Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr


Αιγαίο : Κοκτέιλ τουρκικής επιθετικότητας με ρεκόρ υπερπτήσεων δεκαετίας

Στα ύψη το θερμόμετρο στο Αιγαίο με την Τουρκικήεπιθετικότητα και προκλητικότητα να μην έχει όριο και να σπάει ημερήσιο ρεκόρ δεκαετίας (!) στις υπερπτήσεις. Το τουρκικό κρεσέντο προκλητικότητας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αιγαίο, έσπασε το ημερήσιο ρεκόρ υπερτήσεων από το 2009, καθώς σήμερα οι Τούρκοι έκαναν συνολικά 10 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάκρεια του Ιουνίου, οι Τούρκοι είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 11 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Οι τουρκικές προθέσεις φάνηκαν από νωρίς καθώς στα νοτιοδυτικά, κοντά στα Δωδεκάνησα υπήρχε ιπτάμενο ανεφοδιαστικό αεροσκάφος και 8 μαχητικά F-16. Προφανώς, προετοιμάζονταν για τις παραβιάσεις που ακολούθησαν.
Η αρχή του του τουρκικού κρεσέντο προκλητικότητας ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί και μόλις 8 λεπτά μετά την αναχώρηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από τη νήσο Μεγίστη, λιγότερο από μία ημέρα μετά την δήλωση του ΥΕΘΑ, ότι εντός των επόμενων μηνών η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στις 08:42πμ στο FIR Αθηνών και στις 08:43πμ εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από τη Μεγίστη σε ύψος 4,000 ποδών και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 08:44πμ. Δύο ώρες αργότερα, στις 10:43πμ ένας ακόμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε 5 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, στις 10:43πμ, 10:48πμ, 10:51πμ και 10:59πμ.
Στη συνέχεια, στις 11:00πμ ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών. Σε λιγότερο από μισή ώρα, και συγκεκριμένα στις 11:25πμ, άλλα δύο τουρκικά μαχητικά F-16πραγματοποίησαν για δεύτερη φορά υπέρπτηση πάνω από την νήσο Μεγίστη και τη νήσο Ρω. Όμως, η τουρκική προκλητικότητα δεν σταμάτησε εκεί. Στις 14:10μμ, ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε δύο ακόμα υπερπτήσεις πάνω από την Μεγίστη. Έξι λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών Καθόλη την διάρκεια της ημέρας, οι πιλότοι και τα μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονταν σε επιφυλακή, πετώντας πάνω από το Αιγαίο και αναχαίτιζαν τα τουρκικά μαχητικά που παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο.107 παραβιάσεις της Δευτέρας

Η πρόθεση της Τουρκίας να κλιμακώσει την κατάσταση στο Αιγαίο φάνηκε από την αρχή της εβδομάδας, καθώς την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 107 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά και υπερπτήσεις πάνω από περιοχές που είχε επισκεφτεί προηγουμένως ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Συγκεκριμένα, επτά σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά δώδεκα F-16, δύο F-4 καθώς και μεμονωμένα ένα CN-235, προέβησαν σε είκοσι τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε εκατόν επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (όλες από τους σχηματισμούς των μαχητικών αεροσκαφών). Επίσης σημειώθηκαν τέσσερις εμπλοκές, ενώ δέκα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.









Τι ειδήσεις έβγαλε ο Πούτιν στην 4ωρη συνέντευξη Τύπου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα, σεμία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την οικονομία έως τις διεθνείς εξελίξεις. Μάλιστα, η φετινή εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από ένα ρεκόρ, καθώς σ’ αυτήν συμμετείχαν πάνω από 1.700 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο.
Ολοκληρώθηκε — μετά από τέσσερις ώρες — η ετήσια, απολογιστική συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, οποίος απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα δημοσιογράφων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Μόσχα, και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τρία τηλεοπτικά κανάλια — Rossiya 1, Rossiya 24 και Pervy Kanal — αλλά και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς — Mayak, Vesti FM and Radio Rossiyi.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε εκτενώς σ’ όλα τα φλέγοντα ζητήματα, από την οικονομία και τις κυρώσεις στη Ρωσία έως τις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ένταση με την Ουκρανία. Ειδική αναφορά έκανε και στην Τουρκία, αλλά και στις εξελίξεις γύρω από την ουκρανική εκκλησία, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζουν και οι αναφορές για την προσωπική ζωή του Ρώσου προέδρου.

Η παρουσία των δημοσιογράφων ήταν κάτι παραπάνω από πολυπληθής, με τον φετινό αριθμό να είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, καθώς υπερέβη τους 1.700.Αισθητή ήταν και η παρουσία των ξένων δημοσιογράφων, από διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Ιαπωνία κ.α.











Στην Δανία ανοίγουν ξερονήσια για να στέλνουν εκεί τους λαθρομετανάστες εγκληματίες, στην Ελλάδα τους φέρνουν στις πόλεις

Το δανέζικο κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα τον προϋπολογισμό του 2019, στον οποίο περιλαμβάνεται και η πρόταση να κρατούνται οι ξένοι εγκληματίες σε ένα μικρό νησί. Η κυβέρνηση της Δανίας σχεδιάζει να μεταφέρει σε ένα απομονωμένο νησί έκτασης περίπου 28 στρεμμάτων έως 100 εγκληματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να απελαθούν καθώς κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή εκτέλεση εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Το νησί, το Λίντχολμ, χρησιμοποιείται ως εργαστήριο και κρεματόριο από επιστήμονες που ερευνούν την γρίπη των χοίρων, τη λύσσα και άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Ένα από τα καράβια που φθάνουν στο νησί ονομάζεται «Virus» (Ιός).

Το σχέδιο προκάλεσε την κριτική από τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεωρείται από πολλούς ότι αποτυπώνει την ολοένα και αυστηρότερη στάση της Δανίας σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. «Ο κόσμος θεωρεί ότι δεν είναι αυτό η λύση στα πραγματικά προβλήματα», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο Μίχαελ Σμεντ, δήμαρχος της Βόρντινγκμποργκ όπου βρίσκεται το νησί.










ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ…ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
Παρά την προδοτική αμερικανική στάση να αποχωρήσουν από την Συρία και να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην τουρκική επίθεση, (αυτή η στάση να μας προβληματίσει και εμάς σε σχέση με την Τουρκία και ίσως κάποτε να βάλουμε μυαλό), οι Κούρδοι σύμφωνα και με τα τουρκικά ΜΜΕ, φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι ενός για να αντιμετωπίσουν την επικείμενη τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη στην βόρειο Συρία.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται η δύναμης περίπου των 2.000 Αμερικανών κομάντος που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στις γραμμές των Κούρδων ενισχύοντας την άμυνα τους, με απόφαση του Πενταγώνου πρόκειται να αποχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αφήνοντας ξεκρέμαστους κυριολεκτικά τον ηρωικό κουρδικό λαό στην τουρκική επιθετικότητα.
Παρ όλα αυτά όμως, όπως μεταδίδουν οι ίδιοι οι Τούρκοι με φωτογραφίες που τράβηξαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα, οι Κούρδοι σκάβουν μεγάλα χαντάκια σαν πρώτο ανάχωμα στην αναμενόμενη τουρκική επίθεση. Οι φωτογραφίες είναι από την πρώτη γραμμή άμυνας στην περιοχή, Ayn el-Arap’ta (Kobani).
Εντωμεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στους Κούρδους γενικά της Μέσης Ανατολής που διατείνονται ότι σε μια τουρκική επίθεση ανατολικά του Ευφράτη, οι Τούρκοι θα την πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα.
Το επίμαχο ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει το ΡΚΚ μέσα στην Τουρκία, καθώς μέχρι σήμερα έχει απειλήσει με αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις σε όλη την επικράτεια και σαν πρόγευση, όπως τονίζουν, ήταν η δολοφονία πριν λίγες μέρες του Διευθυντή Ασφαλείας της Ριζούντας, Altuğ Verdi και ηγετικό στέλεχος της ΜΙΤ, γνωστό κυνηγό των Κούρδων.
Ίδωμεν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ


Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος










Ι. Μάζης : Μυρίζει Μπαρούτι στα Δυτικά Βαλκάνια

Σε οριακή ισορροπία η Τουρκική πολιτική

Οι εξελίξεις στο Κόσσοβο με την απόκτηση τακτικού στρατού , σε συνδυασμό με τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, πιέζει την Σερβία για την οποία η Ρωσία δεν πρόκειται να ρισκάρει με τίποτα την απώλεια της επιρροής της, λέει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας , Ιωάννης Μάζης στον 98.4. Την ίδια ώρα οι αλλαγές που ζητούν στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ οι Αλβανόφωνοι βουλευτές με έμφαση στην υπηκοόητα και όχι στην εθνικότητα , αποδεικνύουν ότι η σωστή ονομασία για την χώρα αυτή θα έπρεπε να είναι Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων .Ο Ι.Μάζης, ανέλυσε και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, το ρόλο της Κύπρου για τις ΗΠΑ, αλλά και τα όρια της Τουρκικής πολιτικής στην αμφιλεγόμενη ισορροπία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια