Header Ads

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΘΗΤΕΙΑΣ...


Λένε και νομοθετούν :

Εξομοιώνεται ο χρόνος της θητείας των αντιρρησιών συνείδησης από 11 μήνες, με αυτήν των μαχίμως οπλιτών θητείας που είναι 9 μήνες …..
Ο λόγος, λένε, η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά Πολιτικά Δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Λένε επίσης και νομοθετούν:
Αλλάζει και η σύνθεση της επιτροπής κρίσεως των αντιρρησιών συνείδησης που είναι 2 Στρατιωτικοί και 2 Πανεπιστημιακοί , σε 1 Στρατιωτικό και 3 Πανεπιστημιακούς.
Ο λόγος, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αιτιολογείται με τον ισχυρισμό ότι γίνεται « προς παροχή περισσότερων εγγυήσεων αμερόληπτης και ανεξάρτητης κρίσης της επιτροπής». Δηλαδή, η Κυβέρνηση λέγει ευθέως προς τους Αξιωματικούς ότι θεωρεί πως η συμμετοχή τους στην επιτροπή αύτη συνεπάγεται μειωμένη αμεροληψία και ανεξαρτησία!
Λένε επίσης και νομοθετούν:
Αφαιρείται από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης η δυνατότητα και το δικαίωμα να αναστέλλει εν καιρώ πολέμου τις διατάξεις περί εναλλακτικής θητείας. Που σημαίνει ότι ούτε εν καιρώ πολέμου θα φέρουν όπλα, με αποτέλεσμα να έχουν την ευκαιρία !!!!………….., να σχολιάζουν αυτούς πού έχουν ορκισθεί να μην εγκαταλείπουν τας Σημαίας, μέχρι της τελευταίας ρανίδας τού αίματός των .

Εμείς μετά από όλα αυτά θυμόμαστε πάλι τον Κωστή Παλαμά που γράφει στο Δωδεκάλογο του Γύφτου:

‘’ κι αν πέσαμε σε πέσιμο πρωτάκουστο
και σε γκρεμό κατρακυλήσαμε
που πιο βαθύ καμιά φυλή δεν είδε ως τώρα
είναι γιατί με των καιρών το πλήρωμα όμοια βαθύ
έν ανέβασμα μας μέλλεται
προς ύψη ουρανοφόρα….’’

Αντ/γος (εα) Θεόκλητος

Α. Ρουσάκης

Επίτιμος Διοικητής Β΄ΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια