Header Ads

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓ. ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη αλλά και με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Ξυλόκαστρο ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμή της Μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, πολιούχου Ξυλοκάστρου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας « ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ», Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου και στην φιλάνθρωπη προσφορά του.
Την επομένη, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και στην συνέχεια η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του τιμητικώς προσκεκλημένου Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι ο Άγιος Ιερομάρτυς Βλάσιος είναι ευεργέτης όχι μόνο για τους Χριστιανούς του Ξυλοκάστρου αλλά και για ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο, καθώς οι Άγιοι, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, είναι αυτοί που «ανοίγουν τους κρουνούς του Παραδείσου, ευπρεπίζουν την οδόν, για την Βασιλεία του Θεού, χαρίζουν άφθαρτους θησαυρούς και ελευθερώνουν τους πιστούς από την τυραννία του Διαβόλου». Επίσης, οι Άγιοι συνεχίζουν και μετά τον θάνατό τους να ευεργετούν τους πιστούς προστατεύοντάς τους και πρεσβεύοντας στον Κύριο γι᾿ αυτούς και τις οικογένειές τους. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του προέτρεψε τους πιστούς να «πάρουν μαζί τους» τον Άγιο Βλάσιο μιμούμενοι τον τρόπο ζωής Του και τις αρετές Του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και πριν την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της πόλεως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και έσπευσε να παρευρεθεί και να τιμήσει τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο, καθώς και όλους όσοι συνέρρευσαν για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εορτασμό.
Ευθύς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Λιτανείας, άπαντες κατευθύνθηκαν προς την πανηγυρίζουσα παλαιά και ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Βλασίου, στα άνω Τρίκαλα, όπου προσκύνησαν την Ι. Εικόνα και τα Άγια Λείψανα του Ιερομάρτυρος, που φυλάσσονται εκεί και παρακάθισαν στην τράπεζα, που παρατέθηκε από την αδελφότητα της Ι. Μονής. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια