Header Ads

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΕΜΕΑΣ


Με λαμπρότητα πανηγυρίσθηκε κι εφέτος η εορτή «ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Νεμέας, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 27 Μαΐου 2018, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Νεμέας, στον οποίο το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή Ιερέων από την Αρχιερατική Περιφέρεια Νεμέας και την Κόρινθο και με την παρουσία πλήθους πιστών.
Τον Ιερό Άμβωνα διηκόνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος αναφέρθηκε στα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, στην ενότητα και την αγαπητική σχέση που ενυπάρχει μεταξύ Τους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι πιστοί οφείλουν να μιμούνται αυτή την κοινωνία αγάπης της Αγίας Τριάδας ανοίγοντας την καρδιά τους, ώστε να χωρέσει όλους τους συνανθρώπους τους. Στην συνέχεια και πριν την απόλυση του Εσπερινού, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος στους δρόμους της Νεμέας υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, τελέσθηκε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανασίου Αλτανόπουλου, πλαισιουμένου υπό Ιερέων της Περιφερείας του και πλήθους ευσεβών πιστών, που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν την Χάρη και τον Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια