Header Ads

UNICS LEGAL SERVICES : ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ facebook / Άλμπουμ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ-Κίνηση Οργανικότητας Μυσταγωγική Θεία Λειτουργία σε ένα πολύ ιδιαίτερο τόπο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων – Μετόχιο του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα



Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε 5 φωτογραφίες και 2 βίντεο — με τον Nikitas Assimakopoulos 


25 Απριλίου στις 12:05 π.μ. 

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα , 24/4/2019 και με εκλεκτά μέλη και φίλους του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ είχαμε την ευτυχία να παρακολουθήσουμε μία μυσταγωγική λειτουργία σε ένα πολύ ιδιαίτερο τόπο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων – Μετόχιο του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα (Ερεχθέως 18), μία ακομη πνευματική όαση στην Αθηναϊκή έρημο.
Η ημέρα αυτή είναι σπουδαία για την πορεία όλων μας καθώς είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο, δηλαδή μας θυμίζει τη ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ως τη σημαντικότερη πράξη του συνειδητού Ανθρώπου στην πορεία του προς την Ένωσή του με το Δημιουργό του !
Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, το Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού.
Στη συνέχεια η υψηλού επιπέδου επικοινωνία μας στα Αναφιώτικα της Πλάκας, αντάμοιξε όσους παρέστησαν , παρά την κουραστική εργάσιμη ημέρα, ανταποκρινόμενοι θερμά στο πνευματικό προσκλητήριο! Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμμετέχοντες και σας εύχομαι και από εδώ πραγματική Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια