Header Ads

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του κ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ / Σπύρος Β. Πανταζής : Μερικές αλήθειες που δεν είπε ο Δήμαρχος για το νερό της Στυμφαλίας


Κόρινθος 13 Φεβρουαρίου 2019 

Προς ,

Κυρία Διευθύντρια της Φωνής της Κορινθίας, Παρακαλώ να φιλοξενήσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας κάποιες απόψεις, οι οποίες έχουν ως αφετηρια τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Κορινθίων στην τε­λευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχε­τικά με την υδροδότηση του Δήμου από τη Στυμφα­λία. Η παρέμβασή μου αυτή γίνεται υπό την ιδιότητά μου, ως Δημότη και ως υποψήφιου Δημοτικού Συμ­βούλου με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του κ. Βασίλη Να­νόπουλου. Έχει ως κίνητρο την απόδοση της αλή­θειας, ως προς τους πρωταγωνιστές του έργου. 
Από ότι είδα σε τοπική ανάρτηση στο διαδίκτυο, παρουσιάζεται ο κ. Δήμαρχος ως μοναδικός τιμαρι­ούχος της υδροδότησης της Κορίνθου και ότι όλα ο­φείλονται στις δικές του προσπάθειες να προχωρήσει το έργο. Μου κινεί δε το ενδιαφέρον και επαναστα­τώ μέσα μου γιατί δεν είδα να αναφέρονται οι προ­εργασίες και οι πρωτεργάτες του έργου, μηδέ η νο­μική παράκαμψη για να πάρουμε κι εμείς οι Κορίνθιοι το νερό από τη Στυμφαλία. 
Δεν διάβασα γιατί δεν το είδα να μνημονεύονται επωνύμως και ανωνύμως η προεργασία του αείμνη­στου Δημάρχου Νίκου Κουϊνη, του Δημάρχου Πανα­γιώτη Δαλακλείδη, που κατασκεύασε τον αγωγό α­πό την Κόρινθο μέχρι λίγα χιλιόμετρα από τις πη­γές, ούτε καν του μέντορά του και θείου του αείμνη­στου Δημάρχου Θωμά Θωμαϊδη, που προώθησε ακό­μη πιο πέρα τον κεντρικό αγωγό και συνεργάστηκε ε­ποικοδομητικά με τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυ­τιλίας κ. Αναστάση Παπαληγούρα, ο οποίος φρόντι­σε να ψηφιστεί ο νόμος που ήταν εμπόδιο στο δικαί­ωμα υδροδότησης από τα νερά της Στυμφαλίας. Φυ­σικά ο Δήμαρχος έχει κάθε λόγο να μην αναφερθεί στα εμπόδια που εντέχνως έβαζαν την εποχή εκεί­νη αντίθετοι κομματικοί παράγοντες για την ευόδω­ση της προσπάθειας. 
Για να κλείσω την παρέμβασή μου έχω να προσθέ­σω και τούτο. Θα ήταν αγνωμοσύνη εκ μέρους του Δημάρχου, αν σε άλλη συνέντευξη, που θα αναφέ­ρεται στην ύδρευση του Δήμου Κορινθίων δεν ανα­φερθεί στους προσωπικούς αγώνες των προηγουμέ­νων Δημάρχων για το ίδιο θέμα, όπως προς τιμή του είδα ότι το έπραξε ο Δήμαρχος Σικυωνίων την προη­γούμενη Κυριακή, που τους μνημόνευσε, έστω και α­νωνύμως. 
Τέλος αναγνωρίζεται κατ΄εμέ ότι αφού βρήκε στρωμένο τραπέζι το χρησιμοποίησε και καλά έκα­νε προς όφελος του Δήμου. Μετά από τις ενέργειες του Θωμά Θωμαϊδη θα ήταν αδιανόητο να μην πρά­ξει αυτά που ακολούθησαν, Να μην οικειοποιείται και να μην κομπορρημονεί λοιπόν ότι όλα ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν από δικές του ενέργειες. 

Για να μάθουν και οι νεώτεροι την αλήθεια 

Σπύρος Β. Πανταζής 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων 

Με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια