Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Υπάρχουν αυτοί, αλλά και ο Παντοδύναμος Θεός!...



Έχει αποδειχτεί ποτέ πραγματική κάποια θεωρία συνωμοσίας; «Όχι και σκοπεύουμε να το κρατήσουμε έτσι», είχε πει ένας παλιός αμερικανός πολιτικός. Γιατί για κάποια κέντρα αποφάσεων αυτό ακριβώς είναι η θεωρία συνωμοσίας: μια παρατραβηγμένη αλήθεια, που ακόμα και αν δημοσιοποιηθεί, δύσκολα θα γίνει πιστευτή. Προβάλλεται δε πάντα διανθισμένη με την κατάλληλη ρητορική επένδυση αμφιβολίας. Σε αυτό το μήκος κύματος λοιπόν δεν υπάρχουν ακραία σενάρια, παρά πραγματικότητες, που κανείς δεν πιστεύει, έστω κι αν αυτές ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του.
Και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια αποκαλύψεων, αποχαρακτηρισμένων εγγράφων και πιο ελεύθερης από ποτέ ροής πληροφορίας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως πολλά πράγματα, που φάνταζαν στην εποχή τους ιστορίες βγαλμένες από συνωμοσιολογικά μυαλά δεν ήταν παρά τραγική καθημερινότητα για κάποιους άλλους. Όσο για τη δική μας εποχή, δεν λείπουν κι εδώ οι θεωρίες συνωμοσίας. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στις διαχρονικές πλεκτάνες των Ιλουμινάτι ή της περιβόητης Νέας Τάξης Πραγμάτων, αλλά στους αεροψεκασμούς, στον παιδικό εμβολιασμό, που προκαλεί αυτισμό και άλλες ασθενικές παρενέργειες, στην κλιματική αλλαγή που είναι άλλο ένα κατασκεύασμα της σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης, στον Νιμπίρου που καταστρέφει κάθε φορά τη Γη. Ακόμα και για τον Θεό της Χριστιανοσύνης έχουν βγει ταινίες ή ιδρυθεί δεκάδες αιρέσεις που διασπείρουν αμφιβολίες.
Αν περιηγηθεί κανείς στην ενημερωτική ιστοσελίδα στα Σημαντικότερα Newsbeast.gr, θα βρει άφθονες θεωρίες να διαλέξει όποια αγαπάει, δηλαδή. Κι αν η επιστήμη μάς λέει πως η συνωσιολογική ρητορεία συνδέεται με την ευπιστία, αλλά και την ανάγκη να νιώσεις ξεχωριστός, οι συνωμοσιολόγοι από την πλευρά τους θα σου πουν πως αυτό, η επιστήμη δηλαδή, δεν είναι παρά άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης με τον μανδύα της εγκυρότητας, που έχουμε εκχωρήσει στον ορθό λόγο. Και μετά θα σε παραπέμψουν σε τρανές αποδείξεις, θεωρίες συνωμοσίας στον καιρό τους, που σήμερα γνωρίζουμε, ως ιστορικά γεγονότα. Ή και τρέχουσες αλήθειες, καθώς κάποιες αποκαλύφθηκαν πρόσφατα ή τώρα βγαίνουν στο φως.
Υπάρχουν πράγματι φορές που η πραγματική ζωή ξεπερνά σε φαντασία. Ενθυμούμαι ότι όταν ο «Γνωστός Θεωρητικός» Γ. Γεωργαλάς, μας ανέλυε στο Αμφιθέατρο της Σ.Σ.Ευελπίδων πριν από 65 χρόνια το «Μακεδονικό και το Ανατολικό Ζήτημα», τα θεωρούσαμε απίθανα σενάρια συνωμοσίας και σήμερα τα ζούμε, ως τερατώδη γεγονότα. Ποιος θα γελάσει τελευταίος, θα φανεί. Υπάρχουν αυτοί, αλλά και ο Παντοδύναμος Θεός!...

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια