Header Ads

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ : ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Της Παυλίνας Μπεχράκη *



Την κοινήν Ελληνική Λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε, ως τους …..

Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ




Αγαπητέ μου Αναγνώστη.
Το πρόσωπο της παγκόσμιας Ιστορίας και της Ανθρωπότητας, στους καιρούς μας έχει αλλάξει, λες και ένα χέρι αόρατο, χειρουργικό, εκτελεί εντολές άνωθεν που το προστάζει να το κάνει αγνώριστο. Τρανό παράδειγμα τα όσα βιώνουμε εμείς οι Έλληνες, τον τελευταίο καιρό, μαζί με όλα τα άλλα κακά συναπαντήματα. Και αναφέρομαι στην λεγόμενη «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ». Μία αντεθνική συμφωνία που προκάλεσε τον Ελληνικό λαό, έτσι που διαστρεβλώνει, παραποιεί, ασεβεί, με πρτωτοτοφανή αναλγησία, βιάζοντας την Ιστορική Αλήθεια δεκάδων αιώνων, όπως ματυρεί η αρχαιολογική σκαπάνη και ο ιστορικός λόγος Ελλήνων Σπουδαίων αρχαίων και νεότερων, αλλά και ξένων, φιλελλήνων και μη, μιας και αφορά την Παγκόσμια Ιστορία, και όχι μόνο την Ελληνική.
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί όχι μόνο σιωπά η ανθρωπότητα από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά, έσπευσε να ονοματίσει με τη σειρά της τα ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Μόνο κάποιες σκόρπιες φωνές, ξένων κυρίως Φιλελλήνων Ιστορικών και αυτές ακούγονταν, σαν πουλιών φτερουγίσματα και άλλες πιο τολμηρές, πιο δυνατές, με την ελπίδα, πως κάποια στιγμή θα ακουστούν και θα πάρει τέλος αυτή η ανιστόρητη απαίτηση του γειτονικού νέου μικρού κράτους, που μας προέκυψε στα ξαφνικά στα βόρεια σύνορά μας. Δυστυχώς όμως όχι μόνο αυτό δεν συνέβη αλλά οι Ολίγιστου Πληρεξούσιοί μας, τους χάρισαν εκτός από το όνομα και γλώσσα και εθνότητα Μακεδονική.
Η σημερινή κουβέντα μας θα έχει σαν θέμα και περιεχόμενο τη Σλαβική γλώσσα και το μεγαλύτερο ψέμα, τη παραδοχή, ότι υπάρχει σήμερα, διότι προϋπήρχε «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ». Και το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν μια νεοσλαβική γλώσσα, που αντικατέστησε τη παλαιοσλαβική , όπως η παγκόσμια ιστορία μας πληροφορεί, βαπτίστηκε εν έτει 2019 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. Ένα μικρό οδοιπορικό λοιπόν αυτή η γραφή, βασισμένη σε Ιστορικές Αναφορές, μιας ταπεινής θεραπένιδας του λόγγου Ελληνίδας, που θέλουν να ενώσουν τον ψίθυρό μου με το σπαθί της αστραπής της Αλήθειας. Όπως έκαναν πρόσφατα με τον Ποιητικό λόγο «ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2019».
Δεν θα πάμε πολύ παλιά, στα χρόνια της δόξας, για να μην κατηγορηθούμε ότι πάμε στα βάθη των αιώνων απ΄αυτούς τους «Πρόθυμους» κατ όνομα Έλληνες που έσκυψαν τη ράχη και βάλανε φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους σ΄αυτή τη συμφωνία της ντροπής. Από το 527 μχ βάρβαρα φύλα Άβαροι και Σλάβοι ορμούν να κατακτήσουν τη Μακεδονία, με την ελπίδα να κατέβουν νότια χωρίς αποτέλεσμα. Η Θεσσαλονίκη δεύτερη πόλη του Βυζαντίου υπέστη όλες τις επιδρομές των βαρβάρων. Από τα πρώτα χρόνια του 700 μ.Χ εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονική ενδοχώρα σποραδικά άλλα μόνιμα πλέον βαρβάρων (συμπαγείς ομάδες) Σλαβικά φύλα, που καλλιεργούσαν τη γη και εντάσσονταν στο Βυζαντινό σύστημα πληρώνοντας τους φόρους τους και ζούσαν ειρηνικά με τους Έλληνες, αλλά ήταν ακέφαλα, (ήταν άγνωστος δηλ. ο θεσμός της κεντρικής εξουσίας με ό,τι αυτό σήμαινε).
Σταδιακά άρχισαν να ροφάνε όσα απλόχερα τους έδινε ο Βυζαντινός πολιτισμός, προκειμένου να γαληνέψει τη σκληρότητα και την επιθετικότητά τους. Κύριοι φορείς αυτής της προσπάθειας ήταν τα γράμματα και η Χριστιανική πίστη, που και τα δύο τους ήταν άγνωστα, μιας και δεν είχαν γραφή, πέρα μόνο προφορικό λόγο, τον νοτιοσλαβικό προφορικό κώδικα, με τον οποίο είχαν εξοικειωθεί και οι Έλληνες Θεσσαλονικείς όπως με αυτόν των Εβραίων. Το σλαβικό αλφάβητο, δημιούργησαν οι Έλληνες Θεσσαλονικείς Ιεραπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος, και έτσι δημιουργήθηκε ο γραπτός Σλαβικός λόγος. Αυτοί οι δύο μοναχοί, μετέφρασαν στην παλαιοσλαβική αυτή γλώσσα, κείμενα θρησκευτικά, και εκκλησιαστικά, με μεγάλη αγάπη και προσπάθεια, προκειμένου να εκπολιτίσουν και να εκχριστιανίσουν τα Σλαβικά αυτά φύλα, τους δούλους του Βυζαντίου.
Η αντίδραση της δυτικής Εκκλησίας, ήταν σφοδρή, ειδικά του γερμανογενούς φραγκικού κλήρου, διότι δίδασκαν τον λόγο του Θεού όπως τους κατηγορούσαν σε μία βάρβαρη γλώσσα. Η παλαιοσλαβική γλώσσα που ήταν έργο περισσότερο, του Μεγάλου αδελφού του Μεθόδιου, θα αντικατασταθεί αργότερα στη Βουλγαρία από τη νέα Σλαβική γλώσσα τη λεγόμενη Κυριλλιακή, που γράφεται με μεγάλα γράμματα, όπως η Ελληνική μεγάλο γράμματα, και η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα το γραφικό σύστημα, που χρησιμοποιούν όλοι οι Ορθόδοξοι Σλάβοι (Σκοπιανοί, Ρώσοι, Βούλγαροι, Ουκρανοί).
Βέβαια τα χριστιανικά κείμενα, τα πλέον σημαντικά είναι γραμμένα στην παλαιά γλώσσα, με ό,τι αυτό σημαίνει. Που το βρήκαν λοιπόν γραμμένο οι ανιστόρητοι Κυβερνήτες που στηρίζεται στο πιο χοντρό ψέμα, που είχε και χειροκροτητές – υποκινητές- επιβολής τους Συμμάχους- φίλους – και ετέρους; Για τους δικούς τους βέβαια λόγους; ΔΗΘΕΝ.
Στην επόμενη κουβέντα μας θα μιλήσουμε για το άλλο ψέμα την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ»


*Η κα Παυλίνα Μπεχράκη, είναι Εικαστικός – Ποιήτρια, Συγγραφέας – Δοκιμιογράφος από την Κόρινθο..

Δεν υπάρχουν σχόλια