Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ


Υπόδειξη για κατασκευή τελεφερίκ στο Λουτράκι …

Στα πλαίσια των προτάσεων προς τους Δήμους της Κορινθίας, στις σημερινές μας Επισημάνσεις, έχουμε επιλέξει για σας ακόμη μία φορά το Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Η περιοχή του ανωτέρω Δήμου είναι προικισμένη από τη φύση, με ομορφιές απείρου κάλλους, το Ιαματικό της νερό και τη γειτνίαση με την πρωτεύουσα του κράτους, την Αθήνα. Ζει και αναπνέει η Λουτρόπολη από τον τουρισμό και τους επισκέπτες της Αττικής και όχι μόνο.
Οι Δήμαρχοι των έργων, Γιωτάκης και Παύλου, εφάρμοσαν το όραμα τους για την περιοχή και προσέδωσαν μία μεγάλη αίσθηση Ανάπτυξης και προόδου. Αυτό το γεγονός για πολλούς και διάφορους λόγους, βοηθούσης και της Οικονομικής Κρίσης, σταμάτησε σχεδόν μέχρις εκεί. Η ελπίδα όμως, ότι θα επανακάμψει η Οικονομία και θα βρεθούν τα χρήματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής δεν έπαψε να υπάρχει. Η Ναυαρχίδα της Λουτρόπολης, η CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI S.A. βρίσκεται επί ξηρού ακμής με άδηλη προς το παρόν προοπτική. Το μέλλον θα αποδείξει του λόγου το ασφαλές, Υπάρχει λοιπόν ανάγκη πρόληψης μίας επένδυσης ελκυστικής.
Ένα έργο που θα προκαλούσε την επισκεψιμότητα και την αύξηση του τζίρου της Αγορά, είναι και η ανάγκη να κατασκευαστεί ένα Τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέει το Λουτράκι με την κορυφή των Γερανείων πάνω από τον Όσιο Πατάπιο. Με στάση σε αυτό το σημείο, θα γινόταν ισχυρό ελκυστικό σημείο αναφοράς και παράγοντας περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή. Πολλές πόλεις έχουν αξιοποιήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρόμοιες καταστάσεις και έχουν συμβάλλει στην τοπική Οικονομία, αλλά και στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία Σαλέ στην κορυφή, οι βεράντες με τηλεσκόπια κατόπτευσης του Κορινθιακού με τα διερχόμενα πλοία και την απέναντι πλευρά της Κορινθίας, θα αποτελούσε μεγάλη ατραξιόν για τον Δήμο.
Σήμερα μπορεί να φαίνεται η προώθηση του έργου, ως ουτοπία, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εν καιρώ αναγκαιότητά του. Η πρακτική ΣΔΙΤ πολλά προβλήματα χρηματοδότησης μπορεί να επιλύσει. Ενθυμούμαι, ως νέος τη μετακατοχική περίοδο του ¨40¨να περιδιαβαίνει στην πόλη μας ένας ξερακιανός υπερήλικας, που τον φώναζαν οι Κορίνθιοι «Γερανό», ο οποίος διαλαλούσε ότι το Λουτράκι πρέπει να διαζευχθεί με την Κόρινθο με υποβρύχια γέφυρα και ότι πρέπει να ανεβαίνουμε με εναέριο σιδηρόδρομο στον Άγιο Πατάπιο και στην κορυφή του βουνού.
Τον ειρωνεύτηκε πολύς κόσμος τον αείμνηστο τύπο, αλλά τα σχέδιά του υλοποιήθηκαν ως προς τη γέφυρα και απομένει το τελεφερίκ. Με όραμα και καλή θέληση όλα γίνονται!...


Η κατάρα της μαύρης εργασίας…

Η Ανεργία στη Μνημονιακή Ελλάδα, παρά τις ωραιολογίες της δικομματικής Κυβέρνησης καλά κρατεί δεν λέγει να πάρει ανάσα. Έχει σταθεροποιηθεί εκεί πάνω από το 22% με τους νέους να έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό. Η φτώχεια από τα οικονομικά μέτρα και την υπέρμετρη φορολογία σε συνδυασμό με τη διόγκωση της Μαύρης Εργασίας έχουν κάνει την εργοδοσία να προτιμάει την πρόσληψη αλλοδαπών με χαμηλό μισθό και εξαντλητικό ωράριο εργασίας προκειμένου να τα βγάλει πέρα, αφού το χρήμα δεν κινείται στην αγορά. Δύσκολοι καιροί για όλους.
Έχουμε και άλλη φορά από τις στήλες της εφημερίδας μας επισημάνει την ανάγκη φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων στις Τραπεζικές δοσοληψίες, ώστε να εισρεύσει χρήμα στις Επιχειρήσεις, που κυνηγάνε το ευρώ με τρύπια απόχη. Το Κράτος έχει καταντήσει ο χειρότερος εχθρός της Ελληνικής Κοινωνίας. Εφαρμόζει εξοντωτικά φοροεισπρακτικά μέσα, λες και το κάνει επί τούτου να δυσχεράνει τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με όλα τα μέσα που σκαρφίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Αντί να στοχεύει προς τη βελτίωση η Κυβέρνηση Τσίπρα, επιμένει σώνει και καλά να υποβαθμίσει προς τα κάτω τους Έλληνες διαλύοντας την άλλοτε εύρωστη μεσαία Τάξη.
Αλλοίμονο στον επιχειρηματία, που έχει οικονομική δοσοληψία λαβείν από το δημόσιο. Κόβει τιμολόγιο προς την υπόχρεη δημόσια Υπηρεσία, πληρώνει το ανάλογο ΦΠΑ, περιμένει να εξοφληθεί το τιμολόγιο και αντί τούτου, έρχεται αυθαίρετα η αρμόδια, επί Τρόϊκας στημένη Επιτροπή και κατακρατάει το δικαιούμενο ποσόν συμψηφίζοντάς το με τυχόν φορολογική οφειλή της Επιχείρησης, που μόλις χθες δηλώθηκε στην Εφορεία. Χρήμα δεν μπαίνει στο ταμείο και αυτό δυσχεραίνει τα πράγματα, αλλά και τον προγραμματισμό των φορολογουμένων να διαχειριστούν κατά το δοκούν την εξόφληση των γενικών υποχρεώσεών τους. Την ίδια ώρα το ασύδοτο κράτος εν κράτη, χρωστάει στον ιδιωτικό και επιχειρηματικό τομέα δισεκατομμύρια ευρώ και δεν εξοφλεί για να δείχνει πως έχει πλεονάσματα το δημόσιο Ταμείο
Παρά ταύτα οι Εργοδότες, καλό θα ήταν να καταβάλουν προσπάθεια πρόσληψης στην εργασία τους ελληνικού προσωπικού. Οι ξένοι κάνουν αιματηρές οικονομίες και στέλνουν τα χρήματα που απομένουν με Τραπεζικά εμβάσματα στις Οικογένειές τους εκτός Ελλάδας. Δημιουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμη μία θυρίδα διαφυγής του χρήματος από την αγορά. Ας έχουν υπόψη τους κρατούντες και εργοδότες τις παραπάνω επισημάνσεις και ας βελτιώσουν ό,τι μπορούν για το καλό όλων. Υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε γιατί δεν βρίσκουν μία εργασία εκεί που μας οδήγησε ο θρασύτατος και ανεκδιήγητος πρώην Πρωθυπουργός Ελληνοαμερικανός Τζέφρυ – Γεώργιος Παπανδρέου και οι συν αυτώ, που μένουν στο απυρόβλητο της Ελληνικής Δικαιοσύνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια