Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Η Τροχαία Κίνηση των πόλεων δεν λύθηκε...



Έχουν διατελέσει Πολλοί Δήμαρχοι στο Δήμο της Κορίνθου από το 1928 και ακόμη η πόλη μας μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό τελεί και λειτουργεί με το καθοριστικό προβλεπτικό σχέδιο πόλεως του αείμνηστου Κορίνθιου Αρχιτέκτονα Νίκου Κοτσερώνη. Κανείς από τους παραπάνω Δημάρχους δεν έχει βάλλει ούτε ένα λιθαράκι στην ομορφιά και στο Κυκλοφοριακό πρόγραμμα της πόλεως. Αν δε λάβουμε υπόψη μας τη ραγδαία ανάπτυξη της κυκλοφορίας τροχοφόρων οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες , τότε θα πρέπει να στηθεί ανδριάντας του ανωτέρω για την πρόβλεψη των εξελίξεων και πέραν της 50ετίας.
Αν εξαιρέσουμε την πρόθεση του αείμνηστου Δημάρχου Θ. Θωμαϊδη, να προβεί σε κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, στην κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, που δεν είχε συνέχεια από την επόμενη Δημοτική Αρχή, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη σχεδιασμού του κυκλοφοριακού. Πιθανώς να δαπανήθηκαν και πολλά χρήματα σε μελέτες, αλλά κανείς δεν προχώρησε στο δια ταύτα. Έτσι φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο της συμφόρησης των δρόμων της Κορίνθου ό,που οι πάντες παρανομούν εξ ανάγκης, αφού δεν ικανοποιείται το αίτημα θέσεων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλεως.
Αυτές τις ημέρες, ημέρες Χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου οι ανάγκες των οδηγών αυτοκινήτων είναι αυξημένες, η παραβατικότητα στην Τροχαία Κίνηση κτύπησε κόκκινο.
Λόγω αγορών, για λίγες ημέρες του χρόνου, χαμογελούν τα χείλη των εμπόρων γιατί δεν έχει αρχίσει το ανελέητο κυνηγητό των ΙΧΕ αυτοκινήτων. Άλλες χρονιάρες ημέρες οι δημότες έβλεπαν από τη μία πλευρά του δρόμου κόβουν κλήσεις παράνομης στάθμευσης οι υπάλληλοι του Δήμου Κορινθίων και από την άλλη οι Τροχονόμοι για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Φαίνεται ότι τα όργανα της Τροχαίας έβαλαν τόπο στον εξορκισμό των ΙΧΕ αυτοκινήτων, χάρη του ανθρωπισμού και τηρούν το επιβαλλόμενο μέτρο των Ημερών, κάτι που δεν διέλαθε της προσοχής των πολιτών.
Είναι επίσης γνωστό ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι τροχαίες παραβάσεις αποτελούν το καρκίνωμα της Κορίνθου. Όλοι ή πάρα πολλοί οδηγοί έχουν παρανομήσει γιατί υπάρχει κορεσμός οχημάτων, χωρίς εξυπηρετικά πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο της πόλεως, που στερήθηκε εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης προς χάρη των πεζόδρομων, που και αυτοί καταλήφθηκαν από τις Καφετέριες. Λίγη προσωρινή ανοχή δεν βλάπτει...


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ…

 « Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια