Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ







ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ : Ως «Μακεδονία» το περίπτερο των Σκοπίων στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο


Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019
Με πλακάτ και αφίσες που αναγράφουν «Μακεδονία, ο επόμενος προορισμός σου» (Macedonia your next destination) και «Αέναη Μακεδονία» (Macedonia Timeless), είναι στολισμένο το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας, στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο . Με μικρότερα -κατά πολύ- γράμματα, ωστόσο, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό σάιτ «Ομορφα Ταξίδια», διακρίνεται στο ίδιο περίπτερο η αναφορά «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».
Αυτόπτης μάρτυς. Τόπος: Τουριστική έκθεση Βερολίνου (σήμερα)
Δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι Σκοπιανοί να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία ή αν αυτή έχει παρέλθει, στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου ωστόσο, παρουσιάζονται ως σκέτο Macedonia.
Αντίθετα οι Γερμανοί διοργανωτές την αναφέρουν στις σημάνσεις τους ως Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία.










Θα πάθετε πλάκα! Πόσες χιλιάδες αλλοδαποί απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια το 2017 – Το 87% είναι Αλβανοί

Σοκαριστικά τα στοιχεία της Eurostat



Την ελληνική ιθαγένεια το 2017 έλαβαν συνολικά 34.305 άτομα, κατά 3% περισσότερα από 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Εξ’ αυτών, το 86,8% ήταν Αλβανοί πολίτες, το 1,3% Ουκρανοί και το 1,1% από τη Μολδαβία. Επίσης, το 2017, περισσότερα από 825.000 άτομα απέκτησαν την ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με 995.000 το 2016 και 841.000 το 2015.
Από αυτούς, το 17% ήταν πρώην πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ενώ η πλειοψηφία ήταν πολίτες χωρών εκτός ΕΕ ή απάτριδες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η μεγαλύτερη ομάδα που έλαβε υπηκοότητα ήταν πολίτες του Μαρόκου (67.900 άτομα, εκ των οποίων το 83% απέκτησε την ιθαγένεια της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας), πολίτες της Αλβανίας (58.900, το 97% των οποίων απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια ή της Ιταλίας), πολίτες της Ινδίας (31.600, το 53% των οποίων απέκτησε τη βρετανική υπηκοότητα) και οι Τούρκοι πολίτες (29.900, περισσότεροι από τους μισούς εκ των οποίων απέκτησαν τη γερμανική υπηκοότητα).
Μαροκινοί, Αλβανοί, Ινδοί, Τούρκοι, Ρουμάνοι, Πακιστανοί, Πολωνοί και Βραζιλιάνοι αντιπροσώπευαν μαζί το ένα τρίτο (34%) του συνολικού αριθμού των ατόμων που απέκτησαν την ιθαγένεια ενός κράτους-μέλους της ΕΕ το 2016.
Οι Ρουμάνοι (25.000), οι Πολωνοί (22.000) και οι Βρετανοί (15.000) ήταν οι τρεις μεγαλύτερες ομάδες πολιτών της ΕΕ που απέκτησαν την ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους. Τα μισά κράτη μέλη της ΕΕ χορήγησαν ιθαγένεια σε περισσότερα άτομα το 2017 από ό,τι το 2016. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Ρουμανία (το 2017 χορήγησε ιθαγένεια σε 6.804 σε σχέση με 4.527 το 2016).
Σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερη σχετική αύξηση σε σύγκριση με το 2016 στην απόκτηση ιθαγένειας ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, ο αριθμός των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που απέκτησαν την ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ αυξήθηκε κατά 127% το 2017 (από 6.555 άτομα το 2016 σε 14.911 το 2017). Τέλος, το 2016, τα υψηλότερα ποσοστά πολιτογράφησης σε σχέση με το σύνολο των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα καταγράφηκαν στη Σουηδία (8,2%), Ρουμανία (5,9%), Φινλανδία (5%) και ακολουθούν η Πορτογαλία (4,5%) και η Ελλάδα (4,2%)…









«Φωτιά και ατσάλι» από τους μελλοντικούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς



Στο πλαίσιο της χειμερινής τους εκπαίδευσης, οι μελλοντικοί ηγέτες της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων εκτελούν ασκήσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας, προκειμένου να αυξήσουν την γνώση τους επί συνθηκών πεδίου επιχειρήσεων και ενίσχυσης των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους.
Αυτή τη φορά οι Ευέλπιδες εκτέλεσαν στρατιωτικές ασκήσεις, που περιείχαν στο πρόγραμμά τους βολές, ρίψη με χειροβομβίδες αλλά και όλμους κάτω υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΣ:
Το διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου 2019, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), εκτέλεσε αριθμό βολών και διεξήγαγε ασκήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της χειμερινής εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, οι Ευέλπιδες της Ιης και ΙΙας Τάξης εκτέλεσαν βολές φορητού οπλισμού, ασκήθηκαν στη ρίψη χειροβομβίδας και οπλοβομβίδας και διεξήγαγαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων Υμηττού.
Οι Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξης εκτέλεσαν βολές με όλμους και πολυβόλο ημέρα και νύχτα από Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στο ΠΒ Αυλώνα Αττικής. Επιπλέον, συνεκπαιδεύτηκαν με τμήματα της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων στη διεξαγωγή αεροκίνητων και αμφίβιων επιχειρήσεων.
Οι Ευέλπιδες της ΙVης Τάξης διεξήγαγαν ΤΑΜΣ όλες τις φάσεις των επιχειρήσεων, εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ορεινού αγώνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο.

Επιπλέον, Ευέλπιδες όλων των Τάξεων εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (TCCC).









Οι διαμαρτυρίες εναντίον του Ράμα μεταφέρονται στην Ελλάδα



Μετά από τις διαμαρτυρίες στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρακατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, η αντιπολίτευση έχει ήδη δρομολογήσει διαμαρτυρίες Αλβανών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, για να μεταφέρουν το μήνυμα της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση της Αλβανίας. Μια τέτοια διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στην Αθήνα, όπου οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι οι Αλβανοί θα συγκεντρωθούν μπροστά από τη κτήριο της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα για να δώσουν μήνυμα προς την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, για την επιδείνωση της κατάστασης στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, Φατμίρ Γκιότσι, όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, οι διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας. «Αγαπητοί σύντροφοι! Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:00 διαμαρτυρόμαστε μπροστά στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Δίνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση του ‘εγκλήματος’ με επικεφαλής τον Έντι Ράμα σε σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης στην Αλβανία! Σας περιμένουμε!» αναφέρει ο επικεφαλής του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, Φατμίρ Γκιότσι.









Ανθελληνικό μέτωπο από Γερμανία : Μετά τη «Μακεδονία»

και η «Βόρεια Κύπρος» στην έκθεση του Βερολίνου

Μετά τη «Μακεδονία» εμφανίστηκε και η «Βόρεια Κύπρος» στο Βερολίνο και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού σε μία δεύτερη προκλητική κίνηση από τους διοργανωτές.
Δεύτερο «φάουλ» για τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που διεξάγεται στο Βερολίνο, καθώς μετά τη «Μακεδονία» που εμφάνισαν στο περίπτερό τους οι Σκοπιανοί, τη σκυτάλη πήραν οι Τούρκοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν με περίπτερο του ψευδοκράτους και την ονομασία «Βόρεια Κύπρος».
Μετά τη «Βόρεια Μακεδονία», που όλοι αποκαλούν «Μακεδονία», η Τουρκία καταφέρνει να συμμετάσχει σε μία επίσημη έκθεση με περίπτερο για τη «Βόρεια Κύπρο» και έδαφος το οποίο βρίσκεται υπό κατοχή για δεκαετίες και έχει αναγνωρίσει μόνο η ίδια.
Οι Γερμανοί διοργανωτές δεν έλαβαν υπόψιν τους, άγνωστο γιατί, το γεγονός ότι η «Βόρεια Κύπρος», αφορά μία κατεχόμενη και στρατοκρατούμενη ζώνη, η οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην παγκόσμια κοινότητα.
Την ίδια ονομασία έχουν χρησιμοποιήσει οι Γερμανοί διοργανωτές και στην ονομασία των φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης.


Πηγή: PROnews.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια