Header Ads

Η απόλυτη δικαίωση : Κατηγορούν τον Τραμπ, επειδή νίκησε το ΙΚ – Φάνηκε ο ρόλος του Ομπάμα…


Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την παραίτησή του, μετά από την απόφαση του Τραμπ, τα αμερικανικά στρατεύματα να φύγουν από την Συρία.
Ο συγκεκριμένος απεσταλμένος, είχε τοποθετηθεί σε αυτή την θέση από τον…Ομπάμα. Τυχαίο; Φυσικά όχι είναι η απάντηση. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτή, για το ότι το επιτελείο του….προοδευτικού Ομπάμα, ήταν άκρως επιθετικό και μάλιστα δεν έφερνε αποτελέσματα. Επί προεδρίας Τραμπ, το Ισλαμικό Κράτος, γνώρισε μια ολοκληρωτική ήττα στην Συρία. Φυσικά, ο Πούτιν είναι αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο κατά του ΙΚ, αλλά στο άρθρο μας θα δώσουμε έμφαση, στην αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Πάμε να δούμε την αντίδραση που είχε ο Τραμπ, στην είδηση της παραίτησης του ειδικού απεσταλμένου:
Ο Μπρετ ΜακΓκέρκ, τον οποίο δεν γνωρίζω, διορίστηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα το 2015. Θα αποχωρούσε από την θέση του τον Φεβρουάριο, αλλά μόλις παραιτήθηκε. Για να τραβήξει την προσοχή; Τα Fake News διογκώνουν ένα άνευ σημασίας γεγονός!
Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι αν οποιοσδήποτε άλλος Αμερικανός ηγέτης εκτός από τον ίδιο έδινε εντολή για την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία «αυτό το πρόσωπο θα ήταν ο πιο δημοφιλής ήρωας στην Αμερική».
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τους σχεδόν 2000 Αμερικανούς στρατιώτες από τη Συρία, μια απόφαση που θορύβησε στους συμμάχους των ΗΠΑ. Την Πέμπτη ακολούθησε η αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.
Ο ΜακΓκερκ, που επρόκειτο να αποχωρήσει από τη θέση του τον Φεβρουάριο του 2019, διαφώνησε με την απόφαση του Τραμπ για τη Συρία, επισήμανε ένα πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης, ενώ η αποχώρηση του Μάτις συνέβαλε στην πρόωρη παραίτηση του ΜακΓκερκ.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια