Header Ads

Ο "Κορίνθιος" σχολιάζει...









Αυτό που όλοι έχουμε κατά νου για τις αμοιβές εργασίας είναι κι επισήμως γεγονός. Η Ελλάδα Είναι μεταξύ των πρωταθλητριών... κόσμου στους χαμηλούς κατώτατους μισθούς. Αυτό είναι το συμπέρασμα σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Wirtschafts-und Sozialwissenschaftliches Instititut (WSI), που επικαλείται τοWorld Economic Forum(Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) σε άρθρο του με τίτλο «These countries have the highest minimun wages». Το ωρομίσθιο στην Αυστραλία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή, ισοδυναμεί με 9,47 ευρώ αγοραστικής δύναμης, όντας εξαπλάσιο της Ρωσίας που αξίζει μόλις 1,64 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα (με 4 ευρώ ωρομίσθιο), η Βραζιλία (με λιγότερα από 2 ευρώ) και η Αργεντινή (4,1 ευρώ) βρίσκονται στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, μαζί με τη Ρωσία. Η στήριξη των χαμηλά αμειβομένων εργαζομένων αποτελεί βασικό στόχο για τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα μετά την χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία έχει επιδεινώσει τις κοινωνικές ανισότητες σε πολλές χώρες, τονίζει το δημοσίευμα. Στην Ευρώπη κορυφώνονται οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού με την Ελλάδα να ξεκινάει συζητήσεις για το ύψος της αύξησης του, στις αρχές του 2019, τη στιγμή που η ισπανική κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και 40 χρόνια καθώς θα φτάσει το 22%.











Σε άρθρο στη διαδικτυακή Welt περιγράφεται πώς πρόσφυγες με πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα διακινούνται από ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με γερμανική έκθεση οι ροές από την Τουρκία στα νησιά έχουν αυξηθεί. Οι αρθρογράφοι κάνουν αναφορά σε συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών στελεχών το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου του 2018, για να κάνουν απολογισμό των ελέγχων στα ελληνικά αεροδρόμια. Τους προβλημάτισε το ερώτημα, γιατί εκείνο το Σάββατο ο αριθμός των παράνομων ταξιδιωτικών εγγράφων που κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν τόσο υψηλός, 600 μέσα σε μια ημέρα!!!










Ο ΥΠ.ΕΞ. της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ανήκει στη νέα γενιά της Ιταλίας και έχει κεδίσει τη συμπαράσταση των Ιταλών ψηφοφόρων για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό και για τον τρόπο λειτουργίας του Ε/Κ. Εντυπωσιακές ήταν οι αναφορές του το Σάββατο 29/12/2018. Απευθυνόμενος στο ευρωκοινοβούλιο είπε: Κύριε πρόεδρε φαίνεται ότι 500 εκατομμύρια ευρωπαίοι κυβερνώνται από ανδρείκελα και μαριονέτες! Χρησιμοποιείτε τις τράπεζες, την εισβολή των μεταναστών και των ψεύτικων προσφύγων για να χτυπήσετε χώρες με την χρηματοδότηση του Σόρος…». Απολαύστε τον!...








Π. Ο.Π. Σ. Μ. και οι Π. Ε.: Ανακοίνωση: «Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού. Στην από 14 Δεκεμβρίου 2018 απόφασή του όμως αναγνωρίζει ότι οι Μακεδόνες δύνανται να καταθέσουν αγωγές για την παραβίαση ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της «Συμφωνίας» των Πρεσπών. Με αυτόν τον τρόπο δύνανται οι Μακεδόνες να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους. Τα δικαστήρια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ βάσει της απόφασης του ΣτΕ να υπεισέλθουν στην ουσία του θέματος και να δικάσουν τις αγωγές των Μακεδόνων. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ για να ακυρωθεί εν λόγω «Συμφωνία». Η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ήδη κατέθεσαν την αγωγή την οποία ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΠΣΜ. Προτρέπουμε ΟΛΟΥΣ τους Μακεδόνες να συμμετέχουν στις αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου που εκπροσωπείται από τους ΥΠΕΞ και Οικονομικών. Κύμα αγωγών πρέπει να κατακλύσει την Εισαγγελία Αθηνών εν όψει της επικείμενης κύρωσης της «συμφωνίας» στο Ελληνικό Κ/Β, ώστε να καταστεί ΣΑΦΕΣ ότι ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια