Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



Βόμβα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ : Ο Καλογήρου μειώνει τις ποινές για τον Κουφοντίνα ;


Οι νεολαίοι κατηγορούν τον υπουργό ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής
Επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου για το νομοσχέδιο που φέρνει μεγάλες ανατροπές στη Δικαιοσύνη, εξαπολύει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος κατηγορούν τον υπουργό ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Η εξέταση των επιμέρους άρθρων που προτείνονται από την Επιτροπή για την σύνταξη σχεδίου Ποινικού Κώδικα, αποκαλύπτει μια σειρά από προβληματικές διατάξεις, οι οποίες οφείλουν άμεσα να επανεξεταστούν από το υπουργείο και είτε να τροποποιηθούν ριζικά είτε να αποσυρθούν. Οι δυο προτεινόμενες διατάξεις που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και που δικαίως έχουν ήδη απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο είναι η επιχειρούμενη μείωση της ποινής για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ο νέος ορισμός για το έγκλημα του βιασμού» αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το νέο Άρθρο 187 Π.Κ., «ενώ μέχρι σήμερα η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τιμωρείται με πλαίσιο ποινής 10 – 20 χρόνια, στην προτεινόμενη διάταξη το πλαίσιο μειώνεται στα 5 – 10 χρόνια, γεγονός που εξισώνει την ευθύνη της ηγεσίας μιας εγκληματικής οργάνωσης με την αντίστοιχη του απλού μέλους. Στην συγκυρία που η μεγαλύτερη δίκη της νεότερης ελληνικής ιστορίας που έχει ως βασικό διακύβευμα τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης», είναι απαράδεκτο ο νέος Ποινικός Κώδικας να ανοίγει παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας. Η συντριπτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο, δεν χωρά υπαναχωρήσεις και αστερίσκους, πολύ περισσότερο όταν προκύπτουν από τεχνοκρατικές προτάσεις που αγνοούν τα πολιτικά και κοινωνικά διακυβεύματα της εποχής.










Βασίλης Κικίλιας για Μάτι : Αποκρουστικές οι συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν
in.gr 10 Μαρτίου 2019: Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον όσων προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους ολόκληρη την ελληνική κοινωνία «Η πολιτική εντολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Αστυνομία είναι άμεση στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία για να διαλύσει το πλήθος. Είναι άμεση στις συγκεντρώσεις στελεχών του στη Β. Ελλάδα με προληπτικές συλλήψεις. Είναι όμως καθυστερημένη όταν αφορά το Ρουβίκωνα», δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM», ο κ. Κικίλιας επισήμανε τον κίνδυνο «εάν επικρατήσει ο νόμος της ‘Αγριας Δύσης και ο καθένας παίρνει το νόμο στα χέρια του όταν πιστεύει ότι απουσιάζει το κράτος ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του, η οργανωμένη κοινωνία και το κράτος Δικαίου παύουν να υπάρχουν», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Για την ανομία και την ανασφάλεια που επικρατεί, την απόλυτη ευθύνη έχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Μια κυβέρνηση που δείχνει ανοχή στο Ρουβίκωνα. Είναι απίστευτο ότι έχουν εισβάλλει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών, στη Βουλή των Ελλήνων, σε ξένες πρεσβείες, στα πανεπιστήμιά μας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μας κυβερνούν, μισούν και αντιμάχονται τη στολή, την τάξη. Είναι κάτι ξένο, αν όχι εχθρικό, στην πολιτική τους αντίληψη. Και έχουμε από τη μία τους Ρουβίκωνες που τους θυμίζουν την εξωκοινοβουλευτική, τη ριζοσπαστική Αριστερά και από την άλλη τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και τις διαμαρτυρίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δείχνουν το πραγματικό, απολυταρχικό τους πρόσωπο, με τις πολιτικές εντολές για δακρυγόνα και προληπτικές συλλήψεις», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε αποκρουστικές τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι και ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον όσων προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Μιλώντας ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθάρισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος είναι στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά με φιλότιμο και αυταπάρνηση, που όταν αφήνονται κάνουν πολύ καλά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

«Το 2014 που ήμουν πολιτικός προϊστάμενος τους, η εγκληματικότητα έφτασε σε χαμηλό 15ετίας, είχαμε μεγάλες συλλήψεις τρομοκρατών, είχαμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, οι Έλληνες ένιωθαν ασφαλείς, το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς δε θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή από πυρκαγιά. Όλα αυτά έγιναν επειδή αφέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τους», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας. «Δεν είναι σωστό να ακυρώνουμε το έργο αστυνομικών και πυροσβεστών, επειδή κάποιοι ανόητοι συμπεριφέρθηκαν απαράδεκτα στο Μάτι», δήλωσε ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Ν.Δ.











ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης για φαρμακευτική δαπάνη : Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας
Το μόνο που έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τα όσα υποστήριξαν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τη φαρμακευτική δαπάνη. «Το μόνο που έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τα όσα υποστήριξαν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τη φαρμακευτική δαπάνη.
«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί την προσφιλή τακτική της στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων και μάλιστα αρνείται επίμονα να αναγνωρίσει τις θετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μετά το 2009», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ το οποίο τονίζει ότι «εάν οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν τη στοιχειώδη γενναιότητα, θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι την περίοδο 2009-2011 εισπράχτηκαν 216 εκατ. ευρώ και συμψηφίστηκαν άλλα 171 εκατ. ευρώ με οφειλές των νοσοκομείων, δηλαδή, σύνολο 387 εκατ. ευρώ. Κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως «όλοι γνωρίζουν πλέον στη χώρα αυτή, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που έβαλε τέλος στη μεγάλη σπατάλη της Νέας Δημοκρατίας και μείωσε μέσα σε δύο χρόνια κατά 40% τις δαπάνες υγείας, με μεγαλύτερη τη μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη».










ΕΛΑΜ : Γιατί οι υπερπατριώτες δεν πάνε στον στρατό;

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΛΥΡΙΤΣΑΣ, 10/03/2019
Σιγή ιχθύος τηρεί το ΕΛΑΜ για τις πληροφορίες που φέρουν ηγετικά του στελέχη να έχουν απαλλαγεί για διάφορους λόγους από την υποχρέωση στράτευσης στην Εθνική Φρουρά. Τις τελευταίες ημέρας η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και η ΕΔΕΚ με δημόσιες δηλώσεις τους καλούν το ΕΛΑΜ να απαντήσει πώς και γιατί στελέχη του απαλλάχθηκαν από τη στράτευση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση από τη θυγατρική της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Πληροφορίες του «Π» από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η σιωπή του ΕΛΑΜ δεν είναι τυχαία, καθώς τόσο ο πρόεδρός του όσο και ακόμα δύο στελέχη της ηγεσίας του έχουν απαλλαγεί από τη στράτευση για λόγους υγείας, παρά το ότι η εν γένει δημόσια εικόνα τους δεν συνηγορεί σε αδυναμία να εκπληρώσουν το καθήκον έναντι της πατρίδας, την οποία καθημερινώς δήθεν υπερασπίζονται με παχιά λόγια ως επιταγές άνευ αντικρίσματος.
Σωματοφύλακας, αλλά…

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δεν έχει υπηρετήσει στρατιωτική θητεία στην ΕΦ για λόγους υγείας. Μέλη του ΕΛΑΜ ανέφεραν στον «Π» ότι ο κ. Χρίστου αντιμετώπισε προβλήματα με τα μάτια του και έτσι κρίθηκε μη ικανός για στράτευση. Ωστόσο, την περίοδο που οι συνομήλικοί του εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους στην πατρίδα ως εθνοφρουροί, ο κ. Χρίστου σπούδαζε στην Αθήνα και, σύμφωνα με δήλωση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, «έβγαλε τη μεγάλη σχολή της Χρυσής Αυγής στη Σολωμού 74 που βρίσκεται στα Εξάρχεια». Παράλληλα, μετά την «αποφοίτησή» του από τη «Μεγάλη των Χρυσαυγιτών Σχολή», αν και είχε κριθεί μη ικανός για στράτευση, ανέλαβε καθήκοντα προσωπικού φρουρού, του επίσης υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι λοιπόν προφανές το ερώτημα. Πώς δεν μπορούσε να υπηρετήσει στην ΕΦ αλλά μπορούσε να εκτελεί χρέη σωματοφύλακα; Αυτό το ερώτημα δεν το έχει απαντήσει ο κ. Χρίστου παρά το ότι το τελευταίο διάστημα τίθεται επίμονα. Ο κ. Χρίστου εργάζεται ως ακτινολόγος, είναι βουλευτής και υπήρξε υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προφανώς θα έπρεπε να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του τους λόγους που δεν στρατεύθηκε.











Η κυβέρνηση αναδιανέμει πλούτο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου
Δριμεία επίθεση στην κυβερνητική οικονομική πολιτική εξαπολύει το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον νέο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό «βαθιά ταξικό» και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αναδιανέμει επιπλέον κι άλλο τον πλούτο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου επικαλούμενο τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων για τις επιχειρήσεις.
Ο νέος προϋπολογισμός που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως ο πρώτος μεταμνημονιακός είναι βαθιά ταξικός και αναδιανέμει επιπλέον κι άλλο τον πλούτο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς προβλέπει «νέα μεγάλη φορολεηλασία για το λαό, ενώ την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων από 15%, στο 10% για τις επιχειρήσεις» επισήμανε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή ορισμένων φαρμάκων «που θα συμπαρασύρει τις τιμές και στα άλλα φάρμακα, ψήφισε δωράκι στις φαρμακοβιομηχανίες σε σχέση με χρήματα που χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ, έχει ψηφίσει την μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη, 1% κάθε χρόνο, και επιδοτεί τις εργοδοτικές-ασφαλιστικές εισφορές».

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να αναρωτηθεί αν αυτή η ανάπτυξη τον οφελεί όντως, καθώς, όπως σημείωσε, «σε εμβληματικές επενδύσεις που διαφημίζονται και έχουν ανάπτυξη, όπως το λιμάνι του Πειραιά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης, με ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με «χτυπημένο» τον θεσμό της Συλλογικής Σύμβασης και την εργοδοσία με την στήριξη και της κυβέρνησης και των δικαστηρίων να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους».











Βασίλης Λεβέντης : Μιλάω με έξι – επτά βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Τα κόμματα ετοιμάζουν ήδη λίστες για τις εθνικές εκλογές «Για να στηρίξουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση ζητούμε πρώτο βήμα την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που δεν έγινε την ώρα που έπρεπε» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στο ΟΡΕΝ. «Ό,τι προσλήψεις γίνουν φέτος πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να τους απολύσει. Δηλώνω σαν Ένωση Κεντρώων πως ό,τι προσλήψεις κάνει ο Τσίπρας, για να στηρίξουμε εμείς κυβέρνηση, θα απολυθούν όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ξηλώνουν το πουλόβερ, ό,τι αγώνα έκανε ο ελληνικός λαός με θυσίες για οκτώ χρόνια, κινδυνεύει να τα διαλύσει αυτός επειδή έχει τον πανικό του εκλογικού αποτελέσματος» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος στη συνέχεια μίλησε και για τις εθνικές εκλογές.

«Τα κόμματα ετοιμάζουν ήδη λίστες για τις εθνικές εκλογές. Εμείς θα δώσουμε το βάρος στις εθνικές εκλογές, θα παλέψουμε βέβαια στις ευρωεκλογές» σχολίασε. «Μιλάω με έξι, επτά βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έκαναν το λάθος και ανακοίνωσαν συνδυασμούς και έτσι εξαγρίωσαν κάποιους. Όσοι είναι χαμηλών τόνων και μείνουν στην Ένωση Κεντρώων να παλέψουν μαζί με τα παλιά στελέχη, δεν είναι κακό να κάνω ένα άνοιγμα σε αυτές τις εκλογές» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ
Επίσημη πρώτη για τις ευρωεκλογές η σημερινή ημέρα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στη σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κήρυξε την έναρξη του εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Εγκρίθηκε η σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και σχεδιάστηκαν οι δράσεις του Κινήματος στην πορεία για τις ευρωεκλογές. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Αναδεικνύουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και της Ισότιμης Συμμετοχής των Εθνών-Κρατών.
Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


•Παναγιώτης Σγουρίδης, 
•Κωνσταντίνος Καράμπελας, 
•Νίκος Διακομιχάλης, 
•Κώστας Συψής, 
•Βαγγέλης Λιάπης, 
•Σπύρος Τσώνος, 
•Μαρία Καραγιαννάκου, 
•Μαρκέλλα Μαργέλη, 
•Κατερίνα Τσατσαρώνη, 
•Ηλίας Γιολδασέας, 
•Σπύρος Λορεντζάτος, 
•Σάββας Τσιμαχίδης, 
•Χρόνης Αγορίτσας, 
•Νίκος Μαυραγάνης και 
•Θεόδωρος Τοσουνίδης..










Σταύρος Θεοδωράκης για Checkpoint : Καμία ανοχή σε όσους δεν δέχονται τα ατομικά δικαιώματα
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για ««έγκλημα» στην οδό Πιττακή».
Στο κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας το οποίο έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου, βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Το Ποτάμι είναι στο πλευρό των στελεχών της Θετικής Φωνής», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter o κ. Θεοδωράκης. Υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν δείχνει «καμία ανοχή σε αυτούς που δεν δέχονται τα ατομικά δικαιώματα».

Έχει ακόμη δική του φωνή ο Πρόεδρος του Ποταμιού κι ας τον έγδαρε ζωντανό ο διπρόσωπος σύντροφος Τσίπρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια