Header Ads

UNICS - Τα γενέθλια αποτελούν ημέρα υπενθύμισής μας για το σημαντικό γεγονός της εμφάνισής μας στο χώρο και στο χρόνο (Φ. 1890)

 

   

 

 

Ημέρα γενεθλίων μου σήμερα και σας ευχαριστώ όλες και όλους για τις υπέροχες ευχές σας.

Εις αντίδωρο αυτών λίγες σκέψεις μου για την ημέρα. Τα γενέθλια αποτελούν ημέρα υπενθύμισής μας για το σημαντικό γεγονός της εμφάνισής μας στο χώρο και στο χρόνο.

 


Κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, ημέρα και στιγμή το γεγονός αυτό είναι κορυφαίας σημασίας για όλους μας, καθώς μέσω αυτής της παρουσίας μας, αποκτήσαμε την ικανότητα συνδιαμόρφωσης του χωροχρονικού δράματος. Πώς; Με την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας, του Θείου αυτού Δώρου, την ανάπτυξη της Συνείδησής μας και την Ελευθερία των Επιλογών μας.

Κάπως έτσι όταν φθάνουν ημέρες γενεθλίων τις αφιερώνω σε ένα εσωτερικό διάλογο μνήμης και ελέγχου της πορείας μου και μία προσευχητική απεύθυνση προς τη Θεία μας Πηγή, που μας χορήγησε τις δωρεές αυτές, γιατί μόνο μέσω της διασύνδεσης αυτής η ύπαρξή μας αποκτά το υπερβατικό της νόημα και μία Ουσία, που υπερβαίνει το χωροχρόνο και εισέρχεται στην υπέρχρονη αγαπητική αυτή κατάσταση της κοινωνίας μας με το Θεό!

Όσο περνά έτσι ο καιρός η ανάγκη μου για εορτές γενεθλίων μειώνεται, καθώς ταυτίζομαι με τα πρωτοχριστιανικά ήθη, όπου τέτοιες εορτές θεωρούνταν χοϊκές, δηλαδή συνδέουσες με την ύλη και την ανάπτυξη του Εγώ. Μέσω μίας τέτοιας αντίληψης επικράτησε να εορτάζουμε τις εορτές γέννησης μόνο τριών Προσώπων, του Θεανθρώπου Ιησού, της Θεομήτορος Παναγίας και του Προφήτη και Προδρόμου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Όλοι οι άξιοι εορτασμού πνευματικώς Άγιοί μας εορτάζονται αντίστροφα τις ημέρες της Εξόδου τους από τα εγκόσμια, γιατί μόνον τότε η ανθρώπινη φύση παύει να συγκρούεται με τα πάθη και τις αδυναμίες της, τις προκλήσεις και παγίδες της ύλης, λαμβάνοντας το στέφανο της πνευματικής Νίκης!

Είθε εις το εξής όλοι μας να προχωράμε στον εγκόσμιο βίο, μεγαλώνοντας τις πνευματικές μας αντιστάσεις της Αρετής, έμπρακτα συνδεδεμένοι μεταξύ μας σε κοινότητες Αγάπης, Πίστης και Αλληλεγγύης.

 

 Κυριάκος Κόκκινος,
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, Coach,Εκπαιδευτής Ενηλίκων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια