Header Ads

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στην Ι. Μητρόπολή Κορίνθου


Την Ακολουθία των Αχράντων Παθών τέλεσε την Μ. Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, όπως κάθε χρόνο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου. Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, σύμφωνο με αυτό που απαιτούν όλες οι Ι. Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών τελέστηκε η «Σταύρωση», ακροάσθηκαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, που κατά παράδοση αναγιγνώσκονται αυτήν την ημέρα από την χορεία των Ιερέων και ακολούθως ξεκίνησε η προσκύνηση του Εσταυρωμένου Ιησού τόσο από το σύνολο των παρισταμένων, όσο και από χιλιάδες άλλους χριστιανούς, που κατέφθαναν συνεχώς στον Ι. Ναό για αυτό τον σκοπό.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου όπου και ευχήθηκε κατάλληλα στο και εκεί πολυπληθές εκκλησίασμα.

Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως
Την επομένη το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου Ιησού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ενώπιον του Επιταφίου του Κυρίου μας ανέπεμψε ευχές και παρακλήσεις προς Αυτόν, υπέρ του λαού της Ι. Μητροπόλεως μας, παρακαλώντας Τον μαζί με την Ένδοξο Ανάστασή Του να Αναστήσει και όλους εμάς από την αμαρτία και να μας οδηγήσει προς την Αιώνιο Ζωή. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κάλεσε το Ποίμνιό του να συνεχίσει να προσέρχεται στις Ι. Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, που κορυφώνουν το Θείο Δράμα, τιμώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Ζωοδότη Χριστό.
Στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου βρέθηκε από νωρίς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο άγιος Κεγχρεών αφού ομίλησε ερμηνεύοντας τις προφητείες της ημέρας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας και τις προσωπικές του ευχές για Καλή Ανάσταση!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια