Header Ads

Ο Δήμος Κορινθίων πρωτοπορεί και ενισχύει τη χρήση νέων τεχνολογιών


Ο Δήμος Κορινθίων πρωτοπορεί και ενισχύει τη χρή­ση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές με τη βο­ήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, κατα­γραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότη­τας δημοτών και διάδρασης Δήμου - δημότη, «Νovoville». 
Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημό­τη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών πλευρών βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών που έχει καταβάλει η Δη­μοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της. 
Όραμα και στόχος μας είναι η Δημοτική Αρχή να ακού­ει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες στον Δήμο μας. 
Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει δραστικά την σχέ­ση Δήμου - δημότη και έχουν βελτιστοποιήσει το επίπεδο της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών μερών. 
Η ευρεία χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων «smartphones» και του διαδικτύου αποτελούν τα καλύτε­ρα μέσα για την άμεση καταγραφή από τους δημότες ό­λων των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινό­τητα τους και παράλληλα τη ζωντανή ενημέρωση των δη­μοτικών υπηρεσιών για τα σημεία αυτά, ώστε να δρομολο­γηθεί η επίλυση του προβλήματος με τρόπο διαφανή, με­τρήσιμο και ανιχνεύσιμο. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κορινθίων πρωτοπορεί με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, κα­ταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότη­τας δημοτών και διάδρασης Δήμου - δημότη, «Νovoville». 
Ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συνα­ντά στην καθημερινότητα του, δηλώνοντας τοποθεσία και τύπο του προβλήματος και επισυνάπτοντας μία φωτογρα­φία. 
Στη συνέχεια, μπορεί να στείλει στις υπηρεσίες του Δή­μου άμεσα και χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασί­ες όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. 
Οι υπηρεσίες μας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγ­ματική εικόνα των προβλημάτων του Δήμου, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρί­ως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς του πολίτες. Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύε­ται, ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο. 
Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να ε­πικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέ­ων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή μικρών δημοσκοπήσεων. Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ε­ρωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέ­σω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκλη­ρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημό­τη/επισκέπτη. 
Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την εφαρμογή Νovoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες μας και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που ο δημότης θα επιλέγει για την καθημερινή επικοινωνία-επαφή με τον Δήμο μας σε όλα τα επίπεδα. 
Η εφαρμογή «Νovoville» είναι διαθέσιμη για «κατέβα­σμα» σε smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android, εντελώς δωρεάν. 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός δήλωσε σχετικά με τη χρήση του Νovoville από το Δήμο: «Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί. Οι νέες τεχνολογί­ες είναι πλέον το όχημα μας για μια νέα αντίληψη διοίκη­σης των δημοτικών πραγμάτων και εξυπηρέτησης του πο­λίτη κάνοντας ακόμα ένα βήμα στην συμμετοχική διαχεί­ριση του κοινού μας χώρου, του Δήμου μας. 
Παράλληλα, έχουμε ανοίξει ένα νέο άμεσο και σύγ­χρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, οδεύοντας προς το μέλλον μαζί. 
Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιά­σουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρε­σίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τό­που μας με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια