Header Ads

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ : Ο Ερντογάν εξωτερικεύει τα προβλήματά του...


Διάβασα προ διημέρου μία φαρμακερή δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με την οποία χαρακτήρισε την τυχόν πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα θαλάσσια όρια από έξι σε δώδεκα μίλια παράνομη και πως αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει «Αιτία Πολέμου». Ο Πολιτικός αυτός τη γειτονικής χώρας από τότε που ενεπλάκη στην διακυβέρνηση της Τουρκίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να δημιουργεί καταστάσεις ¨Αποδιοπομπαίου τράγου και υποτιθέμενου εν δυνάμει εχθρού¨ δείχνοντας την Ελλάδα. Η σκοπιμότητα είναι γνωστή. Τρέμει για τις δικές του εσωτερικές παρανομίες και προσπαθεί να συσπειρώσει τον Τουρκικό Λαό σε βάρος της δικής μας χώρας, ενώ Κύριος Αντικειμενικός Σκοπός του είναι ο διαμελισμός των χωρικών υδάτων του Ελληνικού Αιγαίου με έπαθλο τα υποθαλάσσια Ενεργειακά Αποθέματα.
Υπάρχουν πράγματι ισχυρές ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτή η ενέργεια σε βάρος της χώρας μας. Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτούμε την επόμενη κίνησή της Τουρκίας, που καθημερινά ο ένας μετά τον άλλον οι Κυβερνώντες κάνουν δηλώσεις για να πιέσουν και να πετύχουν το βάθεμα του ¨γκριζαρίσματος¨περιοχών του Αιγαίου, που άρχισε μ την εποχή του Κ. Σημίτη με τα Ίμια.
Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά θα πρέπει όλοι μας ,παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά,, που έρχονται.
Προσωπικά έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη Στρατιωτική Ηγεσία όταν αυτή αφήνεται ελεύθερη από την Πολιτική τοιαύτη ν επιτελέσει το έργο της. Η όποια στρατιωτική προετοιμασία γίνει για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει στη δύση, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία. Χωρίς την δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου, που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα διάλυσης του τέρατος βίας της Τουρκίας του Ερντογάν, δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα. Δεν είχαμε και ούτε έχουμε εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ, ούτε και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ , γιατί είναι χώρες του έπαιξαν βρώμικο ρόλο εναντίον της Ελλάδας, στα Ίμια, στην Κύπρο και τώρα στη Μακεδονία. Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε;
Ορθό λοιπόν δεν είναι το αίτημα της Παλαϊκής Άμυνας ν΄ αποτελεί την Κορωνίδα των Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ;...

Δεν υπάρχουν σχόλια