Header Ads

Μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και συνεργασίας του Δήμου Κορινθίων και του Τ.Ε.Θ.Α.


Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων εγκρίθηκε το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορινθίων και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.Ε.Θ.Α.), το οποίο αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών.
Σύμφωνα με αυτό ο Δήμος Κορινθίων εντός τριών ετών θα εκπονήσει την Πολεοδομική Μελέτη για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και θα ακολουθήσει η σύνταξη της πράξης εφαρμογής δημιουργώντας χώρους (Διοίκησης, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αναψυχής) που θα αποδοθούν στο Δήμο Κορινθίων στο 50% της έκτασης του στρατοπέδου τουλάχιστον.
Ο Δήμος Κορινθίων θα προχωρήσει στην κατασκευή έργων υποδομής (Δρόμοι, Φωτισμός , Δίκτυα Ύδρευσης, Αποχέτευση , Δημιουργία Κοινόχρηστων Χώρων , Πλατειών , Πρασίνου) αξιοποιώντας τις εκτάσεις, που θα περιέλθουν σε αυτόν, δημιουργώντας μια σύγχρονη νέα γειτονιά που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή (Αγ. Άννας , Φυλακές , Βοσσέικα).
Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συναντίληψης άμεσα θα αποδοθεί στο Δήμο Κορινθίων έκταση 10 στρεμμάτων του γηπέδου που υπάρχει και των πέριξ αυτού χώρων.
Ο Δήμος Κορινθίων είναι έτοιμος άμεσα να εκπονήσει έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του γηπέδου με νέο χλοοτάπητα υβριδικό, (πλαστικό και φυσικό χόρτο μαζί), ανακαίνιση των κερκίδων, αποδυτηρίων και κοινόχρηστων χώρων δημιουργώντας άλλη μια αθλητική υποδομή που θα αποδοθεί στα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου μας.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει ακούραστη το δημιουργικό της έργο προς όφελος των δημοτών της.

Εκ του γραφείου τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια