Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ - Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή : Ναι στην τροπολογία για Κατσίφα - Όχι στην Έκθεση για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ


Βρυξέλλες 29/11/2018: Την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με δύο παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς. Για τον λόγο αυτόν καταψήφισε την Έκθεση του Γερμανού σοσιαλιστή ευρωβουλευτή η οποία ανοίγει το δρόμο των Τιράνων προς τις Βρυξέλλες και δρομολογεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία εντός του 2019. Και όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχουν περάσει καν 40 ημέρες από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ένα ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει με συνεχείς του παρεμβάσεις ο Νότης Μαριάς.
Μάλιστα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής υπερψήφισε τη σχετική τροπολογία του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για τη διερεύνηση των συνθηκών δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας λειτούργησε δυστυχώς για ορισμένους ως άλλοθι προκειμένου να υπερψηφίσουν την Έκθεση η οποία δρομολογεί την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ παρά την τρομοκρατία που ασκεί στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 28/11/18 ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Έκλεισε σήμερα ένας μήνας από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στη Βόρειο Ήπειρο από την αλβανική αστυνομία. Οι προκλήσεις, οι απειλές, οι εκφοβισμοί και οι τραμπουκισμοί των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας συνεχίζονται καθημερινά κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Μιας Μειονότητας η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς και η οποία, με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 έχει αποκτήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτονομίας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον, παρά τις ρητορικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν την αρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών, ενώ μόλις χθες ο Edi Rama λοιδόρησε τους ίδιους τους Ευρωβουλευτές. Πρέπει, λοιπόν, να ληφθούν μέτρα κατά της Αλβανίας, να διακοπεί κάθε χρηματοδότηση και κάθε ενταξιακή πορεία της, μέχρις ότου αρχίσει να σέβεται τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Διακηρύσσω, για άλλη μια φορά, την πλήρη αντίθεσή μου σε οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στην δεύτερη παρέμβασή του την Πέμπτη 29/11/2018 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε: «Επανειλημμένα έχω δηλώσει εδώ στο Σώμα ότι είμαι αντίθετος με οποιαδήποτε μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολύ δε περισσότερο καθώς πλέον συνεχίζεται η καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Είχαμε πρόσφατα πριν ένα μήνα τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία. Συνεχίζει λοιπόν η Αλβανία ν’ αρπάζει τις περιουσίες των Ελλήνων, να γκρεμίζει τις εκκλησίες, ν’ αλλοιώνει τον πληθυσμό στη Βόρειο Ήπειρο και αυτή τη στιγμή προβαίνει και σε νέα αντίποινα».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κόβει το ρεύμα, εκφοβίζει όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στη Βόρειο Ήπειρο και όλα αυτά για να περάσει το μήνυμα ότι δήθεν θα συνεχίσει αυτή τη πολιτική της, την πολιτική της καταπίεσης. Της λέμε λοιπόν ότι αυτά δεν περνάνε και ότι συνεχώς θα την καταγγέλλουμε εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέχρις ότου ν’ αναγνωρίσει και να εφαρμόσει τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Γι΄ αυτό και καταψήφισα τη συγκεκριμένη Έκθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια