Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr




Nasrallah :Οι Obama και Clinton δημιούργησαν την ISIS ...
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019
O Sayyed Nasrallah δήλωσε σήμερα πως οι Obama και Clinton δημιούργησαν την ISIS απελευθερώνοντας τους αρχηγούς της από τις φυλακές και διευκολύνοντας τους την είσοδο στο Ιράκ ανοίγοντάς τους τα σύνορα και αυτή επεκτάθηκε στη Συρία. H Αμερική είναι αυτή που δημιούργησε την ISIS στο Ιράκ και εξαπλώθηκε στη Συρία ως πρόσχημα για να επιστρέψει στην περιοχή…
H παρουσία της ISIS στη Συρία κοντεύει να ολοκληρωθεί. Ώρες μας χωρίζουν από το τέλος της στρατιωτικής παρουσίας της ISIS στο Ιράκ, τη Συρία και τον Λίβανο και αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και μια μεγάλη νίκη για τους λαούς της περιοχής.Τον μεγαλύτερο, ισχυρότερο αγώνα εναντίον της ISIS έκανε ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Hezbollah στη Συρία, ενώ το Τrump απέτρεψε την επίλυση της μάχης στα ιρακινά σύνορα και τους τελευταίους 18 μήνες κωλυσιέργησε, ενώ αυτός ο υποκριτής θα ανακοινώσει σήμερα την εξάλειψη της ISIS. Ο ΓΓ της Hezbollah είπε πως ο Άξονας της Αντίστασης είναι αυτός που νίκησε την ISIS και όχι η υποκρίτρια USA που έρχεται στο τέλος της μάχης προσπαθώντας να διακηρύξει τη νίκη.
Για την Υεμένη είπε ότι όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του τ. Προέδρου Hadi (εκλεκτού της Σ Αραβίας) παρευρίσκεται δίπλα στο Νετανιάχου αποκαλύπτεται ότι η πραγματικότητα του πολέμου στην Υεμένη και δεν είναι μια Σιίτικη-Σουνίτικη σύγκρουση. Aρνήθηκε ότι η οργάνωσή του έχει πυρήνες σε Λατινική Αμερική και Βενεζουέλα όπως τον κατηγορούν οι ΗΠΑ……almanar,tayyar 

16/2/19

dimpenews.com











Ανθελληνικός θύλακας εντός του ΝΑΤΟ το τρίγωνο Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019
«Το τρίγωνο Αλβανία – Σκόπια – Τουρκία θα αποτελέσει στρατηγικόν ανθελληνικόν θύλακα εντός του ΝΑΤΟ αυτή τη φορά, εφοδιασμένον με όλα εκείνα τα θεσμικά και πολιτικά όπλα, τα οποία μέχρι πρότινος εστερείτο και ο οποίος θα στραφεί εναντίον του ελληνικού raison d’ Etat». Αυτό επισημαίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Θ. Μάζης, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ανατρέποντας την πεποίθηση, ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδος.
Ο κ. Μάζης τονίζει ότι αυτό, όχι μόνο δεν θα συμβεί, αλλά θα γίνει ακριβώς το αντίθετο, επικαλούμενος μάλιστα και την γεωστρατηγική αντίληψη για τις Τουρκοαλβανικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται και στον πρώην ΥΠΕΞ και πρ. Πρωθυπουργό της ΤουρκίαςΑχμέτ Νταβούτογλου, τον «αρχιτέκτονα» της «Βαλκανικής οδού προβολής ισχύος της Νέο-Οθωμανικής Τουρκίας».
«Πάτησε πόδι…»!

Με άλλα λόγια στα Δυτικά Βαλκάνια, δίπλα μας, μια… ανάσα από την Ήπειρο, η Τουρκίαέβαλε ήδη ισχυρό… πόδι, εξασφαλίζοντας μια υψίστης σημασίας δίοδο προς την Αδριατική, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ουσιαστικά η Άγκυρα, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως τους Αλβανούς μουσουλμάνους (που αποτελούν σχεδόν το 80% του πληθυσμού της γείτονος) εξασφαλίζει μια δική της καταληκτική βάση στο πολυσυζητημένο «μουσουλμανικό τόξο» των Βαλκανίων…












Σκηνικό χάους και εμφυλίου στην Αλβανία: Οργισμένοι διαδηλωτές πολιορκούν τη Βουλή

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019
Χαοτικές είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται έξω από το μέγαρο όπου στεγάζεται το γραφείο του Έντι Ράμα στην Αλβανία, με χιλιάδες υποστηρικτές της αλβανικής αντιπολίτευσης να πετάνε βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες και να προσπαθούν να σπάσουν τις πόρτες του κτηρίου. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο των Τιράνων, απαντώντας σε έκκληση της αντιπολίτευσης που ζητεί την αποχώρηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος και βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και κατηγορείται για «διαφθορά».
Μια ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτηρίου της κυβέρνησης, το οποίο είναι περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ομάδα διαδηλωτών κατάφερε τελικά να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να καταλάβει το προαύλιο του κτηρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές από ψηλά αλλά μια ομάδα περίπου 10 ατόμων μπήκε τελικά μέσα στο κτήριο και ανέβηκε στον πρώτο όροφο.
Αξιωματικός της ασφάλειας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία…


http://www.onalert.gr/stories/skiniko-xaous












Ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ : Κατέρρευσε η κυβέρνηση Νετανιάχου – Προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές

Η Κνέσετ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, ενέκρινε σε δεύτερη και τρίτη ανάγνωση (σ.σ. δηλ. κατ’ άρθρον και στο σύνολο) τον νόμο ο οποίος προβλέπει τη διάλυσή της και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την 9η Απριλίου. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου (Λικούντ) αποφάσισε τη Δευτέρα τη διάλυση της Βουλής, στην οποία δεν διέθετε πλέον παρά οριακή πλειοψηφία μόλις μιας ψήφου (επί συνόλου 120), μετά την παραίτηση, τον περασμένο μήνα, του μέχρι τότε Υπουργού Αμύνης και αρχηγού του υπερεθνικιστικού κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου, του Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Ο νόμος, που εγκρίθηκε με 102 ψήφους υπέρ έναντι δύο κατά, τίθεται σε ισχύ αμέσως και η ισραηλινή εθνική αντιπροσωπεία διαλύεται ως τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τέσσερα χρόνια έπειτα από εκείνες του Μαρτίου του 2015.
Η κυβέρνηση παραμένει, αλλά δεν θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες προϋποθέτουν την έγκριση της Κνέσετ με την ψήφιση νομοσχεδίων. Στο αξίωμα εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια - έπειτα από μια πρώτη θητεία τη δεκαετία του 1990 - ο Νετανιάχου, 69 ετών, απέτυχε πρόσφατα στην προσπάθειά του να εγκριθεί ένα σχέδιο νόμου που προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση των υπερορθόδοξων Εβραίων στις ένοπλες δυνάμεις, αφού αντιτάχθηκαν σε αυτό δυο θρησκευτικά κόμματα της συμπολίτευσης.
Ο δεξιός Πρωθυπουργός του Ισραήλ εξάλλου είναι αντιμέτωπος με την απειλή να του απαγγελθούν κατηγορίες για «διαφθορά» για τρεις υποθέσεις, όπως εισηγήθηκε πρόσφατα η ισραηλινή αστυνομία. Καμία από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα πάντως δεν υποδεικνύει ότι η μακρά θητεία του Νετανιάχου οδεύει προς το τέλος της, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.
Ο δεξιός Πρωθυπουργός οδεύει να σπάσει το ρεκόρ μακροημέρευσης του ιδρυτή-πατέρα του Ισραήλ Νταβίντ Μπεν Γκουριόν (13 χρόνια) στην ηγεσία της κυβέρνησης της χώρας.


Πηγή: Νewsbomb













Ιράν : Ο κίνδυνος ενός πολέμου με το Ισραήλ είναι μεγάλος
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο και πως ο τρόπος που ενεργούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αυξάνει την προοπτική ενός πολέμου. «Βεβαίως μερικοί επιδιώκουν τον πόλεμο... το Ισραήλ», δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο. «Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο ιρανός υπουργός.

Ο Ζαρίφ δήλωσε ακόμη πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για το εμπόριο με την Τεχεράνη δεν επαρκεί και πως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν. «Ο Instex (ο μηχανισμός) υπολείπεται των δεσμεύσεων από την E3 (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας», τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών. «Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να βραχεί, αν θέλει να κολυμπήσει κόντρα στο επικίνδυνο ρεύμα της μονομέρειας των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια