Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Μπροστά στην κάλπη με το βλέμμα στην ακεραιότητα της Πατρίδας…



Τα γεγονότα, που συμβαίνουν αυτή την χρονική περίοδο στην περιοχή της Βαλκανικής θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά όλους τους Έλληνες. Για το “κρατικό μόρφωμα” των Σκοπίων έχουν συμβεί γεγονότα,, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε δεκάδες αρθρογράφους και γεωπολιτικούς ερευνητές και μελετητές, κυρίως σε “Δεξαμενές Γεωστρατηγικής Σκέψης” να σεναριολογούν επί παντός του επιστητού. Από αυτή τη συγκυρία των γεγονότων, ούτε εμείς έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε έξω από τα τεκταινόμενα. Συμβάλλουμε με τη δημοσίευση και διακίνηση ιδεών, απόψεων και θέσεων, επιδιώκοντας τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των αναγνωστών της “Φωνής” μας, για παν ενδεχόμενο.
Τι να πούμε και τι να αναφέρουμε, όμως, για το θέμα του γειτονικού κρατιδίου, που έχει εξακοντίσει κάθε έννοια κανιβαλισμού και Πειρατείας κατά της Ιστορικής Αλήθειας, προκειμένου να ικανοποιήσει το μίσος του ανθέλληνα και παγκόσμιου Μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, που επέμενε και επιμένει στο να γεμίζει τα μυαλά των Σκοπιανών Σλαύων με την έννοια του “Μακεδονισμού”; Και όλα αυτά γιατί έχει τα δικά του διαχρονικά σχέδια «περί Μακεδονίας» ερήμην της Ελλάδας. Και ενώ τα σενάρια των τελευταίων μηνών μιλούσαν για διαμελισμό των Σκοπίων και τις επιβουλές της άλλης ιδέας της “Μεγάλης Αλβανίας”, εμείς δώσαμε χείρα βοηθείας χωρίς αντίκρισμα υπογράφοντας την προδοτική, κατά τη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, Συμφωνία των Πρεσπών.
Ας το πάρουμε απόφαση. Οι Σλαβοι των Σκοπίων, έχουν γαλουχηθεί να μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι έτοιμοι να “δαγκώσουν το χέρι που τους δίνει ψωμί”, αφού οι Ελληνικές επιχειρήσεις είναι διάσπαρτες στην περιοχή τους. Η εκλογή και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Ζάεφ έδωσε στην Ελλάδα και την επίσημη ηγεσία της το έναυσμα για μεγάλα λόγια σχετικά με το Σκοπιανό. Όλοι θυμούνται τις δηλώσεις Κοτζιά μετά την υπογραφή της Συμφωνίας και τη στήριξή του για το θέμα της ονομασίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει την Αθήνα μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού και το ανθελληνικό παραλήρημα, που επικράτησε αργότερα.
Σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι MRTV, ο Ζάεφ, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων για τη διαμάχη για το όνομα της χώρας του με την Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στην όλη διαδικασία και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αποτύχει να πείσει την Ελλάδα να μην εμποδίσει τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με την ονομασία της FYRMacedonia... Την ίδια ώρα οι Σκοπιανοί τραγουδούν έξαλλα διάφορα εθνικιστικά και εν πολλοίς φασιστικά τραγούδια, ενώ ταυτόχρονα κυματίζουν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, μη τηρούντες ακόμη και τους ελάχιστους επαίσχυντους όρους της συμφωνίας. Και όλα αυτά με τη συναίνεση της Κυβέρνησης Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ και Σια, που δεν απαντάει στη μη τήρηση της Συμφωνίας όπως ανακοινώθηκε εκ των υστέρων στην Ελληνική κοινή γνώμη.
Χαριεντίζεται ο Τσίπρας με τον Ζάεφ και τις γυναίκες τους, αλλά σε άλλους κόσμους και σε άλλα επίπεδα. Δεν πιάνονται φίλοι οι Σκοπιανοί κι αυτό πρέπει να το δέσουν καλά στις προθέσεις τους οι Έλληνες ψηφοφόροι πριν πάνε στην κάλπη…...


Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια