Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1895)

 Η Γερμανία ετοιμάζεται να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας: Αίτημα κινητοποίησης 900.000 εφέδρων στη Γερμανία

 


Θα εμπλέξουν την Ευρώπη σε πόλεμο;

 

Ηπρόεδρος της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της  χώρας να ενεργοποιήσουν 900.000 εφέδρους.Για να πάρει τέτοια απόφαση σημαίνει ότι έχουν  αποφασίσει να εμπλέξουν την Ευρώπη σε πόλεμο.
«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια  στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν  γρηγορότερα» δήλωσε η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε  σήμερα, 1η Ιουνίου.
«Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας όσο το δυνατόν  γρηγορότερα», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ στις εφημερίδες του  ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke το Σάββατο, όπως αναφέρει η faz.net


«Η Ρωσία παράγει μόνο όπλα. Στα σχολικά βιβλία που απεικονίζουν τη Γερμανία ως εχθρικό κράτος.  Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου εκπαιδεύονται πλέον στη χρήση όπλων Ένοπλες Δυνάμεις. Ο  στρατός της Γερμανίας λέγεται Μπούντεσβερ. Αποτελείται από διάφορα παραρτήματα: τον στρατό  εδάφους, το Γερμανικό Πολιτικό Ναυτικό, τη Λουφτβάφε (αεροπορική δύναμη), την Κοινή Ιατρική Υπηρεσία της Μπούντεσβερ, την Κοινή Υπηρεσία Στήριξης αλλά και τον Τομέα Κυβερνοχώρου και  Πληροφοριών της Μπούντεσβερ. Σε απόλυτους αριθμούς, οι γερμανικές στρατιωτικές δαπάνες είναι οι όγδοες υψηλότερες στον κόσμο. Το 2018, η Γερμανία δαπάνησε 49,5 δισεκατομμύρια δο λάρια για την άμυνα της, περίπου το 1,2% του ΑΕΠ της χώρας, πολύ κάτω από το νατοϊκό στόχο του 2%.  

Ωστόσο, λόγω της ρωσικής εισβολής του 2022 στην Ουκρανία, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς  ανακοίνωσε  οτι οι γερμανικές στρατιωτικές δαπάνες θα ξεπεράσουν το 2%, μαζί με μια εφάπαξ έγχυση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022 για τον στρατό. Έτσι, ενώ η Γερμανία δαπάνησε 53 δισεκατομμύρια ευρώ για το στρατό και την άμυνα της το 2021, πλέον θα ξεπερνά τα 100  δισεκατομμύρια.


πηγή 5Apostagma.gr  της Μαρίας Δεναξά

 

 

Γερμανία: Οι γερμανικές ΕΔ θα εκπαιδεύσουν ουκρανικά στρατεύματα σε συστήματα πυροβολικού


«Η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποχωρήσει από τον κύκλο των πολιτισμένων εθνών», δήλωσε η υπουργός ‘Αμυνας στην Γερμανία, Κριστίνε Λάμπρεχτ και ανακοίνωσε πρόγραμμα εκπαίδευσης ουκρανών στρατιωτών επί γερμανικού εδάφους σε συστήματα πυροβολικού.
«Συνεργαζόμαστε με τους αμερικανούς φίλους μας για να εκπαιδεύσουμε ουκρανικά στρατεύματα επί ουκρανικού εδάφους», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κυρία Λάμπρεχτ από τη βάση των ΗΠΑ στο Ραμστάιν, όπου συμμετέχει σε διάσκεψη για την Ουκρανία, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Η
υπουργός ‘Αμυνας ανακοίνωσε ακόμη ότι η Γερμανία θα συνεργαστεί με την Ολλανδία στην εκπαίδευση Ουκρανών σε αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και στην παροχή πυρομαχικών για την Ουκρανία.
Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία, «τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε κριτική στη Γερμανία, αλλά οι αριθμοί μιλούν διαφορετική γλώσσα», τόνισε η κυρία Λάμπρεχτ και αναφέρθηκε στην παράδοση γερμανικών αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard.
«Παρακολουθούμε με φρίκη με πόση βαρβαρότητα και επιμονή η Ρωσία επιτίθεται κατά της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο. Η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει απομακρυνθεί από τον κύκλο των πολιτισμένων εθνών», τόνισε η Κριστίνε Λάμπρεχτ και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, όπως είπε, «η σημερινή συνάντηση στο Ραμστάιν έστειλε ένα ακόμη πολύ σημαντικό μήνυμα της αλληλεγγύης μας προς την Ουκρανία».


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια