Header Ads

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ


Επιστολή Του Δημήτρη Ευστ. Κάσσιου

Κύριοι,
Θέλω να μεταφέρω μέσω της φιλόξενης εφημερίδα σας την αγανάκτησή μου για τα αναδρομικά που τόσο διαφήμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος «θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες σε βάρος των στελεχών και των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων». Ενώ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έγραφαν και οι τηλεοράσεις έλεγαν ότι θα δοθούν ικανοποιητικά ποσά αναδρομικών ανάλογα με τον οικονομικό βαθμό μας και οι ενώσεις αποστράτων επιβεβαίωναν, γιατί ερμήνευαν τις αποφάσεις του Σ.Ε. και όταν σπεύσαμε στα ΑΤΜ απογοητευτήκαμε.
Κατώτεροι στο βαθμό και με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας πήραν περισσότερα. Του ιδίου βαθμού και της ιδίας προϋπηρεσίας πήραν άνισα ποσά. Και τι δεν υποθέσαμε, μέχρι ότι τα ποσά καταβλήθηκαν ανάλογα με ότι ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές είπαν κάποιο συνάδελφοι χαριτολογώντας.
Ας είχαν ανακοινώσει ότι δεν δικαιούμαστε τα αναδρομικά. Γιατί διαφήμισαν τόσο πολύ τις ανύπαρκτες αυξήσεις μέσω του Τύπου και της τηλεόρασης ώστε να θεωρεί ο κόσμος ότι ανήκουμε στους προνομιούχους ;
Και ενώ κατέγραφα αυτές τις σκέψεις, πληροφορήθηκα για τη παραίτηση του κ. Καμμένου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.
Να μια δικαιολογία απαλλαγής από τον κόπο της διερεύνησης των αδικιών που συνέβησαν σε βάρος μας. Μου θύμισε τον τ. υπουργό Εθν. Αμύνης κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη που είχε δηλώσει ότι δεν πρόλαβε να φέρει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των στρατιωτικών, λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν μετά την παραίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά και την πτώση της κυβέρνησης.
Αντί να στείλω τηλεγράφημα προς κάθε κατεύθυνση για να διαμαρτυρηθώ, αποφάσισα προκειμένου να σώσω την ψυχική μου υγεία, να γράψω στίχους σατιρικούς:
Υποσχέθη ο Αλέξης και έτερος ονόματι Καμμένος να μην μείνει συνταξιούχος παραπονεμένος.
Έταξαν λεφτά να φάνε και οι κότες αυτές οι ανακοινώσεις ακούστηκαν στις ειδήσεις πρώτες έγραψαν και οι εφημερίδες για πολλά λεφτά όλοι με ρώτησαν για τα αναδρομικά φτιαχτήκατε, θα πάρετε, σας έφεξε και πάλι φίλοι, συγγενείς μου προκαλούσαν ζάλη έτρεχα στα αι τι εμ να ενημερωθώ όμως τα λεφτά γιατί καθυστερούσαν ακόμα απορώ ως που ήρθε η μέρα που μπήκαν επιτέλους ήταν όμως αρχή του τέλους.
Τελειώσαμε παιδιά, μας δούλεψαν πάλι ας τους αυτούς, είπαν, είναι όλοι τους χαζοί δώστε τους ένα δωράκι να τους κλείσουμε το στόμα γιατί άλλη δόση δεν θα υπάρχει, θα βρίσκονται στο χώμα

Ο κ. Δημήτριος Ευστ. Κάσσιος,Από τη Λυκοποριά, είναι Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια