Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Να πιστέψουμε στην ξαφνική Αμερικανική επίθεση φιλίας ή όχι ;



Οι Έλληνες αυτή την χρονική περίοδο είναι αυτήκοοι μάρτυρες σε μία παράσταση επίθεσης φιλίας από την υπερδύναμη πέραν του Ατλαντικού και στην πλειοψηφία τους επικροτούν αυτό το θέαμα. Γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι η Ελλάδα παραχωρεί στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ βάσεις στη Λάρισα, το Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ είναι γνωστό πως ήδη υπάρχουν και λειτουργούν κανονικά οι Αμερικανικές βάσεις στη Σούδα της Κρήτης και στο Άκτιο Πρεβέζης. Εδώ πρέπει να εκτιμήσουμε χωρίς φόβο και πάθος, αλλά με την απλή λογική, τα γεγονότα. Να ερευνήσουμε και να εντοπίσουμε βάζοντας το χέρι στην καρδιά και την αγάπη μας για την Πατρίδα. Να μας δείξει αυτή η επίθεση φιλίας των άσπονδων Συμμάχων μας και φίλων, γιατί και που αποβλέπουν και προπαντός, αν όλα γίνονται με ειλικρίνεια ή από κάποια άλλη σκοπιμότητα. Αν ανατρέξουμε στο όχι μακρινό παρελθόν, θα έλθουν στη μνήμη μας καλές, αλλά και πολύ οδυνηρές χειροπιαστές καταστάσεις.
Μέχρι το 1947, είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, η Ελλάδα ήταν υπό την ηγεμονία της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία παρέδωσε τη σκυτάλη στην Αμερική, που διαφεντεύει έκτοτε τα πράγματα της Ελλάδας. Μας βοήθησαν τότε σε πρώτη φάση να τηρηθεί η συμφωνία της Γιάλτας και με τον ηρωισμό του Εθνικού Στρατού, η Ελλάδα έδωσε το μάθημα της μεγαλειώδους νίκης κατά των Κομμουνιστών στο Βίτσι και στο Γράμμο τον Αύγουστο του 1949, παραμένοντας εκτός Σοβιετικής Ένωσης. Ζήσαμε για πολλά χρόνια την αναλογία εξοπλισμών από τις ΗΠΑ του 3 προς 4 μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η Ελλάδα προόδεψε.
Όλα αυτά μέχρι που άρχισαν τα δύσκολα και άλλαξε η πολιτική έναντι της Ελλάδας. Ζήσαμε το Κυπριακό δράμα, που οι Άγγλοι έδωσαν πλήρη ανεξαρτησία στις άλλες αποικίες τους πλην Κύπρου, στην οποίαν μετά τον Κυπριακό αγώνα της ΕΟΚΑ του Γρίβα Διγενή και των παλικαριών του που θυσιάστηκαν, έδωσαν μεσοβέζικη λύση δίνοντας στην Τουρκία τις πράσινες γραμμές με τους τουρκικούς θύλακες. Το 1974 οι Αγγλοσάξονες – ΗΠΑ και Αγγλία – σχεδίασαν και βοήθησαν στον διαμελισμό της τραγωδίας της Κυπρου, ενώ σήμερα, χθες επέβαλαν σε μία πρόθυμη Ελληνική κατ΄όνομα Κυβέρνηση, να παραχωρήσει πατώντας τις κόκκινες γραμμές Καραμανλή – Παπναδρέου και άλλων, τη Συμφωνία των Πρεσπών
Μετά από όλα αυτά να πιστέψουμε στο θέατρο που παίζεται ή να σκεφθούμε ότι «η Ελλάδα αποτελεί Μοχλό πίεσης προς την Τουρκία του Ερντογάν για να αλλάξει ρότα; Μήπως υπάρχει ένα σχέδιο Β΄΄ δεδομένου ότι βρήκαν ένα πειθαρχημένο κράτος με βολικό Πρωθυπουργό, που δηλώνει Άθεος και ερωτηματικό, αν αισθάνεται Έλληνας;»


Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια