Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Συνταξιούχοι στο Μαξίμου : Δίκαια τα αιτήματα αλλά «όχι» για δώρα και επιδόματα
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019: Για το 2020 μετέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας οποιαδήποτε συζήτηση για την αποκατάσταση των δώρων και των επιδομάτων στους συνταξιούχους, εξηγώντας πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώροςστο 2019.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των συνταξιούχων παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου και της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε μετά την συνάντηση, ικανοποιείται ένα σημαντικό αίτημά των συνταξιούχων, που αφορά τη διευθέτηση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, σε 120 δόσεις καθώς και το θέμα των συντάξεων χηρείας. Για το τελευταίο ειδικότερα, θα επανέλθουν στο 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα.
Σε ό,τι αφορά το δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα, θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα με την προοπτική να συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020, καθώς για το 2019 ο δημοσιονομικός χώρος έχει κατανεμηθεί. Αναφορικά με τα αναδρομικά ειδικότερα, η υπουργός υπογράμμισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι, κάθε φορά που δημιουργείται χώρος, να υποστηρίζονται οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, εκπροσωπώντας το συντονιστικό των συνταξιούχων, είπε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Κάλεσε δε, τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικαστήρια και να πιστέψουν ότι με πολιτική απόφαση έκοψαν τις συντάξεις και με πολιτική απόφαση θα δοθούν. Ο Δήμος Κουμπούρης δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος των συντάξεων χηρείας με κατάθεση τροπολογίας. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τους είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα, γιατί τα χρήματα είναι πολλά.










Κυριάκος Μητσοτάκης : Δεν έχω μάθει να λέω ψέματα - Υπόσχομαι όσα μπορώ να κάνω
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019: Στη Νιγρίτα Σερρών βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επισκέφθηκε και λαϊκή αγορά συνομιλώντας με πολίτες. «Ψέματα από μένα δεν θα ακούσεις, γιατί δεν έχω μάθει να λέω ψέματα. Υπόσχομαι όσα μπορώ να κάνω. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτόν που κρύβεται» απάντησε σε παραγωγό όταν του είπε πως «εσύ θα περπατάς εδώ και μετά, γιατί δεν τάζεις πολλά, ενώ ο άλλος που τα έδωσε όλα, όπου πάει κρύβεται».
Η επίσκεψη στη Νιγρίτα είναι ενταγμένη στην τριήμερη περιοδεία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. «Πρόεδρε μας έχουν ρημάξει στα χαράτσια, δεν βγαίνει πια, άλλαξέ τα όλα» του είπε ένας από τους παραγωγούς, ενώ ο σύλλογος μικροπωλητών της περιοχής του χάρισε μια τιμητική πλακέτα. Το βασικό θέμα που έθεσαν οι παραγωγοί στον Πρόεδρο της ΝΔ είναι οι επιπτώσεις που έχει η υπερφορολόγηση για την παραγωγική διαδικασία και τα εισοδήματα των οικογενειών τους αλλά και για την τιμή διάθεσης των προϊόντων από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή.
Επόμενος σταθμός ήταν το Σκούταρι Σερρών, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τους κατοίκους σε κεντρικό καφενείο. Και εκεί το πρόβλημα που άκουγε απ’ όλους αφορούσε την φορολογία. Στη συνέχεια, καθ’ οδόν προς το Νέο Σούλι, επισκέφθηκε αγροτικές μονάδες, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την παραγωγική διαδικασία σε ένα μικροζυθοποιείο που παράγει τη μπύρα Voreia. Στο Νέο Σούλι, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι για ακόμα μια φορά τις Σέρρες, στο πλαίσιο αυτής της τριήμερης περιοδείας στην Κεντρική Μακεδονία. Το μήνυμα το οποίο λαμβάνω από κάθε γωνιά της Ελλάδος και εδώ από τις Σέρρες, είναι ξεκάθαρο: Ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να μπορέσει επιτέλους ο τόπος να πάει μπροστά, να δημιουργηθούν νέες δουλειές, να καθίσουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους, να μειωθεί η φορολογία, να πάρει μπροστά η οικονομία. Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο είναι πανίσχυρο πια, και μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εκφράσει. Και στις εκλογές που έρχονται, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα, καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για όλα όσα είπε και δεν έκανε, για τους φόρους που έβαλε, για τη συμφωνία των Πρεσπών, για το διχασμό. Αλλά θα υπερψηφίσουν και τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εκφράσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το μήνυμα έλαβα και εδώ στις Σέρρες, όπου περιόδευσα. Ο κόσμος πολύ ζεστός, πολύ θερμός. Και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη».










Συνέδριο : Επόμενος στόχος το διψήφιο ποσοστό στις κάλπες
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019: Το μεγάλο βήμα για την συγκρότηση του νέου κόμματος, μετά την ταραχή των τελευταίων μηνών, έκαναν στο Κίνημα Αλλαγής. Με την έγκριση του νέου καταστατικού ο σχηματισμός επιχειρεί νέο ξεκίνημα ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Σε όλες σχεδόν τις ομιλίες στο έκτακτο συνέδριο, που έκλεισε με την εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρχαν αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και την παρακαταθήκη του. Και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, σε μία από τις ομιλίες της ξεκαθάρισε πως «το έμβλημά μας, ο ήλιος και το όνομα του ΠΑΣΟΚ όπως και το ’15, έτσι και τώρα, θα είναι στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας» .
Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για να συσπειρωθεί το εναπομείναν σώμα ψηφοφόρων και μάλιστα δύο μήνες περίπου πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ηγεσία άλλωστε του ΚΙΝΑΛ έχει βάλει ως στοίχημα το διψήφιο ποσοστό στις κάλπες αλλά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, υστερεί πολύ του στόχου.

Σε πρακτικό επίπεδο, η μόνη ουσιαστική ανάγκη ήταν η αλλαγή του καταστατικού στο οποίο έως τώρα γινόταν αναφορά στο Ποτάμι και την ΔΗΜΑΡ, δύο κόμματα που έχουν αποχωρήσει από την προσπάθεια αυτή με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά αιτία τα παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό του. Ήδη άλλωστε από τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου είχε φανεί πως οι κάλπες στήθηκαν για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο όσοι είχαν ηγετικές βλέψεις. Και κάποιοι δεν αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα.









Το Νο 1 πρόβλημα των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας :Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής!
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 Η τεράστια δυναμική που έχει αναπτύξει η υποψηφιότητα της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Αθήνας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη έχει στην κυριολεξία τρομοκρατήσει το σύστημα. Η βεβαιότητα ότι η «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» θα περάσει στον Β΄ γύρο των εκλογών και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την Δημαρχία είναι το Νο 1 πρόβλημα των υποψήφιων δημάρχων του «συνταγματικού τόξου». Τα «Νέα» σημειώνουν χαρακτηριστικά: «...Όλοι όσοι κάνουν προεκλογική καμπάνια για τη δημαρχία της Πρωτεύουσας συμφωνούν στην εκτίμηση πως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι τα ποσοστά που θα μπορούσε να συγκεντρώσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής».
Στο ίδιο μήκος κύματος η εφημερίδα «Άποψη» τονίζει: «Εκτός από τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει «φωτιά», ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που προκύπτουν για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές από τις εταιρείες στοιχημάτων. Μέσα από τις συμμετοχές και τις αποδόσεις που δίνονται, φαίνονται ξεκάθαρα τα φαβορί, δυο ακριβώς μήνες πριν οδηγηθούμε στις κάλπες. Ειδικά για τις δημοτικές και σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα ξεκάθαρο φαβορί για τον δήμο της Αθήνας οι στοιχηματικές δίνουν τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ στην δεύτερη θέση παρουσιάζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, με τον Νάσο Ηλιόπουλο τρίτο και τον Παύλο Γερουλάνο τέταρτο».

Κυριακή κοντή γιορτή!









Λιάνα Κανέλλη : Ο Τσίπρας είναι ο νεότερος σε ηλικία δεινόσαυρος
Ως τον νεότερο ηλικιακά δεινόσαυρο της πολιτικής περιέγραψε τον πρωθυπουργό η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

31 Μαρτίου 2019: Ως τον νεότερο ηλικιακά δεινόσαυρο της πολιτικής περιέγραψε τον πρωθυπουργό η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. «Όποιος θέλει να προχωρήσει πρέπει να ανατρέψει τα πράγματα» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Κάτω από τον όρο κυβερνώσα αριστερά κατέστρεψαν την ιδέα του τι σημαίνει φρέσκο, καινούριο, προοδευτικό αριστερό και νέοι! Τι νεανικό βρίσκετε στον Τσίπρα αυτή τη στιγμή;» τόνισε η κυρία Κανέλλη. «Είναι ο νεότερος σε ηλικία δεινόσαυρος που πέρασε από την ελληνική πολιτική σκηνή, με δεινοσαυρικές μεθόδους! Αλλά είναι δεινόσαυρος, είναι δεινόσαυρος!» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε τέλος πως «στόχος του ΚΚΕ στις εκλογές είναι να κατακρημνιστεί η Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση».








Ο Τσίπρας επεδίωξε να καθησυχάσει ανησυχίες της κυβέρνησης…


Οι εκλογές έρχονται και όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι θα χάσουν τις καρέκλες τους» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό «Ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο επεδίωξε να καθησυχάσει τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης υποσχόμενος νίκη και οικονομικά μέτρα ανακούφισης του κόσμου. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Οι εκλογές έρχονται και όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι σε λίγο καιρό θα χάσουν τις καρέκλες τους» εκτιμά, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Στη ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει επίσης ότι «η μειοδοσία της Μακεδονίας και τα δήθεν μέτρα ανακούφισης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αποτελούν ένα πολύ βαρύ κλίμα που θα σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα. Μεγάλες κουβέντες έλεγαν πάντα λίγο πριν την πτώση τους, όσοι κορόιδεψαν τον κόσμο».








Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος παρέστη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Σήμερα είναι η πρώτη μου παρουσία στην Ένωση Στρατιωτικών, μετά την τιμή που είχα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας να εισηγηθώ τη θεσμοθέτηση αυτού του θεσμού, που πιστεύω ότι θα βοηθήσει καλύτερα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, να μπορέσουν να αντιληφθούν τα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας.
Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι τώρα, δεν είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν, δεν είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν εκείνες και εκείνους που υπηρετούν 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, την πατρίδα, το έθνος, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο θεσμός της Ενώσεως Στρατιωτικών, που πολλοί φοβούνταν - και από τον πολιτικό κόσμο και από τη στρατιωτική ιεραρχία - απέδειξε ότι με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με σκληρή δουλειά, μπορεί να αποτελέσει εκείνη τη δύναμη, που παράλληλα με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, θα εργαστεί προς όφελος του προσωπικού.










Ποτάμι κατά Δανέλλη : Στην ουρά για την επόμενη θέση
Φαίνεται πως το Ποτάμι δεν έχει συγχωρέσει τον Σπύρο Δανέλλη για την απόφαση του να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει και το σχόλιο του γραφείου τύπου του κόμματος.
Με αφορμή μια απάντηση του Σπύρου Δανέλλη για το αν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, το «Ποτάμι» σχολιάζει: «Σε παρακλητικό ύφος κινείται η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. ‘’Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα, θα φανεί’’, απαντά ο κ.Δανέλλης στο ερώτημα του Έθνους αν είναι θέμα ημερών η κάθοδος του στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι εποχές που έλεγε «δεν θα είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι αν είμαι θα παραδώσω την έδρα μου στο Ποτάμι γιατί εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους», έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα στην ουρά περιμένει και αυτός μια θέση, μια εξασφάλιση, κάτι τις τέλος πάντων που θα μειώσει την αγωνία του για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια