Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ


ΟΙ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου το πρωί του Μ. Σαββάτου


Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους, το Μ. Σάββατο το πρωί, 27 Απριλίου 2019, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα τον Ι. Ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία, την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έχει καθιερώσει να τελεί κάθε Μ. Σάββατο από της ενθρονίσεώς του, αλλά και για να Μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.
Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη τους τον βοηθό Επίσκοπό τους και τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας. Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως. Πάρα πολλοί εκ των παρισταμένων Χριστιανών δεν δελεάστηκαν από την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα -μεταξύ τους και εκατοντάδες παιδιά- και κατόπιν σχετικής παραινέσεως του Σεβ/του Μητροπολίτου μας, παρέμειναν στον Ι. Ναό και κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων του Θεού Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος τους ευχαρίστησε θερμά για την φιλακόλουθο στάση τους, τους προέτρεψε να απολαύσουν τον ύμνο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και παρακαταθήκης μας, τους κάλεσε να διατρανώσουν προς όλες τις κατευθύνσεις το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» και τους επεσήμανε ότι, από την στιγμή που νικήθηκε ακόμη και ο θάνατος, από τον Αναστάντα Χριστό, τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει την πίστη τους.

Κατέληξε δε, υπενθυμίζοντας τις προγραμματισμένες Ι. Ακολουθίες της διακαινησίμου εβδομάδος, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές και τέλος τους ευχήθηκε από καρδιάς ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει τις «οδούς» και τα έργα τους!









ΣΥΝΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΜΕ ΤΟ «ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ




Σε έντονα κατανυκτικό κλίμα και με την αρμόζουσα πνευματική βαρύτητα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου, σε όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας κατά το εσπέρας της Μ. Παρασκευής, 26 Απριλίου 2019.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και αμέσως μετά ηγήθηκε της Ι. Λιτανείας, που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη της πόλεως Κορίνθου. Στο σημείο αυτό, όπως είχε προαναγγελθεί, έγινε η καθιερωμένη από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο συνάντηση έξι Επιταφίων των Ι. Ναών της πόλεως Κορίνθου και συγκεκριμένα των Ι. Ναών Αποστόλου Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου, που με μεθοδικότητα και άριστη διοργάνωση είχε σχεδιασθεί σε σύσκεψη όλων των Αρχών της πόλεως, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.
Επακολούθησε κοινή Δέηση και το καθιερωμένο «Μήνυμα της ημέρας» από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, στο οποίο αναφέρθηκε στην αγάπη, που δια του θανάτου και με την Σταυρική Του θυσία μας εκχώρησε ο Χριστός. Αυτή η αγάπη επιβάλλεται να αποτελεί το πηδάλιο και την πυξίδα του κάθε Χριστιανού σε όλη την διάρκεια του βίου του. Κατέληξε δε το σύντομο μήνυμά του παρουσιάζοντας στους χιλιάδες παρισταμένους Κορίνθιους τον νέο Επίσκοπό τους, τον άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, προτρέποντάς τους ταυτόχρονα να τον ακούν και να τον αγαπούν προς δόξαν του Αναστάντος Χριστού!


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΣΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

βασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος επισκέφτηκε τους Ιερείς και τους εθελοντές και τις εθελόντριες της «Θεοπροσφοράς» για τις καθιερωμένες ευχές του, εν όψει της εορτής του Πάσχα. Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Ιδρύματος Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ ότι για την εορτή του Πάσχα μοιράσθηκαν 1.500 κιλά κρέατος και 6.000 κιλά τροφίμων μακράς διαρκείας.
Ο Σεβασμιώτατος, εκ βάθους καρδίας, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την ανιδιοτελή προσφορά τους, καθώς και τους υπευθύνους Ιερείς, οι οποίοι όλοι μαζί, από την ίδρυση της «Θεοπροσφοράς», προσπαθούν αόκνως, ώστε να μην λείψουν από κανέναν τα στοιχειώδη για την επιβίωση του. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές του Ποιμενάρχου μας να υπάρξει σύντομα η μέρα που κανένας συνάνθρωπός μας δεν θα έχει ανάγκη την «Θεοπροσφορά» και προς τους παρόντες με «Καλή Ανάσταση» και με επίδοση ενός καλαθιού με συμβολικές ευλογίες.
ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΦΑΡΜΑ «ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.»
ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»
Ακόμη ένα Πάσχα η Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» κατέστη αρωγός στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή μας, αποστέλλοντας το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, 24 Απριλίου 2019, εκατόν σαράντα (140) κιλά νωπού κρέατος, για την άμεση κάλυψη των 1.200 τροφίμων του Ιδρύματος της «Θεοπροσφοράς».
Ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ παραλαμβάνοντας την γενναιόδωρη αυτή προσφορά από τους διανομείς της Εταιρίας, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Ποιμενάρχου μας προς την Διεύθυνση και όλους τους εργαζομένους για «Καλή Ανάσταση» και ευχαρίστησε την «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» για την συνεχή και έμπρακτη στήριξη της στο έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια