Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1899)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Οι Συρακούσες πρώτα να αδελφοποιηθούν με την Κόρινθο, η Γαλατίνα μπορεί να περιμένει


 
 
 
Με αφορμή την επίσκεψη του δημάρχου Κορινθίων στην Galatina στην κάτω Ιταλία για έναρξη διαδικασίας αδελφοποίησης όπως εκείνοι ζήτησαν επισημαίνουμε .

1. Ενδιαφέρον και θετικό είναι να γίνει αδελφοποίηση με το δήμο της Γαλατίνας στην Ιταλία αλλά προτεραιότητα θεωρούμε ότι έχει να συνεχιστεί η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή για αδελφοποίηση της Κορίνθου με τις Συρακούσες την πιο σημαντική από τις αποικίες της Κορίνθου. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από την επίσκεψη και την υπογραφή σχετικού μνημονίου αδελφοποίησης από τον δήμαρχο Francesco Italia και τον Βασίλη Νανόπουλο που πρέπει να επικυρωθεί από τα δημοτικά συμβούλια . Ακολούθησε όπως είναι γνωστό το μαθητικό φεστιβάλ αρχαίου ελληνικού δράματος στην Κόρινθο το 2023 και 2024 με διεθνή συμμετοχή .

2. Η Κόρινθος μπορεί πολλά να επωφεληθεί από μια σημαντικά μεγάλη πόλη σε δήμο 116.000 κατοίκων που εκτιμά την Κόρινθο και την Ελλάδα, διατηρεί στενούς ιστορικούς δεσμούς με τη μητρόπολη και γι αυτό και οι περισσότερες οδοί στο κέντρο των Συρακουσών έχουν ελληνικά ονόματα , το μεγάλο θέατρο ονομάζεται ελληνικό θέατρο ( Teatro Greco) και με τις καθημερινές πτήσεις χειμώνα καλοκαίρι που υπάρχουν και συνδέουν την Αθήνα με τις Συρακούσες μπορεί η Κόρινθος να ωφεληθεί πολιτιστικά , τουριστικά και οικονομικά από την αδελφοποίηση .

3. Ο δήμος της Γαλατίνας που είναι ένας πολύ μικρός δήμος 25.000 κατοίκων με πρόσβαση από την Ελλάδα όχι εξίσου εύκολη με τις Συρακούσες μπορεί να περιμένει. Η αδελφοποίηση με το δήμο Fieri στην Αλβανία στον οποίο ανήκει η Απολλωνία θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η επόμενη προτεραιότητα .



Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,

Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές!

 
 
Άμεση ήταν επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου στο Λουτράκι, κάτω από την Περιφερειακό δρόμο.

Έγκαιρα έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, η Πολιτική Προστασία Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, εθελοντές δασοπυροσβέστες από τους τέσσερις συλλόγους πυροπροστασίας: ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι», ο Σύλλογος Δασοπροστασίας Ανατολικής Κορινθίας «Ο Διγενής» και ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Κορίνθου, καθώς επίσης, ιδιώτες υδροφορείς, η υδροφόρα του Δήμου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Κανάκης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που με πραγματική αυτοθυσία και αυταπάρνηση δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο μέτωπο της φωτιάς. Σας ευχαριστούμε θερμά!



Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ένταξη πρότασης του Δήμου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Πυροπροστασίας του Πράσινου Ταμείου


 
 
 
Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων», για παρεμβάσεις πυροπροστασίας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 200.000 ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών. Η πρόταση εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6, που αφορά στην «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α΄ βαθμού με περιαστικά δάση».




Δήμος Κορινθίων
Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιχορηγήσεις αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων


Καλούμε τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Κορινθίων και επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2024 να καταθέσουν αίτημα οικονομικής επιχορήγησης για τις πολιτιστικές και αθλητικές τους εκδηλώσεις μέχρι 15 Ιουλίου.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να προσκομίσουν (συμπληρωματικά του αιτήματος)

Καταστατικό Συλλόγου, Συγκρότηση Δ.Σ. Οι Αθλητικοί Σύλλογοι να προσκομίσουν (συμπληρωματικά του αιτήματος)

Καταστατικό Συλλόγου, Συγκρότηση Δ.Σ. Εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ” Μητρώο Αθλητικών Φορέων” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ( άρθρο 142 Ν. 4714/2020 ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματα τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στα email: mail@korinthos.gr, protokollo@korinthos.gr



Δήμος Κορινθίων

Συνέντευξη τύπου για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αγροτικής Πολιτικής παρέθεσε ο Χρήστος Μελέτης


 

 Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων. «Είναι υποχρέωση όλων μας να καθαρίσουμε και να δηλώσουμε τα οικόπεδα μας έως την τελική προθεσμία (15/7) και να προστατέψουμε τον δασικό μας πλούτο. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα της πολιτικής προστασίας τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μανωλάκη και το προσωπικό της υπηρεσίας όσο και από τις εθελοντικές οργανώσεις. Όλοι βλέπουμε τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή με την δραματική μείωση των βροχοπτώσεων και την ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας. Όλοι πρέπει να δηλώσουμε στην πλατφόρμα τα οικόπεδα μας και εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας, να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους».

Έπειτα έθιξε το εξίσου σημαντικό πρόβλημα με τα κλαδιά που προεξέχουν σε κεντρικούς και αγροτικούς δρόμους και εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, των αυτοκινήτων και των πυροσβεστικών οχημάτων. Ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος θα αναγκαστεί να προχωρήσει με ίδια μέσα στην κοπή των κλαδιών και στην επιβολή προστίμων σε όσους δεν συνετιστούν.

Αναφορικά με το τμήμα Πρασίνου εξήρε το έργο του προϊσταμένου και του στελεχιακού δυναμικού καθώς προχώρησαν άμεσα στην αξιοποίηση γεωτρήσεων και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία του ιστορικού υδατόπυργου στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ. Με τη χρήση του νερού από τον υδατόπυργο το πότισμα στις περιοχές των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου και του πρώην ΟΣΕ θα γίνεται πλέον αυτόματα και όχι με τη χρήση μάνικας ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η δενδροφύτευση μεγάλων δένδρων. «Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετήσουμε την ΔΕΥΑΚ γιατί δεν θα χρησιμοποιήσουμε το νερό που είναι για ύδρευση. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί και να περιοριστούμε μόνο στην απαραίτητη χρήση του νερού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.

Τέλος για το κομμάτι της Αγροτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της ακαρπίας στην ελαιοπαραγωγή και στα εσπεριδοειδή. Χαρακτηριστική περίπτωση η περιοχή του Σολομού, στην οποία δεν θα γίνει δακοκτονία γιατί δεν υπάρχει παραγωγή. «Ο πρωτογενής τομέας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να γίνεται ερημοποίηση της υπαίθρου. Αντιμετωπίζουμε το θέμα σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για καταγραφή όλων των στρεμμάτων που έχουν πρόβλημα ακαρπίας μέσω του συστήματος de minimis, το οποίο αφορά το χαμηλό εγγυημένο εισόδημα».



Αύξηση 10%-15% της τουριστικής κίνησης στο Ξυλόκαστρο – Στόχος η προσέλκυση διεθνών τουριστών

 

 

Αυξημένη κατά 10%-15% είναι από πέρυσι η τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλόκαστρου, κάτι που εν μέρει οφείλεται στο άνοιγμα νέων ξενοδοχειακών μονάδων στον προορισμό.

Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Βλάσης Τσιώτος, στο περιθώριο του τρίτου Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024 στο Ξυλόκαστρο με πρωτοβουλία του δήμου και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros.

Ο κ. Τσιώτος, μιλώντας στο TornosNews, υπογράμμισε ότι την τελευταία τετραετία ανοίγουν διαρκώς νέα ξενοδοχεία και μόλις τον τελευταίο χρόνο άνοιξαν 3 μονάδες. «Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί γιατί πιστεύουμε ότι μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να δώσουν ώθηση στον τουρισμό της περιοχής», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Αυτή τη στιγμή ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι ένας από τους 2 δήμους της Κορινθίας με σημαντική ξενοδοχειακή υποδομή. Η περιοχή του Ξυλοκάστρου σε συνδυασμό με τα Τρίκαλα διαθέτoυν σήμερα πάνω από 3.000 ξενοδοχειακές κλίνες και ανήκουν σε μικρού και μεσαίου μεγέθους μονάδες που διατηρούν τον τοπικό χαρακτήρα της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «για πολλά χρόνια ο δήμος αποτελούσε παραθεριστικό θέρετρο των Αθηναίων και αυτή τη στιγμή διαθέτει 3.000 παραθεριστικές κατοικίες. Στόχος μας πλέον είναι να ανοίξουμε τον δίαυλο προς τον διεθνή τουρισμό με τη συνεργασία των ξενοδόχων, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια να δημιουργήσουμε και έναν οργανισμό διαχείρισης προορισμού, DMO, ώστε να γίνεται προβολή και στο εξωτερικό».

Σήμερα, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται το Ξυλόκαστρο είναι Γάλλοι, Ιταλοί αλλά και άλλες εθνικότητες, κυρίως από την Ευρώπη. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιώτος, οι τουρίστες αυτοί, είτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα, είτε και το ίδιο το Ξυλόκαστρο καθώς η περιοχή μπορεί να λειτουργήσει ως κύρια βάση των τουριστών για σύντομες αποδράσεις στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στην Πάτρα, ακόμα και στην Ολυμπία καθώς βρίσκεται μεταξύ Ολυμπίας και Αθήνας.

Στο κομμάτι του τουρισμού, ο δήμος οφείλει να φέρει σε επαφή του επαγγελματίες του κλάδου και να διασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές, τόνισε ο δήμαρχος. Στο πλαίσιο αυτό, αυτή τη στιγμή υλοποιείται έργο στο αποχετευτικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου του δήμου, με προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ βελτιώνεται και ο οδικός άξονας Ξυλοκάστρου-Τρικάλων που οδηγεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά της Ελλάδας. Ακόμα, ο κ. Τσιώτος πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει κερδίσει το στοίχημα σε θέματα καθαριότητας, που αποτελούν την πρώτη εικόνα ενός προορισμού στον επισκέπτη.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ παροχή ιατρικών υπηρεσιών και εξετάσεων στον Φενεό από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες

 


 Στην περιοχή του Φενεού του δήμου Σικυωνίων και συγκεκριμένα στο χωριό Μεσινό θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), οι οποίες, πέρα από τις ιατρικές αποστολές τους σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα νησιά, έχουν εντάξει στον προγραμματισμό των επισκέψεών τους και ορεινές περιοχές, των οποίων ο μόνιμος πληθυσμός τους δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) υλοποιείται από την «Αναγέννηση & Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στο πλαίσιο αυτό για τέταρτη φορά, θα εγκατασταθούν για ένα τριήμερο στον Φενεό και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Μεσινού. Από την Πέμπτη 25 έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, η ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, αποτελούμενη από 11 ιατρικές ειδικότητες, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό με άριστο τεχνολογικό εξοπλισμό θα περιμένει τους κατοίκους της περιοχής για μια σειρά εξετάσεων πρωτοβάθμιας υγείας.

Οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους κατοίκους και όπως σε κάθε αποστολή των Κινητικών Ιατρικών Μονάδων θα γίνει χρήση του ηλεκτρονικού φακέλου με το ιστορικό του κάθε ασθενούς.

Αναλυτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι κάτωθι:

Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία • Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος • Μέτρηση οστικής πυκνότητας • Ηλεκτροκαρδιογράφημα - triplex καρδιάς • Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών • Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων • Έλεγχος και υπέρηχος Προστάτη • Υπέρηχος Μαστών • Υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας • Υπέρηχος Θυρεοειδούς • Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας) • Τεστ Παπανικολάου (test Pap) - κολπικός υπέρηχος • Έλεγχος οπτικής οξύτητας -μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση • Ακοόγραμμα - τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση • Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση • Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, Parkinson) • Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών • Ενδοστοματική εξέταση  παιδιών, ενηλίκων  • Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση • Μάθημα Α΄ βοηθειών • Έλεγχος Πτώσεων • Εξετάσεις αίματος

Κατά το τριήμερο της παραμονής των ΚΙΜ στο Μεσινό, οι ώρες λειτουργίας των ιατρείων θα είναι οι εξής:

Πέμπτη 25 έως και Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  09:00 – 17:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους:

Α. τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 2747 360 100, 2747 360 111 [ΦΕΝΕΟΣ] και 2747 360 215 [ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ]

Β. ηλεκτρονικά μέσω: της ιστοσελίδας https://mykim.gr και της εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore.

Η αποστολή των ΚΙΜ στην περιοχή του Φενεού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων.




 
 
 

 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια