Header Ads

Έξω από τα δόντια : Οι Υπεύθυνοι για τη μάστιγα των Τσιγγάνων…


Με αφορμή το θλιβερό συμβάν στο Σολωμό Κορινθίας
Σεπαλιότερο άρθρο μας από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε επισημάνει τα εξής: «Το πρόβλημα που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινούται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές.
Για να πούμε όμως και την ωμή αλήθεια δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο την Ελληνική Πολιτεία, που σε διαχρονική περίοδο, είχε νόμους, αλλά νόμους δεν κρατούσε. Ας δούμε όμως, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει και τι πρέπει να γίνει προς διόρθωση του κακού.
Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων,τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού, που ήταν οι κυριότεροι στο Νομό μας, εύρισκαν εποχικές εργασίες και χρησιμοποιούντο στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη ¨Μαύρη εργασία¨, οι Αθίγγανοι παραγκωνίστηκαν από τις εποχικές εργασίες
Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις ελαφρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους.
Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο και την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών. Ο χρόνος επείγει και θα πρέπει να συμβεί αυτό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…»
Επανερχόμεθα γιατί δεν βλέπουμε κάποια μέριμνα επί του θέματος και απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια