Header Ads

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Απόστολου Ε. Παπαφωτίου Υποψήφιου Περιφερειακού Σύμβουλου με τον Συνδυασμό Πέτρου Τατούλη


Γεννήθηκα στην Ήπειρο, τελείωσα το 1ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου και το εξατάξιο Γυμνάσιο Κορίνθου.
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Πτυχιούχος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)
Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)
Συγγραφέας
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα: «Η βασιλική του Λεχαίου & η Μνημειακή Τοπογραφία της Χριστιανικής Κορίνθου (Παλαιοχριστιανικοί Ναοί)».
Έχω λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με θέματα αρχαίων λιμενικών έργων με αντίστοιχες παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις.
Έχω δώσει διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια με θέματα αρχαιογνωστικού αντικειμένου, π.χ. Κρακοβία Πολωνίας, Παν/μιο Notre Dame, Ιντιάνα Η.Π.Α., Μπράιτον Αγγλίας, Μόσχα Ρωσίας και αλλού.
Συγγραφέας τριών βιβλίων:
«Σεισμοί και κατασκευές στην Κορινθία (Ιστορική αναδρομή)», Έκδοση «Καταγράμμα», Κόρινθος 2002
«Ο Δίολκος στον Ισθμό της Κορίνθου», Έκδοση «Καταγράμμα», Κόρινθος 2007, προλογίζει ο καθηγητής, κ. Θεοδ. Π. Τάσιος.
«Η μνημειακή τοπογραφία της Πρωτοβυζαντινής Κορίνθου» (Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές), υπό έκδοση.
Ερευνητής αρχαίου λιμένος Λεχαίου.
Τεχνικός σύμβουλος στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών.
Μελετητής της βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι Λεχαίου και γενικότερα της Ύστερης Αρχαιότητος στην Κορινθία.
Διατηρώ τεχνικό γραφείο στην Κόρινθο, το οποίο ασχολείται με μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών τεχνικών έργων. Επιπλέον ασχολούμαι με την ανέγερση, συντήρηση και επισκευή ιερών ναών στην Κορινθία. Έργα μου είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στο νοσοκομείο Κορίνθου, ο Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ιερός Ναός Παναγίας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γερασίμου στην Περαχώρα, η Ιερά Μονή Αγίου Θεράποντος στο Γαλατάκι Κορινθίας και πολλά άλλα.
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου από το 2015 μέχρι σήμερα, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, εκπροσωπώ και προβάλλω την Πελοπόννησο στα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, π.χ. Δίκτυο Παρακτίων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) κ.α.
Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου από το 2011 έως το 2014, στους τομείς Ενέργειας – Βιομηχανίας – Πολιτισμού. Μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της Ενέργειας, με ιδιαίτερη ώθηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).
Νομαρχιακός σύμβουλος στην Ν.Α. Κορινθίας από το 1996 έως το 2010. Διετέλεσα επί 4 χρόνια αντινομάρχης (2003-2004 & 2006-2007) στον τομέα Παιδείας & Πολιτισμού.
Μητροπολιτικός σύμβουλος Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.
Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Ι. Μ. Κορίνθου (άμισθος).
Πρόεδρος «Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου» της Ν.Α. Κορινθίας με πλούσιο και πολυσχιδές πολιτιστικό έργο.
Μέλος της ΕΜΑΕΤ (Εταιρία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) και παλαιότερα Μέλος του Δ.Σ. αυτής. Νυν Μέλος της μετονομασθείσης ΕΜΑΕΤ σε ΕΔΑΒΥΤ (Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής & Βυζαντινής Τεχνολογίας) με Πρόεδρο τον καθηγητή κ. Θεοδ. Π. Τάσιο.
Εκλεγμένο Μέλος Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου).
Μέλος της «Ένωσης Κορινθίων Συγγραφέων».
Ασχολούμαι με τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του νομού με διαλέξεις και ανακοινώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αντιστοίχου περιεχομένου.
Είμαι παντρεμένος με την παιδίατρο Μαργαρίτα Μπίτση-Παπαφωτίου.
Έχουμε δύο παιδιά, την Χρυσάνθη, Ειδικευόμενη Παιδίατρο στο Νοσ. Παίδων και υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ευάγγελο, Πολιτικό Μηχανικό και Μεταπτυχιακό Σπουδαστή Παν/μιου Τεχνολογίας του Delft στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια