Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΣΥΡΙΖΑ Στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να χάσουν τους ΑΝΕΛ
Οι ΑΝΕΛ, μπορεί να αποχώρησαν εν μέσω του επεισοδιακού πατριωτικού σόου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με το λεγόμενο διαζύγιο για το οποίο πολύς λόγος έγινε, ΑΛΛΑ τους νόμους θα τους ψηφίζουν κανονικά στηρίζοντας Τσίπρα!
Το θέμα είναι πως οι ΑΝΕΛ θα κρατήσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να είναι κάποιος αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδος και να αναγνωρίζεται η κοινοβουλευτική αυτή ομάδα από τη Βουλή, πρέπει να έχει πέντε (5) βουλευτές το ελάχιστο, που να έχουν εκλεγεί με το κόμμα του. Ο Πάνος Καμμένος πήρε μεταγραφή από τον Βασίλη Λεβέντη, τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος δεν έχει εκλεγεί μαζί του, άρα δεν τον βοηθάει να πιάσει το ελάχιστο όριο που χρειάζεται βάσει συντάγματος.
Ο έκτος που έχει αυτή τη στιγμή είναι ο Παπαχριστόπουλος, ο οποίος όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου το να παραιτηθεί να διαγραφεί, αν αθετήσει την υπόσχεσή του και δεν παραιτηθεί.. Όταν φύγει αυτός, τη θέση του παίρνει ο Τ.Κουίκ, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ. Επομένως, δεν γίνεται όπως και να το προσπαθήσει, να έχει πέντε βουλευτές εκλεγμένους με το κόμμα του ο Πάνος Καμμένος.
Και τι γίνεται τώρα; Το Σάββατο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προέτρεψε τον Παπαχριστόπουλο να μείνει…λίγο ακόμη, ώσπου να δουν τι μπορούν να κάνουν με τον κανονισμό. Ετοιμάζουν όπως λέγεται, μια αλλαγή στον κανονισμό, ώστε μαγειρεύοντάς τον, να σώσουν τον Καμμένο! Τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε, Θέλουν να κάνουν τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο για να αναγνωρίζεται ο Καμμένος, ως αρχηγός κόμματος με κοινοβουλευτική ομάδα και να μην χάσει τα προνόμια που δίνει η ιδιότητα του αρχηγού.

Μένει να δούμε, αν τελικά γίνει, πως θα διαστρεβλωθεί ο κανονισμός της Βουλής για να σωθεί ο Καμμένος, μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου, αν τελικά γίνει και αυτή! Ελλάς το μεγαλείο σου! Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως λέγει και ο Δήμος Λιακόπουλος στο el.gr…









Βασίλης Κικίλιας για Συμφωνία Πρεσπών: Ο Τσίπρας και οι πρόθυμοι παρέδωσαν τα ιστορικά μας κεκτημένα
Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 : Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως με τον τρόπο που κινήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών απεμπόλησε «το σημαντικότερο εθνικό κεκτημένο, τη διαπαραταξιακή συναίνεση στην αντιπαράθεση με την πΓΔΜ και την εθνική ενότητα» ασκεί ο Βασίλης Κικίλιαςλέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοί του παρέδωσαν ιστορικά μας κεκτημένα, υπονομεύοντας τα εθνικά συμφέροντα».
Σε άρθρο του με τίτλο: «Ο ελληνισμός αναγεννιέται από το νέο πατριωτισμό» που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως τα όσα μεσολάβησαν από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης συμφωνίας έως την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών άλλαξαν την Ελλάδα.
«Θετικό είναι το ότι, παρά την κρατική προπαγάνδα, αποκαταστάθηκε στη συνείδηση του Έλληνα ένας νέος πατριωτισμός, συνιστάμενος στην αγνή και άδολη αγάπη για την Πατρίδα. Ο πατριωτισμός αυτός δεν αποτελεί κοσμοθεωρία, αλλά κατεξοχήν στάση ζωής. Ο σύγχρονος Έλληνας είναι πια υπερήφανος για τη φιλοπατρία του, ώστε να προασπίζεται την πατρίδα και να κατοχυρώνει εντός αυτής τη ζωή του, την προκοπή του, την ελευθερία και τα δικαιώματα του» δηλώνει, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται στην πολιτικά και εθνικά επιζήμια, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία των Πρεσπών.
«Αντιπαλεύει την αλλοίωση της ιστορίας μας από κέντρα που αμφισβήτησαν ακόμα και τη σφαγή της Σμύρνης. Σεμνύνεται την Ορθοδοξία ως ταυτοτικό μας στοιχείο. Υπεραμύνεται των συνόρων μας, γιατί δεν είμαστε χώρος αλλά κυρίαρχη χώρα. Υπερασπίζεται την πολιτιστική κληρονομιά μας και την οικογένεια ως πυλώνες της κοινωνίας. Ο Έλληνας δεν διστάζει πια να διατρανώσει την υπερηφάνεια του για τους προγόνους και δεν θέλει να στερήσει αυτή τη δυνατότητα και από τους απογόνους του» γράφει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας, δηλώνοντας πως είναι υπερήφανος γιατί η ΝΔ, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα -υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- απέδειξε ότι δεν υποκύπτει.

«Η ΝΔ αγωνίζεται για το λαό, τα εθνικά δίκαια και την πατρίδα, με γνώμονα την αρχή ότι σαρώνονται από την Ιστορία τα έθνη που προδίδουν τα ιδανικά τους και τις αξίες τους» λέει χαρακτηριστικά. Ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως τους τελευταίους μήνες επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική και εθνική κρίση…









Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι βαρίδι - Έχει τελειώσει στη συνείδηση των πολιτών
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019: «Ζούμε μια πρωτοφανή περίοδο παρακμής και ξεπεσμού με αλισβερίσια, εκβιασμούς, ίντριγκες που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από την Καλαμάτα, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής. Η κ. Γεννηματά μίλησε για έναν νέο διχασμό και τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι βαρίδι, έχει τελειώσει στη συνείδηση των πολιτών. Να φύγει τώρα πριν η ζημιά για τη δημοκρατία και τη χώρα γίνει ανεπανόρθωτη». «Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε τη χώρα μπροστά» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Αποδεχόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, η Γεννηματά απηύθυνε συστάσεις προς τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να αποφεύγουν την εσωστρέφεια γιατί, όπως είπε: «Έχουμε πόλεμο με τον Τσίπρα και την παρέα του», ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τυχοδιώκτη νεοκομμουνιστή». «Έλεος! Είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο και των ισχυρών;» αναρωτήθηκε. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όσο ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε προτρέποντας τα στελέχη του Κινήματος να μην παρασύρονται και υιοθετούν την «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτισμού».









Στο 10% τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής; Επιστρέφει δυναμικά, τροφοδοτούμενη από το «δεξιό ρεύμα» που κατακλύζει τη χώρα!
03/02/2019: Στον απόηχο των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνει τη Χρυσή Αυγή στο κατώφλι του 10%, το κόμμα αποφάσισε να κάνει εχθές, επίδειξη εκλογικής ισχύος, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση μνήμης και τιμής των τελευταίων ετών, μπροστά στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Μεσογείων και εν συνεχεία προχώρησε σε μεγάλη πορεία στους δρόμους της Αθήνας. Περισσότεροι απ;o 7.000 πολίτες, νέοι στην πλειοψηφία τους, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου βάσει των υπολογισμών της αστυνομίας. Το εθνικιστικό κόμμα, μετά από μία μακρά περίοδο εγκλωβισμού στα πολιτικά αδιέξοδα που το οδήγησε η υπόθεση Φύσσα, χωρίς να φέρει καν άμεση ευθύνη, δείχνει ότι επιστρέφει δυναμικά, τροφοδοτούμενο από το «δεξιό ρεύμα» που κατακλύζει όλη τη χώρα, βασικά λόγω της εκχώρησης της Μακεδονίας και του τρόπου, που αυτή έγινε.


Πηγή: Mcnews.gr









Με το ΚΚΕ Κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις εκλογικές μάχες
στις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια του χαιρετισμού του σε σημερινή εκδήλωση-συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η κυβέρνηση ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών δίνοντας στη γειτονική χώρα «πράσινη κάρτα» για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «όλα τα υπόλοιπα που αναμασούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν λύνουν ένα πρόβλημα δεκαετιών και συμβάλλουν στην ειρήνη και στη φιλία των λαών είναι για να κρύψουν τις βρωμιές τους» καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μπαίνει μπροστά για να στηρίξει τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», ενώ εξίσου βρώμικη δουλειά είναι «να βάζεις σε κινδύνους τον λαό σου, μόνο και μόνο γιατί διεκδικείς, για λογαριασμό τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, μερίδιο από τη μοιρασιά των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει τις βρωμιές του, επιτίθεται στο ΚΚΕ που τον αποκαλύπτει, ότι έχει γίνει τσιράκι του Τραμπ και της Μέρκελ, των Αμερικάνων και των Γερμανών» πρόσθεσε.









Πάνος Καμμένος: Ο Ζαέφ συνεχίζει την παραχάραξη της ιστορίας, που ξεκίνησαν ο Μουσολίνι και ο Τίτο
«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών». Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».










Βασίλης Λεβέντης: «Δεν αποκλείω εκλογές τον Απρίλιο με τα ρουσφέτια που φέρνουν στη Βουλή»
01/02/2019:
Ο κ. Λεβέντης , μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και στους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, έκανε λόγο για ενδεχόμενο εκλογών τον Απρίλιο, παρότι χαρακτήρισε λογικό το σενάριο να στηθούν κάλπες τον Μάιο. «Πράγματι είναι λογικό ο Μάιος για εκλογές. Δεν αποκλείω να προκηρύξουν εκλογές τον Μάρτιο για Απρίλιο γιατί βλέπω μεγάλη σπουδή για θέματα που λένε ότι είναι εκκρεμότητες, κάτι ρουσφετάκια που θέλουν να περάσουν. Ο Τσίπρας δεν λέει ότι τώρα θα περάσουμε τα ευχάριστα;» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον Πάνο Καμμένο και τη στάση του στη Βουλή από εδώ και πέρα αναρωτήθηκε «ο Καμμένος τι να εκβιάσει; Το έχασε το παιχνίδι. Μπορούσε να εμποδίσει πριν να πάει ο Τσίπρας στις Πρέσπες. Άλλο αν έχει υπόψη του σκάνδαλα που έγιναν. Αυτό δεν το αποκλείω αλλά να εκβιάσει με τους βουλευτές που του έμειναν δεν το βλέπω».








Σταύρος Θεοδωράκης: Όσα συνέβησαν αύξησαν την αποφασιστικότητά μας
02 Φεβρουαρίου 2019: «Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές, να είμαστε παρόντες στις εθνικές εκλογές και είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες την επόμενη μέρα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε εκδήλωση του κόμματος στην Πάτρα. «Όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει την αποφασιστικότητά μας. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις εθνικές εκλογές και είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες την επόμενη μέρα και να προτείνουμε αληθινές λύσεις στον ελληνικό λαό, όχι με τον ίδιο παλιό παλαιοκομματικό τρόπο που επιλέγουν τα κόμματα εξουσίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια