Header Ads

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ροβήλου Αθανασίου του Παναγιώτη Υποστρατήγου Μηχανικού ε.α- Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού



Ο Αθανάσιος Ροβήλος γεννήθηκε το 1964, κατάγεται από το Βέλο Κορινθίας και μετά την αποστρατεία του ζει μόνιμα στο Λουτράκι, τόπο καταγωγής της συζύγου του Ματούλας, θυγατέρας του αείμνηστου Ιερέα, Τάκη Παντελέων.
Είναι Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Στην διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας έχει αποφοιτήσει ευδόκιμα από όλα τα Σχολεία του Όπλου του και των βαθμών του, έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, επιχειρησιακές, εκπαιδευτικές, τεχνικές και διοικητικές, με τελευταία την Διοίκηση της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι. Έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, διεύθυνσης τεχνικών έργων, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και πολιτικής προστασίας.
Είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νομού Κορινθίας και τέως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Καθηγητής Οχυρωτικής στην Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.
Το σύγγραμμα του με τίτλο ‘’Μετασεισμικός έλεγχος σε κτίρια. Σεισμική παθολογία κτιρίων’’ έχει διδαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και σε Τεχνικά Επαγγελματικά Ιδρύματα (ΤΕΙ). Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, καθώς και στο ΕΜΠ.
Έχει τιμηθεί με τους Χρυσούς Σταυρούς του Τάγματος της Τιμής και του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι πατέρας τριών νέων, του Παναγιώτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικού με μεταπτυχιακές σπουδές, του Βασίλη, Νομικού με μεταπτυχιακές σπουδές και του Άγγελου – Ευάγγελου, φοιτητή Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Πιστεύει πως οι γνώσεις και οι εμπειρίες των ανθρώπων πρέπει να αφιερώνονται στο Κοινωνικό Σύνολο με ανιδιοτελή προσφορά και υπευθυνότητα, γι΄ αυτό στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.


Ο Ροβήλος Αθανάσιος του Παναγιώτη είναι
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με το Συνδυασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια