωής τους. Γιατί μόνοέτσι δεν θα φοβόμαστε ούτε την φτώχεια, ούτε την ανέχεια, ούτε τα «μέτρα», ούτε καν τις απειλές των πολέμων, τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει πολλάκις στο παρελθόν. Απευθυνόμενος δε στους νέους, χορευτές και μη,τους προέτρεψε να μην σκλαβωθούν ποτέ. Να ζουν την ζωή τους, όπως δίδαξαν οι προπάτορές μας. Να την «χαίρονται» και να την «γλεντούν», με την προϋπόθεση πάντοτε ότι θα είναι κοντά στον Χριστό, καθώς με αυτόν τον τρόπο η ζωή τους δεν θα είναι μόνο σταυρός, άρνηση και «μη» αλλά ανάσταση, φώς και δρόμος ευχάριστος.
   Τέλος,επεσήμανε στους παρευρισκομένους ότι αισίως βαδίζουμε πλέον στα «ΙΓ’ Κορίνθου Παύλεια 2019», τα οποία φέτος θα είναι πιο πανηγυρικά από ποτέ, καθώς εκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο, θα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και την μοναδική ευκαιρία να έχουμε κοντά μας την Αγία Ζώνη της Παναγίας,από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, για να προσκυνήσουμε και να λάβουμε την ευλογία της Παναγίας μας,αφού εκτός των άλλων το άβατο του Αγίου Όρους δεν επιτρέπει την προσκύνηση εκεί στις γυναίκες.

          ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.Δεν υπάρχουν σχόλια