Header Ads

Συμμαχία Πολιτών - Βασίλης Νανόπουλος : Τα έργα που γίνονται , ΤΑ ΕΡΓΑ που λείπουν


Στο δήμο Κορινθίων το τελευταίο διάστημα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του Μαΐου 2019 , βλέπουμε να ξεκινούν διάφορα δημοτικά έργα στο Δήμο Κορινθίων . Έργα που δεν έγιναν μέσα στην θητεία αυτής της δημοτικής αρχής αλλά κατά πάγια εκλογική τακτική ανακοινώνονται και ξεκινούν λίγους μήνες πριν τις εκλογές, λες και όλα έχουν τη δική τους σκοπιμότητα, προφανώς με κύριο στόχο τον προσεταιρισμό οπαδών και την ψηφοθηρία..
Μερικές παρατηρήσεις επιθυμώ να κάνω για το θέμα με αφορμή και το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού που έπρεπε να έχει ήδη ψηφιστεί από πολλού..
Τα έργα που γίνονται επί των ημερών του σημερινού δημάρχου δεν είναι έργα δικά του τουλάχιστον στη μεγάλη τους πλειοψηφία . Αναγνωρίζω την συμβολή του σε αυτά, αλλά πρέπει να μην υπάρχουν οι υπερβολές της αποκλειστικότητας των έργων και της πατρότητας τους .
Όποιος και να ήταν δήμαρχος στην Κόρινθο τα χρήματα του προγράμματος Φιλόδημος θα γίνονταν έργα για παιδικές χαρές κλπ. έτσι γίνεται σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο στην Κόρινθο.
Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση πχ για την άρδευση με το νερό του βιολογικού καθαρισμού είναι έργο κυρίως της κυβέρνησης
Έργα της περιφέρειας γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται στα όρια του δήμου, αφού είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας πχ η διαδικτύωση των δικτύων ύδρευσης .
Όλα αυτά τα έργα και αλλά πολλά - με λίγες εξαιρέσεις -τα ψήφισε και η αντιπολίτευση , ήταν ομόφωνες οι περισσότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, γιατί τα έργα ήταν απαραίτητα, γίνονται με κρατικές επιχορηγήσεις υπό όρους και τέτοια χρήματα δεν πρέπει να τα απεμπολούμε, αλλά να στηρίζοιυμε την πλειοψηφία προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
ΗΣυμμαχία Πολιτών, ως αντιπολίτευση, κάθε χρόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνει συχνά γραπτές προτάσεις για έργα. κά στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Προτείνουμε έργα για την Κόρινθο και τα χωριά του δήμου με προτεραιότητες, που συζητήσαμε με τα τοπικά συμβούλια και φορείς πράγμα, που κακώς δεν ακολουθεί την ίδια τακτική η πλειοψηφία του Δήμου.
Εκείνο που θεωρείτα απαραίτητο και λείπει από το Δήμο Κορινθίων είναι τα μεγάλα έργα, που σηματοδοτούνται από το ¨οραμα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Μεγάλα έργα,που θα αλλάξουν την μορφή και την προοπτική στην οικονομική ζωή του δήμου . Για να μη συνεχίσει να είναι ο δήμος , ένας δήμος των μεγάλων χαμένων ευκαιριών .
Λείπει το έργο, που θα επιτρέψει να υπάρχει πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε κάθε σπίτι του δήμου και κυρίως σε Λέχαιο- Περιγιάλι - Άσσο και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Λείπει το επιχειρηματικο πάρκο, που θα φέρει νέες επιχειρήματικές Επενδύσεις και θέσεις εργασίας στη χειμαζόμενη από την ανεργία περιοχή μας.
Λείπει το έργο της αποχέτευσης στους παραλιακούς Οικισμούς, που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση και θα διασφαλίσει την υγεία των λουομένων .
Λείπει η αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς, που θα ξαναδώσει ζωή στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και θα τονώσει τα γειτονικά καταστήματα .
Λείπει η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου , λείπει το σχέδιο για την αξιοποίηση μέρους του πρώην στρατοπέδου , λείπει η μαρίνα στο λιμάνι της κορίνθου και άλλα πολλά.
Κυρίως όμως λείπει η στρατηγική σκέψη και στόχευση για το δήμο . Τα έργα πρέπει να υπηρετούν στρατηγικούς στόχους και να συνδέονται με ολοκληρωμένα σχέδια που δεν υπάρχουν σήμερα .
Για αυτό το λόγο επιμένω να λέω ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο δήμο Κορινθίων με νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και νέες πρακτικές διοίκησης .

Καλή χρονιά σε όλους

Βασιλης Νανόπουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια