Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ


Είναι άξιος : Ο Αρχιμανδρίτης Αγάπιος Δρίτσας εξελέγη Ιεράρχης

Την Κυριακή 24-3-2019 στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Της Κορίνθου,παρουσία πολλών Αρχιερέων της Εκκλησίας μας και πολλού κόσμου, έγινε η χειροτονία του εις Επίσκοπον του Αρχιμανδρίτου Αγάπιου Δρίστα Ο Θεοφιλέστατος ορίσθηκε ως βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Κορίνθου.
Πρόκειται περί ενός άμεμπτου Ιεράρχου με πολλές θεολογικές και διοικητικές γνώσεις. Έχει σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Κον Αμβρόσιο και υπηρέτησε στην Επαρχία Καλαβρύτων ως εφημέριος και Ιεροκήρυξ επί τετραετίαν. Από τους έτους 1988 ανέλαβε την επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής της Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου όπου παραμένει ως Ηγούμενος αυτής, αγωνιζόμενος δια την περαιτέρω ανοικοδόμησή της.
Υπηρέτησε επίσης ως Εφημέριος Ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου κυρρήττων επί τριακονταετία στην πόλη του Κιάτου. Ήτο επίσης πνευματικός στα σχολεία των πόλεων της Κορίνθου, Λουτρακίου, Κιάτου Βραχατίου, ως και στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος και από το έτος 2003 Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος του, θέση στην οποία διατηρεί και επί του Μητροπολίτη Κου Διονυσίου.
Επί 25/ετίαν, με τας ευλογίας του εκάσοτε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος διακονεί ως Πνευματικός της Προτύπου Γυναικείας Μοναστικής Αδελφότητας « Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» , Ηλιουπόλεως και από του έτους 2012, με την κυριαρχική άδεια του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου και του νυν Σεβ. Μητροπολίτου κ.Νεκταρίου, της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Αργούς. Προΐσταται της Χριστιανικής Αδελφότητας Γυναικών και κορασίδων Λουτρακίου «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ Η ΔΙΑΚΟΝΟΣ», έχει γράψει άρθρα και μελετάς θεολογικού, Εκκλησιαστικού και Ιστορικού περιεχομένου , ως και πνευματικής οικοδομής, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής εις Παμμοναστικά Συνέδρια, εις τα Σχολάς Κατηχητών, Γονέων και εις το πρόγραμμα υπό την επωνυμίαν «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ», της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, εις Ιερατικά Συνέδρια, εις υνάξεις Πνευματικών όχι μόνον της Ιεράς Μητροπόλεως εις την οποίαν διακονεί, και εις άλλα Ιεράς Μητροπόλεις προσκληθείς προς τούτο.
Επί διετία επεμελείτο και επαρουσίαζε « RTP ΚΕΝΤΡΟΝ», την εκπομπή «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ».
Η εκλογή και η τοποθέτηση σου Θεοφιλέστατου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ήταν μία μεγάλη επιτυχία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος με την ενέργεια του αυτή ελάμπρυνε έτσι περαιτέρω την Ιεράν Μητρόπολη.^

Δημ. Κ. Στάθης

Επ. Πρόεδρος Εφετών



Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ


Την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας.
Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών, είχε κατακλύσει την Ι. Μονή για να τιμήσει τον προστάτη της Άγιο Αθανάσιο, αλλά και για να πάρει την ευχή και την ευλογία του αγίου Κεγχρεών, ο οποίος, μετά την θερμή προσφώνηση του Πνευματικού της Ι. Μονής και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, αναφέρθηκε στην Μεγάλη Εορτή του Πάσχα και στον τιμώμενο Άγιο Αθανάσιο τονίζοντας ότι, ο Άγιος έδωσε μεγάλους αγώνες και μάχες έναντι των αιρέσεων παραμένοντας σταθερός στην Πίστη και στο Ευαγγέλιο. Ολοκληρώνοντας έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα, το οποίο κάθε Πιστός οφείλει να θέσει στον εαυτό του: «οι Πιστοί σήμερα έχουν την διάθεση να αγωνιστούν για την αλήθεια της Πίστεως και να αντισταθούν στις προκλήσεις της εποχής μας στηριζόμενοι στο Ευαγγέλιο»; Τέλος, ευχήθηκε στους παρισταμένους και στην Ι. Αδελφότητα να κατακτήσουν κι αυτοί την αθανασία και την αιωνιότητα. Ακολούθησε Μοναστηριακό κέρασμα, προσφερόμενο από την Ι. Αδελφότητα, για όλους όσοι με την παρουσία τους τίμησαν τον Άγιο και την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια