Header Ads

ΣΟΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗ : Σαφές μήνυμα Κυριάκου στα κομματικά στελέχη


«Ενότητα στον δεύτερο γύρο, σεβασμό στις αξίες της παράταξης»
Το τοπίο σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να βγάλει τη Νέα Δημοκρατία από την εσωστρέφεια και την περιδίνηση, που προκαλούν κατά τόπους οι πολλαπλές υποψηφιότητες. Κατά την ομιλία του, με την οποία έκλεισε το Συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως δεν θα δοθούν χρίσματα και στηρίξεις, σε όσες περιπτώσεις δήμων υπάρχει ενδιαφέρον περισσότερων του ενός υποψηφίων.
«Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους, όμως -προσέξτε το αυτό, έχει σημασία- όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει -και επιμένω σε αυτό- να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας...».
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει πιθανότατα πως όσοι ζητούν υποστήριξη δεν θα την λάβουν, είναι ωστόσο ελεύθεροι να θέσουν υποψηφιότητα, αν νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Σημαίνει, όμως, σίγουρα πως όποιος εκ των δύο υποψηφίων της ΝΔ περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε θα απαιτηθεί «αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης», συσπείρωση και στοίχιση γύρω από αυτόν όλων των κομματικών δυνάμεων.
Εξ ίσου, αν όχι περισσότερο ενδιαφέρουσα ήταν, όμως, η επισήμανση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, όταν ζήτησε «σεβασμό στους κανόνες και το ήθος της παράταξης», σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «επιμένει σε αυτό». Και δεν το έκανε τυχαία, καθώς ο ίδιος γνωρίζει τι έχει συμβεί σε διάφορους δήμους και τι πρακτικές έχουν μετέλθει ορισμένες Κομματικές Οργανώσεις, προκειμένου να προωθήσουν δικούς τους υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια