Header Ads

Ο Τιμολέων Πιέτρης Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων του Συνδυασμού «Μαζί Μπορούμε» Το πρόγραμμά του για τις Επενδύσεις, την αύξηση εσόδων, την Ανάπτυξη, τον Πολιτισμό


Για τις Επενδύσεις – την Αύξηση των Εσόδων – την Ανάπτυξη

Φορέας Invest in Corinth

Iδρύουμε φορέα προσέλκυσης επενδύσεων στον Δήμο Κορινθίων με την επωνυμία Invest in Corinth, o οποίος θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες, θα αξιοποιεί εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Αξιοποίηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας

Αξιοποιούμε την μεγάλη Δημοτική Ακίνητη Περιουσία είτε με την μορφή σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είτε με διεθνείς και εγχώριους επενδυτές.

Γραφείο Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων

Δημιουργούμε Γραφείο Προώθησης, στην ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό, Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Τοπικών Προϊόντων. Συνεργαζόμαστε με τους αγρότες του Δήμου μας για τον εφοδιασμό των σχολικών κυλικείων με υγιεινά και υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

50% μειωμένα Δημοτικά Τέλη για τους νέους επαγγελματίες και τις νέες επιχειρήσεις

Επανεξέταση Πεζοδρόμησης Κορίνθου

Επανεξετάζουμε την πεζοδρόμηση στο κέντρο της Κορίνθου, ώστε είτε να επιτραπεί η ήπια κυκλοφορία οχημάτων, είτε να καταργηθούν πλήρως υποβαθμισμένα και αχρείαστα πεζοδρομημένα τμήματα, ώστε να μετατραπούν σε κανονικής κυκλοφορίας οδούς.

Απόδημοι Κορίνθιοι & Αδελφοποιήσεις με πόλεις του εξωτερικού

Ανάπτυξη γραφείου αξιοποίησης αδελφοποιήσεων για την προώθηση της κορινθιακής ιστορίας, πολιτισμού, επιχειρηματικότητας και των αγροτικών κτηνοτροφικών και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων με Κορίνθιους του εξωτερικού.

Ιδιωτικοποίηση του υποβαθμισμένου κτιρίου της πρώην Δημοτικής Αγοράς

Φωτοβολταϊκά Στέγης

Εγκαθιστούμε φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των δημοτικών κτιρίων, ώστε να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα και φιλικά προς το περιβάλλον. Με την ενέργεια αυτή καλύπτονται τα έξοδα συντήρησής τους και αυξάνονται τα έσοδα του Δήμου.

Αντισεισμική Θωράκιση

Διενεργούμε εκτεταμένες μελέτες και άμεσες παρεμβάσεις αντισεισμικής θωράκισης σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Κορινθίων.

Βελτίωση Προσόψεων και Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων

Φοιτητική Κάρτα

Εκδίδουμε Φοιτητική Κάρτα για όλους τους Κορίνθιους σπουδαστές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, όπου θα λαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Κορινθίων.

Για τον Πολιτισμό – Για τον Τουρισμό

Ανακατασκευή Λιμανιού και ανάπτυξη υποδομών για την υποδοχή πλοίων γραμμής εξωτερικού και κρουαζιέρας

Δημιουργία Μαρίνας υψηλών προδιαγραφών για την προσέλκυση θαλαμηγών

Ασκούμε πίεση για κλείσιμο του κέντρου μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο της Κορίνθου

Μετατρέπουμε το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου και το Αρχαίο Λιμάνι Κεχρεών σε αρχαιολογικά πάρκα

Μεταστέγαση Πανεπιστημίου Κορίνθου σε χώρο άξιο φιλοξενίας ενός Περιφερειακού Πανεπιστημίου, όπου θα βρίσκονται όλα τα ακαδημαϊκά τμήματα και εγκαταστάσεις – εργαστήρια.

Μουσείο Ιστορίας

Ασκούμε πίεση στην κεντρική διοίκηση ώστε να κατασκευαστεί ένα ενός σύγχρονο μουσείο αντιπροσωπευτικού όλων των ιστορικών περιόδων της πόλης μας.

Παρεμβάσεις στις Παραλίες

Διενεργούμε εκτεταμένες παρεμβάσεις (Καθαριότητα, Πρόσβαση σε όλους και ιδιαίτερα σε ΑΜΕΑ, Φωτισμός, Αποδυτήρια κλπ) σε όλες τις μεγάλες παραλίες του Δήμου Κορινθίων προκειμένου να έχουν τις προϋποθέσεις Γαλάζιας Σημαίας και να θεωρούνται οργανωμένες.

Φορέας Visit Corinth

Ιδρύουμε φορέα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης Visit Corinth με σκοπό την ολοκληρωμένη και συστηματική προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στον Δήμο Κορινθίων.

Είσοδοι Πόλης και Χωριών

Επαναδιαμορφώνουμε τις εισόδους της Κορίνθου και όλων των χωριών ώστε να έχουμε διασφάλιση της προσπελασιμότητας καθώς & αισθητική αναβάθμιση με καλύτερο φωτισμό και σήμανση.

Διεκδίκηση μεταφοράς των ορίων του Δήμου Κορινθίων μέχρι τον Ισθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια