Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στην Κορινθία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 1 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής στην Κορινθία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας 32χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, στην Κόρινθο Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (30.11.2018) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (30.11.2018) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, ο 32χρονος μπήκε σε οικία ημεδαπού και αφού αφαίρεσε κοσμήματα, επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο. Στην κατοχή του βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.11.2018 έως και την 27.11.2018, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέπραξε ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικία και σε γραφείο, από όπου αφαίρεσε χρήματα και κινητό τηλέφωνο, αντίστοιχα, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία.
Ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.









Κόρινθος: Συνέλαβαν τρία χρόνια μετά ληστή φορτηγού

03 Δεκ 2018
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής Ι.Χ. φορτηγού ημεδαπού, που είχε γίνει την 26/28.6.2015, στην Κόρινθο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 45χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.









Η σύλληψη του επιχειρηματία …και τα καταστήματα σε Λουτράκι και Κόρινθο!

-Το μήνυμα έξω από το κατάστημα στην Κόρινθο…
“Σε 63 συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και τον Βόλο και σχετίζεται με την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που επιδίδονταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού.
Οι σπείρες στις οποίες εμπλέκονται 55 άτομα ελληνικής καταγωγής διοχέτευαν τον χρυσό κυρίως στην Τουρκία μεταφέροντάς τον με λεωφορεία από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν.
Ο Δημήτρης – Ριχάρδος Μυλωνάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις 14 Ιουλίου του 2014 έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του και στα οποία θα έπρεπε, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, να φυλάσσονται για έναν μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο.
Οι εμπλεκόμενοι στο λαθρεμπόριο χρυσού είχαν κωδικά ονόματα για τα «προϊόντα» τους ώστε να μην δίνουν στόχο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους. Για παράδειγμα λέγοντας «ζάχαρη» ή «κίτρινος» αναφέρονταν στον χρυσό. Όταν έλεγαν «Fine» μιλούσαν για τον χρυσό 24 καρατίων και όταν έλεγαν «ένα κομμάτι βαρύ» εννοούσαν «1 κιλό χρυσό». Τις χρυσές λίρες Αγγλίας τις ονόμαζαν «στρογγυλό» ενώ όταν μιλούσαν για «ταξιδιώτες» εννοούσαν «πακέτο με χρυσό».
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και καταστήματα που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλάκες χρυσού, βάρους 30,4 κιλών, αξίας 545.000 ευρώ,
• πλάκες και καθαρός χρυσός, βάρους 6,2 κιλά, αξίας 235.600 ευρώ,
• 513 κιλά ασήμι, αξίας 220.590 ευρώ,
• 1121 χρυσές λίρες, αξίας 330.695 ευρώ,
• 360 χρυσά νομίσματα,
• 18 πολύτιμες πέτρες,
• δαχτυλίδι με πολύτιμη πέτρα, αξίας 56.900 ευρώ,
• 2 εικόνες εμφανούς παλαιότητας,
• το χρηματικό ποσό των 850.000 ευρώ,
• επιταγές αξίας 60.500 ευρώ,
• 5 πυροβόλα όπλα, 15 κυνηγετικά όπλα, 2 αεροβόλα, 212 φυσίγγια και
• μικροποσότητα κάνναβης.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων στα δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού ασκήθηκε ποινική δίωξη που περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα:

Κακουργήματα:
α) Εγκληματική οργάνωση
β) Λαθρεμπορία
γ) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
δ) Τοκογλυφία

Πλημμελήματα:
α) παράβαση του νόμου ναρκωτικών
β) παράβαση του νόμου περί όπλων
γ) αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
δ) πλαστογραφία μετά χρήσεως…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη zougla.gr
ΣΣ. Ένα κατάστημα “ΡΙΧΑΡΔΟΣ” είναι ακριβώς απέναντι και από το καζίνο Λουτρακίου…
-Στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνεται το μήνυμα έξω από το κατάστημα ΡΙΧΑΡΔΟΣ στην Κόρινθο!


Κ.Ν










ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Έκλεψε και λογιστικό γραφείο

“Συνελήφθη 32χρονος την Παρασκευή το απόγευμα στην Κόρινθο, γιατί εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα μικρής αξίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 27-11-2018, διέπραξε μία κλοπή από λογιστικό γραφείο και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες”, αναφέρεται από την αστυνομία.


Αλλοδαπή έκλεψε σπίτι στο Λουτράκι

«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία γυναίκας, που είχε γίνει την 28.11.2018, στο Λουτράκι. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 50χρονης αλλοδαπής, για κλοπή», αναφέρεται από την αστυνομία.

πηγή: Korinthiannews

Δεν υπάρχουν σχόλια