Header Ads

Νέα Υποψηφιότητα Δημ/ής Συμβούλου του Συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : ΤΑΟΥΞΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ


Είναι κόρη της Κορινθιακής οικογένειας του Παύλου Ταουξίδη ενός από τους παλαιότερους εμπόρους της Κορίνθου και της Μάχης Κοφινά. Η καταγωγή του πατέρα της είναι ποντιακή γιατί ο παππούς της ήρθε 9 ετών απο το Καβακλί. ( Ανατολική Ρωμυλιά).
Γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 6 Μαρτίου 1966 και είναι παντρεμένη με τον Μάριο Ξένο , απόστρατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος.
Μεγάλωσε και ζει στην Κόρινθο , από την οποία έλειψε μόνο την περίοδο των σπουδών της. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κορίνθου, είναι κάτοχος πτυχίου Ωδικής και πτυχίου οπτικού. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Το ένα της κατάστημα «Οπτικά Ταουξίδη» λειτουργεί στην καρδιά της αγοράς της Κορίνθου στην οδό Κύπρου, από το 1958 που το άνοιξε ο πατέρας της. Από τον πατέρα της διδάχτηκε πολλά, καθότι από μικρή τον βοηθούσε στο μαγαζί. Το 1992 θέλησε να δοκιμάσει τις δικές της δυνάμεις και έτσι το άνοιξε και το κατάστημα «Μαρίνα Ταουξίδη». Για την επαγγελματική της πορεία έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με συμμετοχές σε εκθέσεις, συνέδρια κλπ
Είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά και εθελοντικές δράσεις από νεαρή ηλικία συμμετείχε σε διάφορους θεσμούς.
-Το 2006 έγινε μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου
-Το 2009 έγινε μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Κορινθίας.
-Το 2012 εκλέχθηκε πρόεδρος της ΟΕΒΕ συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.
-Το 2009 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επί προεδρίας Θανάση Κόρκα.
-Το 2011 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
-Το 2017 επανεκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο οποίο είναι πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος μέχρι σήμερα.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με δραστηριότητες όπως το διάβασμα, η ζωγραφική, η μαγειρική, ο κινηματογράφος, το θέατρο και οι εικαστικές τέχνες. Αγαπάει την ποιοτική μουσική, με ιδιαίτερη προτίμηση στην κλασσική μουσική και την τζαζ .
Στην πορεία της έως σήμερα, δεν υπήρξε ποτέ ιδιοτελής, ήταν πάντα ανεξάρτητη , δεν ζήτησε και δεν ωφελήθηκε από κανέναν καθώς έμαθε να ζει με αξίες και να παλεύει για ό,τι επιθυμεί να κατακτήσει.
Ο αγώνας της επί μία δεκαετία για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς σε νέες βάσεις και πρότυπα είναι αναγνωρισμένος από όλους τους Κορίνθιους και πιστεύει ότι με τη Νέα Δημοτική Αρχή και το Νίκο Σταυρέλη ήλθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα η νέα δημοτική αγορά και το όνειρό της να λάβει σάρκα και οστά.
Θεωρεί τιμή της που επιλέχθηκε να στηρίξει τον Νίκο Σταυρέλη επειδή πιστεύει πως λειτουργεί με γνώμονα την ακεραιότητα και το κοινό καλό, επιδιώκοντας να οδηγήσει την Κόρινθο σε μια πορεία ανάπτυξης και μια «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», για να κερδίσει ο τόπος μας αυτό που πραγματικά αξίζει.
Καλεί να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια για μια «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», μία πνοή ανάπτυξης, στη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια