Header Ads

Ο Χρίστος Δήμας εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο του Υπ.Οικονομίας και Ανάπτυξης


Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο οποίο ο Χρίστος Δήμας είναι Εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Κορίνθιος βουλευτής ανέφερε:
«Στην Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου που συζητάμε στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου, την οποία υπέγραψε το σύνολο σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 7 Μαρτίου 2019, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως είμαστε «ενόψει της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια»
Είτε το σύνολο σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου διαψεύδει τον Πρωθυπουργό που ισχυρίζεται πως έχουμε βγει ήδη από τα μνημόνια. Είτε το σύνολο σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και άλλα λέει και άλλα υπογράφει.
Είτε, τρίτον, βάζουν την υπογραφή τους, σε ότι τους δίνουν μπροστά τους.
Αλήθεια, δεν ξέρω ποιο από όλα, είναι χειρότερο. Το να υπογράφει όμως, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου έγγραφα χωρίς να γίνεται ένας τυπικός έλεγχος, είναι επικίνδυνο.
Στην πραγματικότητα, το σχέδιο νόμου που έφεραν είναι ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα, το οποίο περιλαμβάνει κάθε υποχρέωση που δεν έχει διευθετηθεί μέχρι σήμερα. Από διορθώσεις, ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για ημέτερους έως προεκλογικές κινήσεις.
Επιπλέον, είναι δείγμα γενικευμένης πρόχειρης νομοθετικής πρακτικής, καθώς τροποποιούνται 8 νόμοι που νομοθετήθηκαν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και δεν μιλάμε για μικρές τροποποιήσεις, αλλά για πολλές και εκτενείς αλλαγές, ακόμα και σε νόμους που η κυβέρνηση ψήφισε, μόλις πριν μερικούς μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια