Header Ads

Δέσμευση Κυριάκου για ίδιο επιτόκιο στις οφειλές από και προς το Δημόσιο «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα διορθώσει αμέσως αυτή την αδικία»


ΕΞΙΣΩΣΗ των επιτοκίων για ληξιπρόθεσμα χρέη από και προς το Δημόσιο με στόχο τον δραστικό περιορισμό του βάρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να αποπληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι οι ιδιώτες επιβαρύνονται με δυσβάσταχτους τόκους υπερημερίας και τα χρέη τους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς το επιτόκιο ανέρχεται στο 8,76% και οι τόκοι αρχίζουν να «τρέχουν» από την πρώτη μέρα καθυστέρησης, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μειώνει μόνο το επιτόκιο στα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες από το 6% στο
3°/ο ετησίως. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα διορθώσει αμέσως αυτήν την αδικία. Θα αποκαταστήσουμε την ίση μεταχείριση ιδιωτών και Δημοσίου» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αποκλειστική του δήλωση στο tomanifesto.gr
Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στο Βloomberg^ ότι «οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές». Ακόμη σε συνέντευξη του στο ΡΒ5 τονίζει ότι «στην Ελλάδα δεν κρίνεται το μέλλον της οικονομίας μας αλλά και το μέλλον της δημοκρατίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια