Header Ads

Δημοσκόπηση : Παγιώνεται η διψήφια διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ


Το πολιτικό αφήγημα που προβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν βρίσκει ακροατήριο, αλλά – παρά την κυβερνητική αντεπίθεση σε πολλά μέτωπα – φαίνεται ότι έχει παγιωθεί πλέον ένα πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο διαμορφώνονται συνθήκες για γαλάζια αυτοδυναμία

in.gr 24 Νοεμβρίου 2018, 08:57

Το πολιτικό αφήγημα που προβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν βρίσκει ακροατήριο, αλλά – παρά την κυβερνητική αντεπίθεση σε πολλά μέτωπα – φαίνεται ότι έχει παγιωθεί πλέον ένα πολιτικό σκηνικό μέσα στο οποίο διαμορφώνονται συνθήκες για γαλάζια αυτοδυναμία. Οπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου (37,8%), διευρύνοντας περαιτέρω το προβάδισμά του από τον ΣΥΡΙΖΑ ( 26,9%), φτάνοντας στις 10,9 ποσοστιαίες μονάδες – και σε μια πεντακομματική Βουλή, που διαφαίνεται και από τη νέα μέτρηση, σχεδόν προεξοφλείται ότι το ποσοστό αυτό οδηγεί στον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά (37%) οι κινήσεις Τσίπρα δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει τη σημασία του ότι σε δυσθεώρητα ποσοστά (της τάξης του 80%) αρνητικά αξιολογούν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό οι ψηφοφόροι των (συγκυβερνώντων) ΑΝΕΛ.
Την ίδια στιγμή η κοινωνική πλειοψηφία εμφανίζεται να γυρνά την πλάτη σε όλες τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία (έναντι 36%), ενώ ακόμη και η διανομή του υπερπλεονάσματος αξιολογείται αρνητικά (50% έναντι 35%).
Το ποσοστό που συγκεντρώνει η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας τριετίας. Εκ παραδρομής στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ» αναφέρεται ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας δεν είναι η διαφορά αλλά το ποσοστό που λαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως προκύπτει και από τους πίνακες και το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ Σαββατοκυρίακο»

Δεν υπάρχουν σχόλια