Header Ads

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ, 7ος όμιλος – 10η αγωνιστική : ΠΑΣ Κόρινθος - Άγιος Ιερόθεος Ερέτριας : 2-1


    Επιτέλους ήταν πλέον καιρός να πετύχει την πρώτη της εντός έδρας νίκη ο ΠΑΣ Κόρινθος! Στο φινάλε της αναμέτρησης για τη 12η αγωνιστική του 7ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στο γήπεδο της Ιωνίας, στην Κόρινθο, οι λιγοστοί φίλαθλοι  χειροκρότησαν με ενθουσιασμό το τελικό σκορ ΠΑΣ Κόρινθος – Άγιος Ιερόθεος Ερέτριας : 2-1 με το τρίποντο να την ανεβάζει μία βαθμολογική θέση έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού  Η ομάδα που παρέταξε ο Γιάννης Βασιλόπουλος από τα πρώτα λεπτά του αγώνα βρέθηκε απέναντι σε μία ομάδα, την τελευταία στη βαθμολογία, που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και μπήκε με ένα και μοναδικό στόχο. Τη νίκη!
    Στο πρώτο ημίωρο η μπάλα παίχτηκε με ελαφρά υπεροχή των Κορινθίων μεταξύ των δύο ομάδων με τις επιθέσεις να σταματούν στο ύψος της μεγάλης περιοχής με ελάχιστες οργανωμένες που εξουδετερώθηκαν από την άμυνα και τον τερματοφύλακα Ναβροζίδη που έκανε μερικές εκπληκτικές αποκρούσεις. Σε μία ομαδική επίθεση των Κορινθίων, στο 27΄ο Γάλας με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Κόρινθος  κάνοντας το 1-0. 
    Δεν κράτησε όμως πολύ η χαρά των γηπεδούχων, αφού σε μία μπροστινή μπαλιά στο 39΄  ξεπετάχτηκε μπροστά έγινε κάτοχος της μπάλας ο Αμανατίδης, πέρασε όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του και μπαίνοντας μέσα στη μικρή περιοχή την ώρα που ετοιμαζόταν να πλασάρει τον τερματοφύλακα που έκανε έξοδο ο πολύ καλός Λουτριώτης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Το κτύπησε ο ίδιος ο παίκτης, που ισοφάρισε σε 1-1. Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 
    Στην επανάληψη η «Μπάρτσα» πατούσε καλύτερα στα πόδια της, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε όσο έπρεπε την υπεροχή της. Πολλές οι επιθετικές ενέργειες, αλλά η εμμονή όλων στην προσπάθειά τους να προηγηθούν στο σκορ με ψηλοκρεμαστές μπαλιές στα ύψη και στα περιστέρια έδιναν εύκολη λεία στους αμυντικούς που κέρδιζαν το 80% των διεκδικήσεων. Ακόμα και ο τερματοφύλακας προωθούσε την μπάλα λίγο μετά τη σέντρα, που απέκρουαν εκ του ασφαλούς όλες τις μπαλιές του οι αμυνόμενοι. Ελάχιστα τα πλασαρίσματα με το χέρι σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του. 
    Η μπάλα όμως φαίνεται ότι είδε το διακαή πόθο και την αγωνιστικότητα των Κορινθίων. Μέχρι την τελική ευθεία του ματς, η Ερέτρια κρατούσε την ισοπαλία στην Κόρινθο, αλλά 
πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου στο φινάλε του αγώνα, έκανε τα κέφια μας. Σε μία επιθετική ενέργεια της ομάδας μας ο Μαναριώτης με κεφαλιά μετά από σέντρα πέτυχε να κάνει το 2-1 μέσα σε ξέφρενα αγκαλιάσματα παικτών και χειροκροτήματα των φιλάθλων. Οι οποιεσδήποτε φάσεις και των δύο ομάδων μέχρι τη λήξη του αγώνα  δεν άλλαξαν το σκορ. 
    Γενικά ο ΠΑΣ Κόρινθος άξιζε αυτής της νίκης! Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Κορίνθιων στο γήπεδό τους. Η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά σωτηρίας και τώρα έχει την ανάγκη των φιλάθλων της. Η συμπαράσταση από μέρους των καλό θα κάνει στην ομάδα και στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Κάθε δεύτερη εβδομάδα, ας πάμε στο γήπεδο της Ιωνίας να ενισχύσουμε την ομάδα της καρδιάς μας... 

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Γιάννης Βασιλόπουλος): Λουτριώτης, Παπανικολάου, Καραγιάννης, Λαμπρόπουλος, Βελέτζας, Παϊκόπουλος, Δόνης, Σιδέρης, Μαναριώτης, Τορεζάνι, Γάλας. 

Έπαιξαν και οι : Ιορδανίδης 59' και Ράσιας 75' στις θέσεις Δόση και Παϊκόπουλου αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια