Header Ads

Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος / Λιχτενστάιν-Ελλάδα : 0-2 / Με το... δεξί των Φορτούνη και Δώνη!


Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 

Ο αγώνας της Εθνικής στο Βαντούζ 

Η Ελλάδα «ζορίστηκε», αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 κό­ντρα στο Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα της στα προκρι­ματικά του EURO 2020. 
Τα τέρματα που έ­κριναν την αναμέτρη­ση σημείωσαν ο Φορτού­νης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1) και ο Τάσος Δώ­νης στο 80΄. Πλέον η ομά­δα του Άγγελου Αναστα­σιάδη που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βα­σικών παικτών, φιλοδοξεί να κάνει δύο τις νίκες της την προσεχή Τρίτη (26/3) με τη Βοσνία στη Ζένιτσα. 
Στο 8ο λεπτό η Ελλά­δα απείλησε με τον Μή­τρογλου, ο οποίος με ό­μορφο φαλτσαριστό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπίχελ που έδιωξε σε κόρνερ, αλλά στο 23΄ ο Έλληνας επιθετικός α­ντικαταστάθηκε από τον Δώνη καθώς υπέστη σύ­σπαση στη γάμπα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει (θα ξεκινήσει έτσι θεραπεία για να είναι έτοιμος με τη Βοσνία). 
Καλές στιγμές είχε η Ελλάδα στο 35΄ και στο 43΄ με τον Μασούρα, αλλά το σκορ άνοιξε στις καθυστε­ρήσεις (45’+1’) ο Φορτού­νης. Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε μετά από μακρι­νή σέντρα του Κουρμπέ­λη μέσα από την περιοχή, αφού έπιασε το απευθεί­ας δεξί σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπίχελ. 
Η ελληνική ομάδα «λυ­τρώθηκε» από το άγχος στο 80΄ όταν ο Τάσος Δώ­νης από μεταβίβαση του Μασούρα μέσα στην περι­οχή και πλάγια δεξιά έπια­σε το δυνατό σουτ (επί­σης με το δεξί) για να γρά­ψει το 2-0. Ήταν το πρώ­το τέρμα του Δώνη σε ο­κτώ συμμετοχές στο αντι­προσωπευτικό συγκροτη­μα.

Ελλάδα (Άγγελος Ανα­στασιάδης) : Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρ­μπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83΄ Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71΄ Κολο­βός), Μήτρογλου (23΄ Δώ­νης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια