Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Κορινθίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 19 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Κορινθίας
Εξιχνιάστηκαν τριάντα μία περιπτώσεις κλοπών σε οικίες
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για καταδιωκτικά έγγραφα , ενώ κατηγορούνται ακόμη δύο άτομα
Κατασχέθηκαν, κυνηγετικό και αεροβόλο όπλο, φυσίγγια, πλήθος ηλεκτρικών- οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων
Στο πλαίσιο πρόληψης και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε προχθές (17.5.2019) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά τέσσερα (4) ημεδαπούς, ηλικίας 22, 32, 34 και 36 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν προχθές (17.5.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, έρευνες σε οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τρεις εξ αυτών, 22χρονος, 32χρονος και ο 36χρονος, ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, ενώ βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
Κυνηγετικό όπλο,
αεροβόλο όπλο,
-18- φυσίγγια,
πλήθος ηλεκτρικών- οικιακών-ηλεκτρονικών συσκευών,
διάφορα εργαλεία,
ξύλινα έπιπλα, καθώς και
-2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε μία (1) απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος, ο 32χρονος και ο 36χρονος, μαζί με ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 27 και 63 ετών αντίστοιχα, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.4.2016 έως και την 16.5.2019, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά τριάντα μία (31) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικές- οικιακές- ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.


Κιάτο: Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπή και για ναρκωτικά

korinthosTV

Συνελήφθησαν, στις (17.5.2019) το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, δύο (2) ημεδαποί, 38χρονη και 40χρονος, γιατί την 16.5.2019 το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, μπήκαν σε όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν δύο (2) υπολογιστές παλάμης (τάμπλετ), φορητό υπολογιστή, φορτιστές και διάφορα έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, – 96- δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους, -7,4- γραμμαρίων.

Άγιοι Θεόδωροι: Σύλληψη 18χρονου αλλοδαπού για κατοχή μαχαιριού και γκλοπ

korinthosTV

Συνελήφθη, χθες (18.5.2019) το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του μικτού κλιμακίου ελέγχων «ΠΕΡΣΕΑΣ», 18χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μαχαίρι, με μήκος λάμας -14- εκατοστών και ξύλινη ράβδο (γκλοπ), τα οποία κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

«Ντου» στον καταυλισμό των αθίγγανων στα Εξαμίλια… 

-Συλλήψεις και κατασχέσεις -Τι βρέθηκε στα σπίτια…

Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, συνέλαβαν συνολικά τέσσερις αθίγγανους, ηλικίας 22, 32, 34 και 36 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το πρωί, στον καταυλισμό των αθίγγανων στα Εξαμίλια, έρευνες σε οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τρεις εξ αυτών, 22χρονος, 32χρονος και ο 36χρονος, ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους, ενώ βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
Κυνηγετικό όπλο,
αεροβόλο όπλο,
-18- φυσίγγια,
πλήθος ηλεκτρικών- οικιακών-ηλεκτρονικών συσκευών,
διάφορα εργαλεία,
ξύλινα έπιπλα, καθώς και
-2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος, ο 32χρονος και ο 36χρονος, μαζί με ακόμη δύο αθίγγανους, ηλικίας 27 και 63 ετών αντίστοιχα, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.4.2016 έως και την 16.5.2019, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά τριάντα μία περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικές- οικιακές- ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Αθίγγανοι «άνοιξαν» και αποθήκη στο Βέλο και αφαίρεσαν…

Σύμφωνα με πληροφορίες της korinthiannews.gr, συνελήφθησαν, την Παρασκευή το βράδυ, στο Βέλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, δύο 18χρονοι αθίγγανοι, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από αποθήκη ηλεκτρικά εργαλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια