Header Ads

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Ημιτελικά / Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ : 1-1 / Τα γκολ Τζανέτος και Σιδέρης


Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησε το ντέρμπι  του ΔΑΚ ΚΟΡΊΝΘΟΥ ανάμεσα στον ΑΣ Κόρινθος 06 της Α΄κατηγ. ΕΠΣ Κορινθί­ας και τον ΠΑΣ Κόρινθος της Γ΄Εθνικής Κα­τηγορίας, μετά την ισοπαλία στο μεταξύ τους παιγνίδι για την ημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Κορινθίας. Βέβαια το 1-1 δίνει ένα μίνι προβάδισμα στους φιλοξε­νούμενους, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρό­βλημα, αν οι της Κορίνθου 06 δείξουν την πραγματική τους αξία στη ρεβάνς του γη­πέδου Ιωνίας στις 6 Μαρτίου. Οι 700 περί­που φίλαθλοι απόλαυσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που είχε όλα τα στοιχεία του τοπι­κού ντέρμπι. Πάθος για την νίκη και από τις δύο ομάδες, δυνατές μονομαχίες, αλ­λά στα όρια του επιτρεπτού. 
Αν και ο ΠΑΣ Κόρινθος έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4’ όταν τη βολίδα του Τσακυργιάννη μέσα από την περιοχή από αριστερά έδιωξε με υπερένταση ο Σκούρ­της, που ήταν από τους κορυφαίους της ο­μάδας του, εν τούτοις, ένα λεπτό αργότε­ρα η μπάλα εκδικήθηκε τη χαμένη ευκαιρί­α. Ο Κάπλατζης έκανε τη σέντρα από αρι­στερά απέκρουσαν οι αμυντικοί των φιλο­ξενουμενων και ο Τζανέτος που διεκδίκη­σε το ριμπάουν έστρωσε την μπάλα και με δυνατό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ σε 1-0 για τους γηπεδούχους. Αντί όμως το γκολ αυτό να δώσει «φτερά» στους γηπεδού­χους συνέβη το αντίθετο. Οι παίκτες του Τάσου Πέρρα με τις αμφιλεγόμενες ενέρ­γειές τους έδωσαν έδαφος στους αντιπά­λους τους που πήραν την εδαφική υπερο­χή του αγώνα και απείλησαν την εστία του Στ.Σκούρτη, ο οποίος ενήργησε θετικά σε όλες τις επιθετικές ενέργειες των παικτών του ΠΑΣ Κόρινθος. 
Έτσι κύλησε το ημίχρονο με το 1-0 να είναι και το σκορ με το οποίο οι δύο ομά­δες πήγαν στα αποδυτήρια. Το β’ ημίχρο­νο ήταν καλύτερο, αφού οι γηπεδούχοι α­νέβασαν στροφές και άρχισαν να απειλούν την εστία του Λουτριώτη που κι αυτός έκα­νε σωτήριες επεμβάσεις υπερασπίζοντας την εστία του από τις πολύ καλές και ο­μαδικά οργανωμένες επιθέσεις των γηπε­δούχων, με αποκορύφωμα τη φάση του 77’ όταν σε σουτ του Κάπλατζη η μπάλα του έφυγε από τα χέρια αλλά πριν περά­σει τη γραμμή με ...τακουνάκι απέτρεψε παραβίαση των δικτύων του. Προηγουμέ­νως όμως και συγκεκριμένα στο 62’ ο Ρά­πτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιδέρης πρόλαβε την έξοδο του Σκούρτη και με γυριστή ά­πιαστη κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στα τε­λευταία 15’ λεπτά οι φιλοξενούμενοι προ­σπάθησαν, και το πέτυχαν,να κρατήσουν το πολύτιμο γιαυτους 1-1 ελπίζοντας στη ρεβάνς, ενώ από την άλλη η Κορινθος 06 πάει μόνο για νίκη η με ισοπαλία από 2-2 και άνω. 
Συμπερασματικά ήταν δίκαιο το αποτέ­λεσμα για τις δύο ομάδες, με την εικόνα που παρουσίασαν και ικανοποίησαν τους θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα μέσα σε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα όπου δεν συνέβη το παραμικρό και έτσι πρέπει να διεξάγονται τα παιγνίδια και να υπάρ­χει ο λεγόμενος ποδοσφαιρικός πολιτι­σμός. Υπήρξε μία πρωτόγνωρη χημεία με­ταξύ των παικτών και από τις δύο πλευρές, κάτι που σπάνια το βλέπει κανείς σε τοπι­κό ντέρμπι. 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ο Κέκερης (άριστος ), πολύ καλοί οι βοηθοί του Σάνος και Θεοδωρό­πουλος. 
ΑΣ ΚΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 :Σκούρτης, Τσάκα, Φί­λης, Μαγγίνας, Τριμπόνιας, Στασινόπουλος (60’ Γκουριώτης ), Καμπιώτης (46’ Τσατσό­πουλος ), Χατζησοφρωνίου, Μυργιώτης (79’ Κάρλος ), Τζανέτος, Κάπλατζης. 
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ :Λουτριώτης, Ιορδανί­δης (46’ Λαδένογλου ), Ντόκο, Βαρδακώ­στας, Βελέντζας (87’ λτ Ira Vasser ), Κα­ραγιάννης, Δόσης, Σιδέρης, Μαναριώτης, Ρ΄σπτης (93’ Αδαμίδης ), Τσακυργιάννης (55’ Fairbanks ). 



ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Τα αποτελέσματα του Α΄γύρου για τα η­μιτελικά έχουν, ως εξής: 

ΑΣ Κόρινθος 06 – ΠΑΣ Κόρινθος : 1-1

Θύελλα Πετρίου – Σαρωνικός Γαλατα­κίου : 1-0

Οι επαναληπτικοί αγώνες του Κυπέλ­λου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6/3/2019 στις 15:00 . 

Στο γήπεδο Γαλατακίου ο Σαρωνικός α­ντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου και στο γήπεδο της Ιωνίαςο ΠΑΣ Κόρινθος θα υπο­δεχτεί τον ΑΣ Κόρινθος 2006 για το ξεκα­θάρισμα των λογαριασμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια