Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr


Επιχείρηση υφαρπαγής των περιουσιών: Πως σχεδιάζει ο Ράμα τον αφελληνισμό της Χειμάρρας ;



Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Ένα ακόμη βήμα στην συστηματική επιχείρηση της Αλβανικής κυβέρνησης για υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών στην Χιμάρα, που οδηγεί και στον ολοκληρωτικό διωγμό του ελληνισμού της κρίσιμης αυτής περιοχής της Βορείου Ηπείρου, έγινε χθες, με την δημοσίευση μιας ακόμη Υπουργικής Απόφασης για το καθεστώς των περιουσιών που εντάσσονται στο κρατικό σχέδιο «τουριστικής αξιοποίησης».
Η Αλβανική κυβέρνηση πλήρως αποθρασυμένη και από το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2014 (όταν αναγνωρίσθηκε η Αλβανία ως υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε.) και μετά, δεν φρόντισαν να βάλουν το περιουσιακό της Ελληνικής Μειονότητας ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των ελληνοαλβανικών και ευρωαλβανικών σχέσεων, έχει εκδώσει το τελευταίο διάστημα μια σειρά υπουργικές αποφάσεις και τον νόμο 708 που ουσιαστικά οδηγούν στην δήμευση όλων των περιουσιών σε παραθαλάσσιες περιοχές φιλέτα με σκοπό να αποδοθούν σε φιλικά προς το Καθεστώς Ράμα επιχειρηματικά συμφέροντα για τουριστική αξιοποίηση.
Η προειδοποίηση που απηύθυνε χθες από το Βουκουρέστι ο Αλέξης Τσίπρας προς την αλβανική πλευρά, επισείοντας συνέπειες στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, έρχεται καθυστερημένα καθώς η Ελλάδα διαθέτει τα πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά «εργαλεία» ώστε η κυβέρνηση Ράμα να σταματήσει την επιχείρηση εξόντωσης της ελληνικής εθνικής μειονότητας, τα οποία όμως απέφυγε να χρησιμοποιήσει, έχοντας εμπλακεί στην υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για «όλα» τα θέματα με την αλβανική πλευρά, όπου σε αυτή την διαδικασία υποβαθμίστηκε η σημασία του περιουσιακού.
Η Ομόνοια Χειμάρρας με ανακοίνωση της καλεί την Αλβανική κυβέρνηση να «αποσύρει άμεσα όλα αυτά τα νομοθετήματα, να μιλήσει ξεκάθαρα και να επιστρέψει επιτέλους με όποιον νόμο εκείνη κρίνει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, που τις κατέχουν και τις απολαμβάνουν εδώ και αιώνες».Η Ομόνοια απεύθυνε όμως και έκκληση στην Ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί εμπράκτως τα νόμιμα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και να μετέλθει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποφευχθεί η υφαρπαγή αυτή…

Τελικά μετά την κατακραυγή και την παρέμβαση της Ε.Ε. πήρε πίσω την απόφαση η Αλβανική Κυβέρνηση ελπίζουμε όχι προσωρινά…





«Όταν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί τότε …»: Οι προφητείες επιβεβαιώνονται



Ο Χριστιανισμός βρίσκεται σε κρίση. Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν διαρκώς πως θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε Τζαμί και οι προφητείες επιβεβαιώνονται.
Την ώρα που ο Χριστιανισμός βιώνει ένα σύγχρονο διωγμό, καθώς καθημερινά σφαγιάζονται πιστοί από τους ισλαμιστές, απλώς και μόνο επειδή είναι Χριστιανοί, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να προκαλέσει για μία ακόμη φορά όλους τους Χριστιανούς, μετατρέποντας το σύμβολο της Ορθοδοξίας – την Αγία Σοφία – σε τζαμί για το ραμαζάνι.
Σχεδόν έναν αιώνα τώρα, η Αγία Σοφία λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. Όμως, η πρόκληση αυτή έχει εξοργίσει τους Ρώσους, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό δηλώνουν πως η Αγία Σοφία θα επιστρέψει στα χέρια των Ορθοδόξων.
Τα σημάδια των καιρών φανερώνουν πως πλέον ωριμάζουν οι συνθήκες για την μετάβαση αυτή. Πολλοί άλλωστε είναι οι γέροντες που παρακαλούν το Θεό να τους ευλογήσει με λίγα ακόμη χρόνια ζωής, προκειμένου να μπορέσουν να βιώσουν κι εκείνοι την επιστροφή της Πόλης και της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία.
Ένας γέροντας είχε προφητεύσει χαρακτηριστικά:
«Μήπως δεν το βλέπουμε ότι οι Τούρκοι επιζητούν από μόνοι τους την καταστροφή; Μήπως δεν αισθανόμαστε ότι σήμανε η στιγμή όπου θα αρχίσει το Θείο Σχέδιο να γίνεται πλέον ορατό; Βλέπετε και αισθάνεστε εγκατάλειψη από τον Κύριο; Νιώθετε απουσία ή αδιαφορία από τον Θεό της Αγάπης; Ζει στα Ουράνια; Ζει στη Νέα Υόρκη; Ζει στην Ιερουσαλήμ; Κατοικεί μήπως στην Αθήνα; Ζει μέσα στις ψυχές μας και μην τον ψάχνετε αλλού…».


Πηγή: 5APOSTAGMA







Γι΄αυτό πάτησε τις κόκκινες γραμμές ο Τσίπρας;

Ζ.Ζάεφ: «Οι «Μακεδόνες « της Έδεσσας μιλάνε πλέον «μακεδονικά» χωρίς αστερίσκους»!




«Η «μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίζεται τώρα σε όλο τον κόσμο χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη γλώσσα που μιλούν οι «Μακεδόνες» της Εδεσσας.
Εννοεί ότι υπάρχει εθνική «μακεδονική» μειονότητα στην Έδεσσα και μιλάει «μακεδονικά»! Ένα φοβερό κατόρθωμα της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, απόψε στην τηλεοπτική μονομαχία με τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν επιλογή της ‘Μακεδονίας’ δίνοντας για άλλη μια φορά την ελληνική κυβέρνηση που επί της ουσίας έδωσε ότι ζητούσαν οι Σκοπιανοί.

«Η Βόρεια Μακεδονία ήταν επιλογή μας. Άνω δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ήταν σημαντικό να παραμείνει η Μακεδονία στο όνομα», είπε ο Ζάεφ όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο. Ο Ζάεφ λοιπόν ήθελε να παραμείνει το όνομα για να μπορούν οι Σκοπιανοί γύρω από αυτό να αξιώσουν απαιτήσεις για αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας.






UNICREDIT : Η Τουρκία θα έχει ύφεση 5% και θα προκληθεί γεωπολιτική κρίση



Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Η ιταλική τράπεζα Unicredit προβλέπει πως η οικονομία της Τουρκίας το 2019 θα έχει ύφεση 5% και ότι αυτό θα προκαλέσει μια γεωπολιτική κρίση.Η πρόβλεψη της Unicredit δημιοσιεύτηκε σε ένα άρθρο ειδικού στην αγγλική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το BBC-τουρκικά, ο Γουίλλιαμ Τζάκσον της επενδυτικής εταιρίας Capital Economics, αναφέρει πως μεταξύ των αναπτυσσόμενων αγορών, η Τουρκία είναι αυτή με τα πιο αδύναμα αποθεματικά.
Σύμφωνα με τον Τζάκσον ¨ Tα επίπεδα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού είναι στο 500%, σε ένα επίπεδο που δεν σώζεται. Τους μήνες Μάιο, Απρίλιο και Μάιο περιμένει τις τράπεζες μια χιονοστιβάδα επιστροφής πληρωμών. Η πραγματική ανησυχία είναι πως ως αποτέλεσμα του ότι οι ξένες τράπεζες πουλάνε τα συναλλαγματικά τους στοιχεία, θα υπάρξει πιστωτική συρρίκνωση. Η UniCredit προβλέπει πως η οικονομία της Τουρκίας το 2019 θα έχει ύφεση 5% και ότι αυτό θα προκαλέσει μια γεωπολιτική κρίση και ότι στο τέλος θα ζητηθεί βοήθεια από το ΔΝΤ. Την περασμένη εβδομάδα τα ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου που μετρούν το ρίσκο των κρατικών χρεών, για την Τουρκία από τους 150 πόντους έφτασαν τους 454¨.
Σε μια άλλη ανάλυση που βγήκε χτες στον Γκάρντιαν αναφερόταν πως ¨Η Τουρκία μπορεί να είναι η σπίθα που θα προκαλέσει μια παγκόσμια κρίση¨. Οι ανησυχίες σχετικά με την Τουρκία επηρέασαν αρνητικά και τα νομίσματα των άλλων αναπτυσσόμενων χωρών, την Πέμπτη αξία έχασαν το ραντ της Νότιας Αφρικής, το ρεάλ της Βραζιλίας και το πέσος του Μεξικού.

29/3/2019 http://tourkikanea.gr







Σκόπια : Συνελήφθη ο αρχηγός της «Χριστιανικής Αδελφότητας»



Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στην Μπρεβένιτσα, κοντά στο Τέτοβο, τον επικεφαλής της επονομαζόμενης πατριωτικής ένωσης «Χριστιανική Αδελφότητα», Ζάρκο Γκροζνταρόφσκι. Η αρχηγός της ‘αδελφότητας’ αυτής ανέβασε βίντεο στο Facebook στο οποίο απείλησε με θάνατο τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γκροζνταρόφσκι με υστερική φωνή απείλησε να κάψει όλη τη χώρα. Το βίντεο με τις απειλές αυτές το είδαν πάνω από 68 χιλιάδες άτομα και βρήκε θετική ανταπόκριση από εκατοντάδες οπαδούς του στο προφίλ του στο FB.


ako.mk TheThe Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια